Diverse verzekeraars bieden aan om de motor gedurende een periode tegen aanschafwaarde te verzekeren. Dit ligt voor de hand wanneer de motor nieuw gekocht is. U heeft dan immers geen afschrijving bij het totaalverlies van de motor in die periode. U krijgt namelijk de aanschafwaarde uitgekeerd en daarmee kunt u dezelfde nieuwe motorfiets terug kopen. Is uw motor ouder dan 1, 2 of 3 jaar oud en u heeft bijvoorbeeld veel accessoires op de motor gemonteerd of de motor op een dergelijke manier verbouwd dat deze meer waard is dan de gemiddelde dagwaarde? Dan biedt een taxatierapport uitkomst.

Via een onafhankelijke taxateur kunt u uw motor laten taxeren. De uitkomst van dit rapport wordt meegenomen in uw verzekeringsaanvraag en zo kunt u uw motor tegen de taxatiewaarde verzekeren. Dus wilt u bijvoorbeeld een zelfbouw motor, een unieke custom Harley-Davidson of een zeldzame Ducati verzekeren? Dan is een taxatie een aanrader. Dit taxatierapport is 3 jaar geldig en u moet rekenen op circa €150,- aan kosten.

Wilt u weten of het voor u interessant kan zijn om uw motor tegen taxatiewaarde te verzekeren? Neem contact met ons op, bel naar 0172-427035 of stuur een mail naar info@combimotors.nl.


Gerelateerde artikelen