U heeft zorgvuldig vergeleken en de beste premie uitgekozen en onlangs een motorverzekering afgesloten bij Combi Motors en daarvan netjes een bevestiging in uw mailbox ontvangen. Echter wat schetst uw verbazing? De eerste afschrijving door de verzekeraar is een stuk hoger dan het bedrag wat op uw aanvraagformulier vermeld staat! Daarvoor zijn een drietal oorzaken mogelijk:

Poliskosten

Er zijn verzekeraars die kosten berekenen voor het opmaken van een polis. Deze kosten variëren tussen de €2,50 en €12,10 en zijn zijn eenmalig. Een verzekeraar rekent deze kosten voor de werkzaamheden die hij moet verrichten om alle gegevens te verwerken, te controleren en een polis op te maken en naar u toe te sturen.

Aanvraag gedurende de maand

Een verzekeraar rekent altijd in hele maanden. Indien u dus ergens midden in de maand de verzekering start, zal de verzekeraar veelal de halve maand naar rato berekenen plus de opvolgende maand volledig. Dus stel dat u 15 juni een verzekering aanvraagt en u betaalt €20,- per maand. Dan zal uw eerste afschrijving €30,- bedragen (nog even los van eventuele poliskosten). Dit bedrag komt voort uit de rekensom 15 dagen / 30 dagen x €20,- = €10,-  plus de premie van de volle maand juli á €20,-.

Maandbetaling

Een aantal verzekeraars rekent een toeslag indien u per maand betaald. Dus indien u op uw aanvraagformulier het jaarbedrag deelt door 12, dan zal dit niet overeen komen met het maandbedrag. Het maandbedrag ligt veelal rond de 5% hoger als gevolg van een toeslag die verzekeraars vragen.

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een foutje in uw nota is geslopen. Heeft u bovenstaande punten uitgesloten en zit er toch nog een foutje in? Stuur ons gerust een mail dan kijken wij er voor u naar!

 

 


Gerelateerde artikelen