Het verzekeren van uw (elektrische) fiets

Fietsen en e-bikes zijn tegenwoordig een populair vervoermiddel voor veel mensen. Dit geldt zowel voor jong als oud. Ze bieden een milieuvriendelijke en gezonde manier om van A naar B te komen. En net als bij andere vervoermiddelen zoals een auto of motor, is het ook in dit geval belangrijk uw fiets of e-bike goed te verzekeren. Zo kan een fietsverzekering u beschermen tegen onvoorziene situaties en financiële tegenslagen, terwijl u met een gerust hart de weg op gaat. 

Waarom uw fiets of e-bike verzekeren?

Het is verleidelijk te denken dat het overbodig is om uw fiets of e-bike te verzekeren. Wij willen echter benadrukken dat het toch verstandig is dit wel te doen of in ieder geval te overwegen, zeker wanneer het gaat om een dure fiets of e-bike. 

  • Fietsdiefstal blijft bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem. Een fietsverzekering kan u in dit geval helpen de kosten te dekken als uw fiets gestolen wordt. 
  • Ook in het geval van ongelukken kan de fietsverzekering de kosten dekken voor reparaties aan uw fiets of zelfs de vervanging ervan als de fiets niet meer te repareren is. Dit geldt wanneer u een botsing met een ander voertuig heeft (uiteraard afhankelijk van de situatie) of als u uw fiets zelf heeft omgestoten. 
  • Tot slot zijn er verzekeringen specifiek voor elektrische fietsen. Zo kan een fietsverzekering voor e-bikes specifieke dekking bieden voor de elektrische onderdelen van uw fiets. 

Een fietsverzekering voor iedereen

De elektrische fiets is de laatste jaren alsmaar populairder geworden. Zo zie je geregeld scholieren die de e-bike naar school pakken, ouders die de kinderen van en naar school brengen met de elektrische bakfiets, velen die de auto laten staan en op de elektrische fiets naar kantoor gaan en fietsliefhebbers die de e-bike pakken voor een weekendje weg. Er zijn kortom diverse situaties te bedenken. Gelukkig is er voor iedereen een passende verzekering. Neem daarom de tijd om verschillende verzekeraars en polissen te vergelijken zodat u de beste dekking krijgt die past bij uw fiets behoeften. Zo kunt u met een veilig gevoel de weg op! Via bovenstaande knop kunt u eenvoudig online de mogelijkheden van Unigarant bekijken en afsluiten.

Persoonlijk contact met Combi Motors

Heeft u vragen over het afsluiten van een betrouwbare verzekering voor uw fiets of e-bike? Bij Combi Motors helpen we u graag verder. Elke werkdag kunt u tussen 09:00 en 17:00 contact met ons opnemen. We zijn bereikbaar via 0712 – 427035. Ook kunt u ervoor kiezen ons contactformulier in te vullen of een mail te versturen naar info@combimotors.nl.