Wat houdt de winterstop precies in?

Wanneer u kiest voor de winterstop, dan kiest u ervoor om in de wintermaanden niet te rijden. De winterstop loopt, afhankelijk bij welke maatschappij uw motor verzekerd is, van 15 december tot 1 maart of van 1 december tot 1 maart. Het toepassen van een winterstop heeft alleen meerwaarde indien u een WA Volledig Casco dekking heeft. Bij een WA dekking en WA Beperkt Casco dekking is de winterstop wel mogelijk maar levert u niet zo veel korting op.

Tijdens de winterstop blijft de WA en diefstaldekking van kracht, alleen de schade die is ontstaan doordat u bent gaan rijden is niet gedekt. Bijvoorbeeld: heeft u diefstal meeverzekerd, dan is dit tijdens de winterstop gewoon verzekerd. Loopt u verzekering via Unigarant, dan bent u tijdens de winterstop niet verzekerd.

Aan de winterstop hangt een extra korting van 10% tot 15%.

U kunt er voor kiezen om de winterstop tussentijds te wijzigen. Houdt er dan wel rekening mee dat als u de winterstop van uw polis af wilt halen; dat de korting die u ontvangen heeft voor de winterstop, terugbetaald dient te worden. Dit kan oplopen tot de 10-15% van uw premie die u jaarlijks betaald. Wilt u weten wat de kosten zijn om uw winterstop van de polis te halen, bel ons gerust even op.

Wilt u meer weten over de winterstop? Bel dan tijdens kantooruren 0172-427035. U krijgt direct een adviseur aan de telefoon.