Administratief

Al uw vragen omtrent de administratie van uw verzekering.

 • Eerste afschrijving hoger dan afgesproken?
  Het komt voor dat uw eerste incasso/afschrijving hoger is dan het bedrag wat er op uw polisblad staat. Dit kan komen door bijvoorbeeld eenmalige poliskosten die in rekening zijn gebracht. Daarnaast rekent de verzekeraar altijd vanaf het moment van aanmelden tot de eerste van de maand. Dus indien u bijvoorbeeld op de 15e een verzekering afsluit, zal de verzekering van de 15e tot het eind van de maand berekenen + de volledige eerstvolgende maand.
 • Ik heb een rijschool, kan ik mijn motoren bij jullie verzekeren?
  Wij verzekeren rijscholen, dit is altijd een op maat gemaakte offerte. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Dit kan via  0172 - 427035
 • Mag ik een motor verzekeren zonder motorrijbewijs?
  Voor het verzekeren van een motor dient u 18 jaar of ouder te zijn, daarvoor is een motorrijbewijs niet verplicht. Voor het rijden op een motor dient u in het bezit te zijn van het juiste motorrijbewijs. Dus indien u bijvoorbeeld rijlessen aan het volgen bent of u wilt een motorfiets voor een ander verzekeren, dit is mogelijk! In het geval van het verzekeren voor "derden" kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Wij adviseren u hier graag over, neem hiervoor contact met ons op.
 • Wat is een royementsverklaring?
  Dit is een verklaring van uw (vorige) verzekeraar waarin hij aangeeft hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Met deze verklaring kunt u deze schadevrije jaren meenemen naar uw nieuwe verzekeraar. Deze gegevens worden onder verzekaars onderling ook uitgewisseld via een systeem dat Roy-data heet. Zorg dat u bij het beëindigen van een verzekering altijd een royementsverklaring opvraagt. Twijfelt u tussen royeren of schorsen, lees eerst dit artikel: https://combimotors.nl/schorsen/
 • Wat is assurantiebelasting?
  De Rijksoverheid heft belasting over bijna alle verzekeringen die u afsluit. Die belasting heet assurantiebelasting. Uit de opbrengt van de assurantiebelasting betaalt het Rijk voorzieningen zoals onderwijs en de uitkeringen. U betaalt assurantiebelasting over de premie en de kosten van een verzekering. Het tarief is sinds 1 januari 2013 21%. Dit was 9,7%.
 • Betaal ik een toeslag bij betaling in termijnen?
  In veel gevallen betaalt u inderdaad een toeslag bij betaling in termijnen. Vaak is dit 3 of 5% van de jaarpremie, afhankelijk van de gekozen termijn. Bij pakketverzekeringen (zoals het Huis en Reis Pakket) worden echter geen termijntoeslagen berekend.
 • Ik heb een brief ontvangen van de RDW, wat nu?
  Ieder kenteken wat u op naam heeft staan dient u te verzekeren. De RDW is belast met de controle hiervan. Mocht uit een peiling blijken dat uw kenteken niet door een verzekeraar als verzekerd staat aangemeld, dan ontvangt u hierover bericht. In eerste instantie ontvangt u van de RDW een brief waarin wordt aangegeven dat uw kenteken nog niet is verzekerd en dat u dit direct moet regelen. U wordt dan verzocht contact met ons op te nemen, aangezien wij als enige een correcte aanmelding kunnen verzorgen. Een voertuig wordt aangemeld op basis van de combinatie kenteken en de meldcode van uw voertuig. Is deze combinatie niet juist, dan kan het voertuig niet worden aangemeld en lijkt het dus alsof u onverzekerd bent. Wanneer u geen gehoor geeft aan deze brief kan de RDW u een boete opleggen. Heeft u echter wel degelijk uw voertuig op tijd verzekerd, dan dient de verzekeringsmaatschappij een zogeheten artikel 34 verklaring af te geven. In deze verklaring staat dat u op de bewuste peildatum wel verzekerd was. Heeft u echter uw voertuig nog steeds niet of te laat verzekerd, dan kunnen wij u niet in alle gevallen helpen. Heeft u een brief ontvangen van de RDW? Neem dan direct contact met ons op.
 • Moet ik mijn originele royementsverklaring insturen?
  Ja, zonder originele royementsverklaring is het in principe niet mogelijk om schadevrije jaren over te nemen. Daarnaast mag de royementsverklaring niet ouder zijn dan 1 jaar. In verband met de waarde van dit document raden wij u aan dit aangetekend naar ons te versturen. Het is niet verplicht, maar als het origineel verloren gaat, is het lastig uw schadevrije jaren over te nemen. Dit kan ook digitaal: https://combimotors.nl/schorsen-of-royeren/
 • Binnen welke termijn moet ik mijn royementsverklaring insturen?
  Wij dienen de originele royementsverklaring binnen 2 maanden na de ingangsdatum van uw polis te ontvangen. Kunt u niet op tijd uw royementsverklaring insturen, neem dan contact met ons op om de opties te bespreken.

Dekking

 • Kan ik bij Combi Motors Verzekeringen een quad verzekeren?
  Ja, u kunt bij ons ook een quad (mits deze voorzien is van een kenteken) verzekeren. Bereken je premie via onze vergelijkingsmodule of neem hiervoor contact op met onze medewerkers voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.
 • Ik ga een VRO cursus volgen, ben ik verzekerd?
  U bent niet in alle gevallen verzekerd tijdens een VRO cursus. Daarom is het verstandig om dit goed na te kijken in de polisvoorwaarden. Uiteraard kun u ook contact met ons opnemen. Na het volgen van een VRO cursus kunt u in aanmerking komen op korting op uw premie, wij zoeken dit graag voor u uit!
 • Hoe lang is de voorlopige dekking geldig?
  Wij kunnen u voorlopige dekking verlenen voor 10 dagen. Binnen deze 10 dagen dient de originele aanvraag, voorzien van uw handtekening bij ons binnen te zijn. Wanneer wij de aanvraag niet op tijd ontvangen versturen wij een herinnering. Bent u door omstandigheden niet in staat de aanvraag binnen 10 dagen op te sturen, neem dan direct contact met ons op om de opties te bespreken.
 • Naar 11kW of 35 kW teruggebrachte motoren
  Verzekeren van motoren welke zijn teruggebracht in vermogen. Geregeld melden startende motorrijders zich bij ons met de volgende verzekeringsvraag: Ik heb een motor met een uitdraai van de testbank, waaruit blijkt dat deze is teruggebracht in vermogen naar 11 kW of 35 kW, hoe gaat dit met verzekeren? De motor is niet op kenteken in vermogen aangepast. Het is mogelijk om motoren, teruggebracht in vermogen, bij ons te verzekeren. Voor de hoogte van de premie en of we de motor kunnen verzekeren, is het originele vermogen bepalend. Speciaal voor beginnende bestuurders hebben wij de Motor Opstap Verzekering , waarbij u na een half jaar verzekeren direct uw eerste schadevrije jaar kan krijgen. Na toesturen van een kopie van de uitdraai rollerbank (certificaat) komt één van de volgende clausules op de polis te staan. 11 kW (A1) Wij zijn ervan op de hoogte (van u ontvangen certificaat / uitdraai) dat in uw motor van maximaal 125 cc een 11 kW begrenzingset is ingebouwd. In afwijking van artikel 13 zullen wij ons daarom niet beroepen bij een eventuele schade op het ontbreken van dekking. Zodra de begrenzing van de motor is gehaald, dient u ons daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. 35 kW (A2) Wij zijn ervan op de hoogte (van u ontvangen certificaat / uitdraai) dat in uw motor een 35 kW begrenzingset is ingebouwd. In afwijking van artikel 13 zullen wij ons daarom niet beroepen bij een eventuele schade op het ontbreken van dekking. Zodra de begrenzing van de motor is gehaald, dient u ons daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen. Bekijk hier een lijst met motoren welke in aanmerking komen voor een A2 rijbewijs. [gravityform id="11" title="false" description="false"]  

  Motorrijbewijzen

  Er zijn drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) men nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, leeftijd en ervaring: Categorie A1 – Motorrijwielen met een maximale cilinderinhoud van 125 cm3, een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg. – Motorrijwielen met een volledig elektrische aandrijving met een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg. – Gemotoriseerde driewielers met een maximumvermogen van 15 kW. Categorie A2 – Motorrijwielen met een maximumvermogen van 35 kW en een vermogen/gewichts-verhouding van minder dan 0,2 kW per kg, die niet zijn afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen Categorie A – Motorrijwielen met onbeperkt vermogen Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Bel dan tijdens kantooruren naar 0172-427035
 • Schadeverzekering opzittenden (juist voor u als bestuurder)
  Schadeverzekering voor opzittenden, ook wel SVO genoemd, vergoedt de werkelijk geleden schade die u of uw nabestaande(n) lijden bij blijvende invaliditeit of overlijden. Bij invaliditeit gaat het dan bijvoorbeeld om aanpassing van uw woning en/of medische behandeling. Die uitkering kan sterk oplopen, met name na ernstige ongevallen met al dan niet blijvend letsel. Bij het bepalen van de uitkering worden bijvoorbeeld zaken als inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten smartengeld en uitvaartkosten meegenomen. Deze verzekering keert uit onafhankelijk van de schuldvraag. De SVO dekt schades die gedeeltelijk ook al onder de dekking van de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vallen. Deze aanvulling wordt vaak afgesloten met het idee dat een eventuele passagier anders niet verzekerd is. Niets is minder waar. Passagiers, dus niet de bestuurder zelf, vallen onder de WA-dekking van de motor of onder de WA-dekking van de veroorzakende partij. Lees meer over het belang van de Schadeverzekering voor Opzittenden op deze pagina.  
 • Kan ik mijn motor verzekeren in het weekend?
  Via deze website kunt u ook in het weekend een motorverzekering afsluiten. En als u dat wilt, kunt u de verzekering meteen laten ingaan. Na het afsluiten van de verzekering heeft u een voorlopige dekking. Wij kunnen u voorlopige dekking verlenen voor 10 dagen. Binnen deze 10 dagen dient de originele aanvraag, voorzien van uw handtekening bij ons binnen te zijn. Wanneer wij de aanvraag niet op tijd ontvangen versturen wij een herinnering. Bent u door omstandigheden niet in staat de aanvraag binnen 10 dagen op te sturen, neem dan direct contact met ons op om de opties te bespreken.

Polis

 • Kan ik mijn kilometrage aanpassen op de polis?
  Zeker! Het aanpassen is alleen nodig indien u over een bepaalde staffel heen gaat. Daarop is de premie gebaseerd. Voor iedere verzekeraar is deze staffel anders: Bij Quakel Assuradeuren is dit eenvoudig; meer of minder dan 12.000 kilometer Bij Unigarant loopt deze tot 5.000 kilometer per jaar, tussen 5.000 en 8.000 kilometer per jaar en daarna meer dan 8.000 km per jaar. Bij ASR is deze zeer uitgebreid:
  • Tot 2.000 kilometer per jaar
  • Van 2.000 tot 4.000 kilometer per jaar
  • Van 4.000 tot 6.000 kilometer per jaar
  • Van 6.000 tot 8.000 kilometer per jaar
  • van 8.000 tot 10.000 kilometer per jaar
  • Van 10.000 tot 14.000 kilometer per jaar
  • Van 14.000 tot 18.000 kilometer per jaar
  • Van 18.000 tot 22.000 kilometer per jaar
  • Van 22.000 tot 30.000 kilometer per jaar
  • Van 30.000 tot 40.000 kilometer per jaar
  • Van 40.000 tot 50.000 kilometer per jaar
  • 50.000 of meer kilometer per jaar
  Bel ons op 0172-427035 of stuur een mail naar info@combimotors.nl met uw gegevens en wat u wilt aanpassen. Dit kan gevolgen hebben voor uw premie.
 • Verjaart een slot?
  Verzekeraars vereisen vaak dat een motor op slot wordt gezet met een ART 4 of ART 5-sterren slot. Een slot gaat natuurlijk lang mee, dus waarom zou u een nieuwe kopen als de oude nog goed is? Omdat uw slot van 10 jaar oud, wellicht niet meer de benodigde waardering heeft van stichting ART. Het is daarom raadzaam om zo nu en dan nog even te checken of uw slot de benodigde waardering heeft! Dit voorkomt hele vervelende discussies met de verzekeraar achteraf!
 • Wat houdt de winterstop precies in?
  Wanneer u kiest voor de winterstop, dan kiest u ervoor om in de wintermaanden niet te rijden. De winterstop loopt, afhankelijk bij welke maatschappij uw motor verzekerd is, van 15 december tot 1 maart of van 1 december tot 1 maart. Het toepassen van een winterstop heeft alleen meerwaarde indien u een WA Volledig Casco dekking heeft. Bij een WA dekking en WA Beperkt Casco dekking is de winterstop wel mogelijk maar levert u niet zo veel korting op. Tijdens de winterstop blijft de WA en diefstaldekking van kracht, alleen de schade die is ontstaan doordat u bent gaan rijden is niet gedekt. Bijvoorbeeld: heeft u diefstal meeverzekerd, dan is dit tijdens de winterstop gewoon verzekerd. Loopt u verzekering via Unigarant, dan bent u tijdens de winterstop niet verzekerd. Aan de winterstop hangt een extra korting van 10% tot 15%. U kunt er voor kiezen om de winterstop tussentijds te wijzigen. Houdt er dan wel rekening mee dat als u de winterstop van uw polis af wilt halen; dat de korting die u ontvangen heeft voor de winterstop, terugbetaald dient te worden. Dit kan oplopen tot de 10-15% van uw premie die u jaarlijks betaald. Wilt u weten wat de kosten zijn om uw winterstop van de polis te halen, bel ons gerust even op. Wilt u meer weten over de winterstop? Bel dan tijdens kantooruren 0172-427035. U krijgt direct een adviseur aan de telefoon.
 • Ik heb mijn motor verkocht en wil mijn polis beëindigen. Wat nu?
  Bij verkoop van uw motor of auto ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Een kopie hiervan stuurt u naar ons per e-mail of post. Het origineel dient u zelf goed te bewaren in verband met eventuele calamiteiten. Met het vrijwaringsbewijs kunnen wij de polis voor u beëindigen of schorsen. Wanneer u verwacht binnen drie jaar een ander voertuig aan te schaffen kan het voordelig zijn de polis te schorsen, aangezien uw opgebouwde no-claim korting gedurende deze drie jaar blijft gehandhaafd. Een ander voordeel is dat het nieuw te verzekeren voertuig met 1 telefoontje direct op de geschorste polis kan worden gezet en u dus direct dekking heeft. Wanneer de polis helemaal wordt beëindigd (geroyeerd), dan ontvangt u een royementsverklaring met het door u opgebouwde aantal schadevrije jaren. Deze verklaring heeft u nodig bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Twijfelt u nog over de juiste beslissing? Wij staan u graag te woord. Neem voor overleg even contact met ons op via de mail, of bel tijdens kantooruren 0172-427035.
 • Kan ik mijn schadevrije jaren overnemen op een ander voertuig?
  Schadevrije jaren worden nooit overgenomen op een ander voertuig. Wel de korting welke hiermee gepaard gaat (en daar gaat het natuurlijk om). Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Neem contact met ons op, voor een op maat gemaakte offerte en begin direct met besparen.
 • Verhaalsrechtsbijstandverzekering
  Gelijk hebben, betekent helaas niet automatisch gelijk krijgen. Met de verhaalsrechtsbijstandverzekering heeft u recht op juridische hulp bij het verhalen van schade aan uw motor op derden.
 • Polis schorsen, waarom?
  Wanneer u verwacht binnen drie jaar een ander voertuig aan te schaffen kan het voordelig zijn de polis te schorsen, aangezien uw opgebouwde no-claim korting gedurende deze drie jaar blijft gehandhaafd. Een ander voordeel van het schorsen van uw polis is dat het nieuw te verzekeren voertuig met 1 telefoontje direct op de geschorste polis kan worden gezet en u dus direct dekking heeft. Wanneer de polis helemaal wordt beëindigd (geroyeerd), dan ontvangt u een royementsverklaring met het door u opgebouwde aantal schadevrije jaren. Deze verklaring heeft u nodig bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Twijfelt u nog over de juiste beslissing? Wij staan u graag te woord. Neem voor overleg even contact met ons op.

Schade

 • Wat is een akte van cessie?
  Indien u wel een schade aan uw auto of motor heeft gehad dan weet u waarschijnlijk wel wat het betekent. Uw motor heeft schade, welke u laat repareren door uw vaste motordealer. Indien u de kosten voor de reparatie kunt claimen op een verzekering, dan moet er dus geld overgemaakt worden naar de motordealer. Echter is het gebruikelijk dat de verzekeraar geld alleen uitkeert aan de verzekerde. Een akte van cessie is een document waarmee de verzekerde toestemming geeft dat de verzekeraar het geld direct naar de herstellende motordealer wordt overgemaakt.
 • Hoe zit het met schadevrije jaren?
  Bekijk deze pagina voor meer informatie over schadevrije jaren, de opbouw en overdraagbaarheid ervan. Indien u hier nog vragen over heeft, neem dan contact met ons op.
 • Ik heb schade. Wat nu?
  Wat te doen als u schade heeft of heeft veroorzaakt? Zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen drie dagen) Combi Motors Verzekeringen op de hoogte stellen via deze pagina of via telefoon: 0172-427035