Het Verbond van Verzekeraars introduceert in januari 2016 de verzekeringskaart. De verzekeringskaart weergeeft gemakkelijk en overzichtelijk wat wel en niet verzekerd wordt binnen de betreffende verzekering. Dit geeft u de mogelijkheid om weloverwogen de afweging te maken voor welke verzekering u kiest en maakt vergelijken een stuk eenvoudiger!

Waarom verzekeringskaarten?

Doordat verzekeringen doorgaans als erg complex worden ervaren, is de verzekeringskaart door het Verbond van Verzekeraars in het leven geroepen. De verzekeringskaart toont in een duidelijk overzicht alle informatie met betrekking tot de verzekering. Het doorspitten van elle lange pagina’s met complexe informatie over uw verzekering is nu echt verleden tijd. Met de komst van de verzekeringskaart kunt u snel en gemakkelijk inzicht in een verzekering krijgen of diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze manier weet u ook echt waarvoor u verzekerd bent en kunnen onvoorziene tevens onprettige situaties worden voorkomen.

Inhoud van de verzekeringskaart

De verzekeringskaart bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst wordt er ter beschrijving van de verzekering kort weergegeven met wat voor soort verzekering u te maken heeft. Daarna wordt de verzekeringskaart opgedeeld in drie hoofdonderwerpen.

Wat is verzekerd?

Wat is niet verzekerd?

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Deze drie onderwerpen weergeven in een oogopslag wat dus wel en/of niet verzekerd is, en of er dekkingsbeperkingen zijn. Dit wordt doorgaans als de basis van de verzekeringskaart gezien. Hierdoor kunt u gemakkelijk bepalen of de betreffende verzekering passend is voor uw situatie. De verzekeringskaart eindigt met aanvullende informatie over waar u gedekt bent, wat uw verplichtingen zijn, hoe u betaalt, de ingangsdatum en einddatum van de verzekering en contractuele informatie.

Waar is de verzekeringskaart te vinden?

Let op, verzekeringskaarten hebben niet dezelfde juridische waarde als polisvoorwaarden, de kaarten zijn voor informatieve doeleinde ontwikkeld en aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekeringskaarten zijn in een uniform format vormgegeven, waardoor vergelijken erg gemakkelijk wordt, hier kan u de verzekeringskaart bijvoorbeeld ook goed voor gebruiken. Onze verzekeringskaarten worden hier weergegeven. Als u vragen heeft over uw dekking of twijfelt tussen diverse polissen neem dan vooral contact met ons op, telefonisch via 0172 – 427 035, of per mail via info@combimotors.nl. Een van onze experts kijkt dan graag met u mee en voorziet u van advies!


Gerelateerde artikelen