De eerste keuzestress is voorbij. U heeft een motor gekocht! Dan begint stiekem het echte werk pas. Waar moet u bijvoorbeeld aan denken nadat u een motor hebt gekocht? Combi Motors Verzekeringen denkt graag met u mee. Zo dient u allereerst de motorfiets op uw naam over te schrijven.

Motorfiets op naam overschrijven

Een motorfiets moet u na aanschaffen op uw naam laten overschrijven. Het is mogelijk om dit op verschillende manieren te doen:

Gekocht via een dealer

Wanneer u de motorfiets heeft gekocht bij een dealer, dan is het vrij eenvoudig om het voertuig op uw naam over te schrijven. De dealer heeft namelijk een inlog voor de RDW. Daarom kan de dealer waarbij u de motor gekocht heeft de overschrijving geheel voor u verzorgen.

  • Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier

Gekocht van een particulier

Uiteraard hoeft u een motor niet bij een dealer te halen. Het kan ook zo zijn dat u uw motorfiets gekocht heeft van een andere particulier. In dit geval zijn er een aantal mogelijkheden om het voertuig op uw naam over te schrijven:

  • U gaat met het kentekenbewijs én de tenaamstellingscode naar het dichtstbijzijnde postkantoor. Vergeet hierbij uw eigen identiteitskaart of paspoort niet.
  • U kunt ook met het kentekenbewijs én de tenaamstellingscode naar een kentekenloket van de RDW. Dit zijn veelal garagebedrijven die uw motor ook kunnen overschrijven.
  • Woont u in de buurt van Veendam, Zoetermeer of Den Bosch? Dan kunt u ook naar een RDW kantoor gaan gewapend met het kentekenbewijs én de tenaamstellingscode.
  • Ten slotte is tevens mogelijk om een motor online over te schrijven. Dit verloopt via uw DigID. Hiervoor heeft u het volgende nodig: het kentekenbewijs, de DigID app (met beveiligingsniveau substantieel) en uw identiteitsbewijs.

Kosten van overschrijven

Uiteraard zit er een prijskaartje verbonden aan het overschrijven van een motorfiets op uw naam. De kosten voor het overschrijven van een motor bedragen €10,10. Wanneer u dit bedrag betaald heeft en alles is goed gegaan, dan ontvangt u een tenaamstellingsverslag. Op dit verslag vindt u de meldcode van de motorfiets die op uw naam staat geschreven.

Wat kost motorrijden? Er zijn een aantal vaste kosten die bij het motorrijden komen kijken. Denk hierbij aan wegenbelasting en verzekering. Ook zijn er natuurlijk variabele kosten als onderhoud, bandenslijtage, brandstof en natuurlijk de kleding. Wil je meer informatie over de kosten van motorrijden, lees dan het volgende artikel: https://combimotors.nl/acties/wat-kost-motorrijden/ 

Motorverzekering uitzoeken en afsluiten

Vervolgens kunt u met de meldcode van het tenaamstellingsverslag gaan kijken voor een motorverzekering. In Nederland mag u de weg niet opgaan op een motor die niet verzekerd is. Daarom moet u zo snel mogelijk de verzekering van uw motorfiets regelen. Daarbij is het een goed idee om diverse motorverzekeringen te vergelijken. Zo krijgt u een beeld van wat de diverse verzekeraars u qua premie kunnen bieden. Het is tevens verstandig om te letten en te vergelijken op dekking. Wat verzekert u nou precies? Na het aanvragen van de motorverzekering ontvangt u een mail waarbij u voorlopige dekking heeft. Met andere woorden dan kunt u direct de weg op!

Is uw motor net overgeschreven? Vergelijk direct de premies die Combi Motors Verzekeringen voor u kan bieden. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Combi Motors Verzekeringen kan alles online, maar we vinden het ook erg fijn wanneer u gewoon even belt. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 op 0172 – 427035.  Bent u niet zo’n fan van bellen? Dan kunt u ook contact opnemen via info@combimotors.nl.


Gerelateerde artikelen