Oldtimer verzekeren bij Combi Motors

Wanneer u op het punt staat een oldtimer te kopen of als u al in het bezit bent van zo’n klassieker, dan wilt u het voertuig natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Combi Motors Verzekeringen kan u daarbij helpen. Wist u namelijk dat wij vrijwel alles met een motor erin kunnen verzekeren? Daar valt een trike, een quad, een auto en dus ook een oldtimer onder. In Nederland mag een voertuig immers niet onverzekerd de weg op. Een oldtimer verzekeren doet u eenvoudig, online en snel via ons. Wij vergelijken namelijk direct diverse verzekeringsmogelijkheden met elkaar. Vervolgens kunt u online de beste verzekering voor uw oldtimer afsluiten. Binnen een mum van tijd gaat u veilig en verantwoord de weg op met uw verzekerde oldtimer!

Wanneer een verzekering voor uw oldtimer?

Het eerste dat u uzelf af kunt vragen is of uw voertuig wel een oldtimerverzekering nodig heeft. Deze vraag is zo gek nog niet, want de afgelopen jaren heeft de overheid flink wat gewijzigd omtrent de regels voor auto- en motorbezitters. Een oldtimer kan immers een auto, maar ook een motor zijn! Zo wordt aan de hand van de leeftijd bepaald wat de hoogte is van de motorrijtuigenbelasting en de verzekeringspremie. Tot eind 2013 hoefde een oldtimer nog maar 25 jaar oud te zijn om in aanmerking te komen voor een oldtimerverzekering en de voordelen ervan. Dit is in 2014 opgeschroefd naar 40 jaar of ouder. Wegenbelasting hoeft u zelfs helemaal niet meer te betalen als u een oldtimer ouder dan 40 jaar heeft.

Bovendien wordt de verzekeringspremie van uw oldtimer bepaald aan de hand van de taxatiewaarde en het gebruik van het voertuig in kwestie. De meeste mensen gebruiken oldtimers voornamelijk voor recreatieve doeleinden. Omdat er daardoor een stuk minder gereden wordt, is de verzekeringspremie ook veel lager. Veel verzekeraars stellen wel als eis dat u in dit geval ook een ander voertuig op uw naam heeft staan die u dagelijks gebruikt. Zo niet, dan gaat deze regeling niet op.

Mogelijkheden oldtimer verzekeren

Er gaat niets boven een prachtige oldtimer. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk onbezorgd lekker touren. Urenlang bezig zijn om uw oldtimer te verzekeren staat waarschijnlijk niet op uw prioriteitenlijstje. Een oldtimer verzekeren is echter niet alleen verplicht, het is tevens erg belangrijk. Het zou immers zonde zijn als er iets gebeurt met het voertuig en u bent niet voldoende verzekerd. Daarom is het verstandig om even goed te kijken welke oldtimerverzekering het beste bij u past.

Zo kunt u voor een basisverzekering gaan in de vorm van een wettelijk aansprakelijkheid (WA). Het is daarnaast een optie om uw klassieker te verzekeren voor meer dan alleen veroorzaakte schade bij derde partijen. Een wettelijke aansprakelijkheid met beperkte casco (WA+) heeft bijvoorbeeld een bredere dekking. Uw oldtimer is daarmee ook gedekt voor schade veroorzaakt door storm, brand of natuur. Wilt u helemaal geen risico nemen? Ga dan voor een All Risk  pakket.

Gelijk uw oldtimer verzekeren

Combi Motors Verzekeringen maakt het proces van een oldtimer verzekeren graag een stuk eenvoudiger voor u. Daarom kunt u zowel online als telefonisch allerlei verzekeringen afsluiten. U geeft hiervoor simpelweg het kenteken en wat aanvullende gegevens door. Voor de oldtimers geldt echter wel dat u moet bellen. Vervolgens vergelijken wij meer dan 140 verzekeringsmogelijkheden op de premie en bijbehorende voorwaarden. Op basis van onze vergelijking sluiten we direct met u telefonisch een verzekering afsluiten voor uw geliefde oldtimer.

Wilt u alleen wat aanvullend advies of sluit u liever direct een klassieker verzekering af? Wacht dan niet langer om contact met ons op te nemen! We zijn te bereiken via 0172 – 427035. Motoren verzekeren doet u immers geheel zorgeloos bij Combi Motors Verzekeringen.


Gerelateerde artikelen