Wat staat er eigenlijk allemaal voor informatie op uw groene kaart? Waarom heeft u dat kaartje nodig? Dat ontdekt u in dit artikel. We schreven eerder al een artikel over de groene kleur van het Internationaal Verzekeringsbewijs: Help, mijn groene kaart is niet groen! Vandaag leggen we haarfijn uit wat voor informatie vermeld staat op dat belangrijke kaartje. Lees gerust verder en ontdek alles wat u nog niet wist over dit belangrijke document.

Wat staat er op de groene kaart?

Uw Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB) is een document dat beter bekent staat als de “groene kaart”. Dit document dient u te kunnen tonen bij een staande houding door een agent of na een ongeval. De groene kaart bevat namelijk alle relevante gegevens van u, uw motor en uw motorverzekering. Zo vindt u het alarmnummer en een code van de VHD op het kaartje. Met deze code kan de VHD direct achterhalen met welke dekking uw motorfiets verzekerd is. Onderop de kaart staat een samenvatting van de belangrijkste gegevens:

  1. De benaming van het document.
  2. De partij die het Internationaal Verzekeringsbewijs heeft afgegeven.
  3. De aanvangsdatum en de geldigheid van het document.
  4. De landcode en de code van de verzekeraar.
  5. Het kenteken van het voertuig.
  6. Het merk en type van de verzekerde motor.
  7. Alle landen (afgekort) waar de dekking van toepassing is.
  8. De naam en het adres van de verzekerde.
  9. De verzekeraars/risicodrager die de kaart heeft afgegeven.
  10. Ondertekening door de verzekeringsnemer.

Rechts onderin op de kaart vindt u het noodnummer van de VHD.

U belt het alarmnummer van de VHD bij een ongeval, schades (en eventueel pech indien die meeverzekerd is). De VHD is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Groene kaart kwijt?

Bent u uw Internationaal Verzekeringsbewijs kwijt geraakt? Geen paniek! Het is in Nederland en veel landen niet verplicht om de groene kaart fysiek bij u te dragen. Een digitale variant ervan is dan voldoende. Heeft u deze niet bij de hand of heeft u het kaartje ergens opgeslagen waar u niet langer bij kunt? Het is voor Combi Motors Verzekeringen een kleine moeite om u even een nieuwe digitale groene kaart per e-mail toe te sturen. Indien u gaat naar een van de landen die onder de uitzondering vallen, kunnen we u ook een fysieke groene kaart toesturen.

Voordat u gaat rijden is het aan te bevelen dat u in ieder geval weet waar u uw groene kaart kunt terugvinden, indien het nodig is. Wilt u voor de zekerheid uw Internationaal Verzekeringsbewijs toegestuurd krijgen? Stuur dan gerust een mail naar info@combimotors.nl of bel tijdens kantooruren op werkdagen met 0172-427035.

 


Gerelateerde artikelen