Het ervaren van schade op een motor is altijd een ongewenste gebeurtenis, ongeacht wie het treft. Wij zijn naar de schadeafdeling gestapt om te vragen wat voor situaties er opvallend veel voorkomen. Hierop gebaseerd hebben we een kort stuk samengesteld waarin we de situatie met een fictief personage vertellen.

‘’Don’t be like David’’

David had zich verslapen waardoor hij in de vroege ochtend moest haasten om op tijd op zijn werk te komen. Zijn motor, een recent aangeschafte, glanzend zwarte Yamaha MT-09 stond trouw op hem te wachten om richting werk te vertrekken.

Helaas had David op de betreffende dag een klein, maar kostbaar detail over het hoofd gezien. Toen hij eindelijk na een hectische ochtend naar zijn werk wilde rijden haalde hij opgelucht adem. De opluchting werd snel vervangen door een pijnlijke realisatie. David wilde namelijk wegrijden met zijn motor en had er niet over nagedacht dat zijn schijfremslot nog om zijn voorwiel zat. Voordat hij het wist was hij al omgevallen met zijn motor. Hij besefte al heel snel dat hij de dag daarvoor ook zijn schrijfremslot herinneringskabel niet aan zijn motor had gevestigd wat de schade had kunnen voorkomen. De schade bedroeg rond de €2.100,-. Gelukkig was David hij goed verzekerd.

‘’Don’t be like Mark’’

Op een prachtige zomeravond besloot Mark nog even een ritje te maken op zijn motor, om te genieten van de laatste stralen van de avondzon. Zijn glanzende Kawasaki Z900 stond in de garage, helemaal klaar voor avontuur. Na een snelle tankbeurt sprong Mark enthousiast op zijn motor. De weg was rustig, wat perfect was om ontspannen een rondje te rijden.

Terwijl Mark de bochten soepel nam, verloor hij zichzelf langzaam in de rit. Hij voelde zich één met zijn motor. Plotseling, toen hij een scherpe bocht naderde, merkte hij dat er zand op de weg lag. Zijn hart bonkte in zijn keel, terwijl hij probeerde het zand te ontwijken. Helaas mocht het niet baten en was hij te laat. Mark en zijn motor gleden uit en belandden met een harde klap op het wegdek. De totale schade bedroeg wat schaafwonden bij Mark en €4.400,- aan de motor. Gelukkig was Mark goed verzekerd.

Soortgelijke verhalen net als die van David en Mark zien wij bijzonder vaak voorbijkomen op de afdeling schade. De verhalen zijn helaas herkenbaar voor veel motorrijders. Het oplopen van schade kan in een klein hoekje zitten. Of het nu gaat om een kromme uitlaat, lakschade of een verbogen frame. Het blijft een nare situatie.

Op de afdeling schade komen veel soortgelijke ongelukjes voorbij. Door deze situaties met u te delen hopen wij dat u deze in de toekomst kunt voorkomen!


Gerelateerde artikelen