Wij Nederlands zijn gek op lijstjes. Daarom besloten wij van Combi Motors Verzekeringen ook een leuk lijstje te maken, namelijk de top 10 meest verkochte motoren van 2020 tot dusver. Het eerste half jaar was er één voor de geschiedenisboeken. Motordealers gingen dicht en iedereen moest verplicht thuis werken allemaal door COVID-19. Gelukkig is er langzaamaan weer ruimte om het normale leven op gang te laten komen en dat is te merken in de motorverkopen!

Drukke maand juni

Zo was juni een top maand voor de motordealers. Er werden namelijk maar liefst 21,9% meer motoren verkocht dan vorig jaar. Al is een groot deel daarvan te verklaren aan het feit dat men moest inhalen van de voorgaande maanden. Zo daalden uiteindelijk de totale nieuwverkopen tot en met 30 juni ligt met 2,82%. De platformen om motoren te verkopen zoals Marktplaats en dergelijke laten een enorme toeloop zien in de afgelopen maanden. Hoogstwaarschijnlijk ziet men het niet zitten om met een mondkapje op in het Openbaar Vervoer te zitten en zoekt men naar alternatieven. Motorrijden is in dat geval uitermate geschikt. Het is natuurlijk een vervoersmiddel wat volledig corona-proof is!

De top 10 meest verkochte motoren tot dusver in 2020

De hardlopers van het eerste half jaar zullen voor jou niet heel verrassend zijn. Deze motoren stonden immers de afgelopen maanden ook hoog genoteerd in de ranglijsten. Het hele lijstje zal waarschijnlijk wel  uw interesses prikkelen. Dus wil jij weten wat de tip 10 meest verkochte motoren van het eerste half jaar in 2020 zijn? Wij van Combi Motors Verzekeringen hebben het op een rijtje gezet.

#1 BMW R1250GS

Op de eerste plaatst staan de BMW R1250GS (/Adventure). Daarvan gingen er maar liefst 387 over de spreekwoordelijke toonbank. Met deze uitstekende cijfers blijft de All-road van BMW nog steeds de verkooptopper. De concurrentie volgt dan ook op gepaste afstand.

#2 Kawasaki Z900

Op de tweede plaatst staat trots de Kawasaki Z900. Naast het stoere uiterlijk is deze motor met zijn aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding ook simpelweg een logische keuze voor iedere motorliefhebber.

#3 Yamaha MT-07

Op nummer 3 staat de Yamaha MT-07. Het bedrijf Yamaha heeft deze motor slim klaar gemaakt voor startende motorrijders door binnen de maximale 70kW te blijven. Daarnaast heeft Yamaha zelfs een speciale A2 editie op de markt gebracht. De Yamaha MT-07 was goed voor 212 nieuwe motoren op de weg in het eerste half jaar van 2020.

#4 Yamaha MT-09

Net buiten het top 3 podium is het grotere broertje van de MT-07 geëindigd, namelijk de Yamaha MT-09. Van deze top motor verlieten er maar liefst 179 de showroom tot dusver dit jaar.

#5 Yamaha Tracer 900

Op de 5de plaats in deze top 10 staat een andere variant van de MT-09, namelijk de Yamaha Tracer 900. Deze motor is een tourvariant van de nummer 4 van deze lijst. De Yamaha Tracer 900 is scherp geprijsd en tevens ideaal voor elke toerrijder!

#6 Yamaha XT 700 Ténéré

Nummer 6 in dit lijstje is maar liefst de vierde Yamaha op rij, namelijk de Yamaha XT 700 Ténéré. We hebben er lang op moeten wachten, maar de nieuwe Yamaha XTZ slaat aan en we hebben de cijfers om dit te bewijzen. Van januari tot en met juni werden er maar liefst 171 van de Yamaha XT 700 Ténéré verkocht.

#7 Kawasaki Z650

Op positie 7 vinden we de Kawasaki Z650. Deze motor staat ook wel bekend als de tegenhanger van de Yamaha MT-07. De Kawasaki Z650 vindt dan ook gretig aftrek. Er verlieten namelijk 153 Kawasaki Z650’s de Kawasaki-dealer dit jaar in de periode tot en met juni.

#8 Kawasaki Versys 650

De 8ste positie wordt bekleed door een andere motor van Kawasaki, namelijk de Kawasaki Versys 650. Het lijkt er daarmee op dat Kawasaki de slag om de All-roads toerfietsen met een lager vermogen de strijd van Suzuki aan het winnen is.

#9 Suzuki V-Strom 650

Op nummer 9 vinden we een Suzuki motor! De Suzuki V-Strom 650 heeft voor 2020 een volledige metamorfose ondergaan, en gezien de plek op de ranglijst valt deze Suzuki motor ook goed in de smaak bij de consumenten.

#10 Suzuki V-Strom 1000

Als afsluiter van deze top 10 meest verkochte motoren in het eerste half jaar van 2020 staat het grotere broertje van nummer 9: de Suzuki V-Strom 1000. Ook deze Suzuki motor is volledig opnieuw gestyled. Zo zijn de looks compleet anders dan de vorige serie V-Stroms en ziet de motor en al met al zeer modern uit. In totaal verlieten 115 V-Strom 1000’s de showroom met een nieuwe eigenaar!

Hoe gaat het met de nieuwe modellen voor 2020?

Onder grote media aandacht werden diverse nieuwe modellen aangekondigd op de EICMA in Milaan. Hoe vergaat het deze nieuwe modellen tot dusver in 2020? Combi Motors Verzekeringen pikte er een aantal uit.

De BMW F900 R en F900 XR

Het merk BMW kwam natuurlijk met het verrassende nieuws om een F900 R en F900 XR op de markt te brengen. Dit is een sportieve toermotor naast de F850 GS. Inmiddels zijn er van de BMW F900 XR al 101 verkocht tot en met juni.

De BMW F900 R is de sportievere variant van de twee motoren. Deze motor was goed voor 100 verkopen in het eerste halfjaar van 2020. Met deze uitstekende resultaten zal BMW in ieder geval niet ontevreden mee zijn!

De Triumph Rocket III

Het merk Triumph lanceerde de Rocket III motor, een heuse krachtpatser met maar liefst 2500 cc. Dat was tot heden ongekend in de motormarkt. Op de MOTORbeurs Utrecht 2020 stond een groep liefhebbers dan ook constant bij deze motor te kijken. Tot op heden zijn er nog maar 35 verkocht.

Een leuk detail: meer dan de helft van de eigenaren van de nieuwe Triumph Rocket III heeft hun nieuwe motor via Combi Motors Verzekeringen verzekerd!

Ducati Streetfighter V4

Menig poster hangt er in de garages van de stoere Ducati Streetfigher V4. De oude Streetfighter had een vaste groep fans die wat lichtelijk schaars zijn, maar gelukkig zijn daar nu zeker weer nieuwe fans bijgekomen. De Ducati Streetfighter V4 is immers een beest van een machine. Toch is het aantal verkochte Streetfighters V4 nog niet enorm hoog; slechts 19 stuks. Dit kan natuurlijk ook aan de corona perikelen liggen. Wie weet stijgt dit getal nog in het resterende half jaar van 2020.

Kawasaki ZH2

Een ander kanon van een motor is natuurlijk de Kawasaki ZH2. Deze motor van Kawasaki is een nakedbike met een supercharger. De Kawasaki ZH2 gooide vanzelfsprekend dan ook hoge ogen op de diverse beurzen. In het eerste half jaar van 2020 vonden 38 ZH2’s een eigenaar.

Royal Enfield motoren

Ten slotte willen wij van Combi Motors Verzekeringen nog even stilstaan bij het merk Royal Enfield. Dit merk was al jaren verkrijgbaar in Nederland, maar dankzij de nieuwe importeur MotoMondo en een reeks nieuwe modellen heeft Royal Enfield de weg naar boven gevonden. Er werden namelijk maar liefst 84 Royal Enfield motoren verkocht in het eerste halfjaar. Hiervan waren 29 Royal Enfield Himalayans en 34 Royal Enfield Interceptors verkocht. Heeft u nog niet op een Royal Enfield gereden? Wij raden u in dat geval aan om het echt een keer te proberen. Rijden op een Royal Enfield motor is namelijk puur motorrijden!


Gerelateerde artikelen