1. Dat je mede-motorrijders zou groeten onderweg. Automobilisten zullen er waarschijnlijk nooit iets van begrijpen, maar wij motorrijders weten wel beter. Of het een BMW-toerrijder, Harley-Davidson chopper of Yamaha supersport rijder is, dat maakt allemaal niet uit! De gewetensvraag is; groet jij een motoragent?
  2. Je verkeersinzicht wordt een stuk beter, ook in de auto. Je kijkt beter de bocht door, ziet filevorming aankomen en je hebt misschien ook wel eerder oog voor je benzinelampje wat gaat branden…
  3. De kwaliteit van het wegdek gaat je een stuk meer opvallen. Hobbels en gaten in de weg, die vallen in de auto niet echt op, maar juist doordat je op de motor daar veel alerter op bent, zul je dat in de auto ook gaan doen. En wat denk je van de witte lijnen op de weg als het regent!
  4. Contact met gelijkgestemden. Even een praatje met een mede-motorrijder over het weer, de bijzondere motor die hij rijdt of die ene afslag die je hebt genomen. Een kop koffie met een onbekende bij een benzinepomp, tijdens de TT, bij de motordealer of op een terrasje, dat heb zie je automobilisten eigenlijk nooit doen!
  5. Oog voor sluipweggetjes. In de auto wil je vaak snel van A naar B, daardoor mis je de mooiste plekjes! Op de motor ben je juist op zoek naar dat ene zijweggetje waardoor je op die dijk of dat slingerweggetje komt.
  6. Meer kilometers, meer plezier! Op de motor rijd je net even dat blokje om voordat je naar huis rijdt. Je gaat kilometers maken voor je plezier, dat had je als automobilist niet gedacht!

Gerelateerde artikelen