Ik heb een brief ontvangen van de RDW, wat nu?

Ieder kenteken wat u op naam heeft staan dient u te verzekeren. De RDW is belast met de controle hiervan. Mocht uit een peiling blijken dat uw kenteken niet door een verzekeraar als verzekerd staat aangemeld, dan ontvangt u hierover bericht.

In eerste instantie ontvangt u van de RDW een brief waarin wordt aangegeven dat uw kenteken nog niet is verzekerd en dat u dit direct moet regelen. U wordt dan verzocht contact met ons op te nemen, aangezien wij als enige een correcte aanmelding kunnen verzorgen. Een voertuig wordt aangemeld op basis van de combinatie kenteken en de meldcode van uw voertuig. Is deze combinatie niet juist, dan kan het voertuig niet worden aangemeld en lijkt het dus alsof u onverzekerd bent.

Wanneer u geen gehoor geeft aan deze brief kan de RDW u een boete opleggen. Heeft u echter wel degelijk uw voertuig op tijd verzekerd, dan dient de verzekeringsmaatschappij een zogeheten artikel 34 verklaring af te geven. In deze verklaring staat dat u op de bewuste peildatum wel verzekerd was. Heeft u echter uw voertuig nog steeds niet of te laat verzekerd, dan kunnen wij u niet in alle gevallen helpen.

Heeft u een brief ontvangen van de RDW? Neem dan direct contact met ons op.