Het blijft voor veel mensen een onduidelijk fenomeen; schadevrije jaren. Ieder jaar dat u schadevrij rijdt geeft u recht op een hogere korting op de premie. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar. De verwachting van de meeste mensen is dat u schadevrije jaren opbouwt op persoonlijke titel. Dit is echter een grote misvatting; schadevrije jaren bouwt u op per voertuig.

Roy-data

Indien u overstapt van verzekeraar zal uw oude verzekeraar het aantal schadevrije jaren op het voertuig opslaan in een gedeelde database; Roy-data genaamd. Deze database is leidend voor alle verzekeraars. Vraag bij het opzeggen van een verzekering daarom altijd expliciet of de schadevrije jaren worden doorgegeven aan Roy-data.

Meerdere voertuigen; hoe kunt u zorgen dat u de hoogste korting ontvangt op basis van uw schadevrije jaren?
Een verzekeraar kan een korting verlenen indien u meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afneemt. Dit houdt in dat de verzekeraar u dan in veel gevallen ook de maximale korting kan geven die hoort bij het aantal schadevrije jaren van het andere voertuig. Dit houdt echter niet in dat u de schadevrije jaren overneemt; u neemt alleen de korting over.

Hoe achterhaal ik mijn schadevrije jaren?

Het aantal schade vrije jaren staat op uw polisblad. Daarnaast kunt u het opvragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon. U kunt zelfs een verzoek indienen om de beschikbare informatie in Roy data in te zien: https://www.seps.nl/roy-data/inzagerecht-formulier/ 

Heeft u dus een aantal schadevrije jaren op uw auto en wilt u weten of dit van invloed kan zijn op de premie van uw motorverzekering? Bel met een van onze adviseurs en zij bespreken graag de mogelijkheden met u. Bel op kantoortijden met  0172 427 035 of stuur een mail naar info@combimotors.nl

Helaas ondervinden wij een telefoonstoring. Per e-mail zijn wij nog wel te bereiken. Excuus voor het ongemak.