1. Dat u mede-motorrijders zou groeten onderweg. Automobilisten zullen er waarschijnlijk nooit iets van begrijpen, maar wij motorrijders weten wel beter. Of het een BMW-toerrijder, Harley-Davidson chopper of Yamaha supersport rijder is, dat maakt allemaal niet uit! De gewetensvraag is; groet u een motoragent?
  2. Uw verkeersinzicht wordt een stuk beter, ook in de auto. U kijkt beter de bocht door, ziet filevorming aankomen en u hebt misschien ook wel eerder oog voor uw benzinelampje wat gaat branden…
  3. De kwaliteit van het wegdek gaat u een stuk meer opvallen. Hobbels en gaten in de weg, die vallen in de auto niet echt op, maar juist doordat u op de motor daar veel alerter op bent, zult u dat in de auto ook gaan doen. En wat denkt u van de witte lijnen op de weg als het regent!
  4. Contact met gelijkgestemden. Even een praatje met een mede-motorrijder over het weer, de bijzondere motor die hij of zij rijdt of die ene afslag die u hebt genomen. Een kop koffie met een onbekende bij een benzinepomp, tijdens de TT, bij de motordealer of op een terrasje, dat ziet u automobilisten eigenlijk nooit doen!
  5. Oog voor sluipweggetjes. In de auto wilt u vaak snel van A naar B en daardoor mist u de mooiste plekjes! Op de motor bent u juist op zoek naar dat ene zijweggetje waardoor u op die dijk of dat slingerweggetje komt.
  6. Meer kilometers, meer plezier! Op de motor rijdt u net even dat blokje om voordat u naar huis rijdt. U gaat kilometers maken voor uw plezier, dat had u als automobilist niet gedacht!

Gerelateerde artikelen