CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® worden aangedreven door Milwaukee-Eight® VVT 121-motor

[MILWAUKEE 7 juni 2023] – Harley-Davidson verbetert de rijervaring van motorrijders met de introductie van twee premium 2023-modellen van Custom Vehicle Operations™ (CVO™). De nieuwe CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® presenteren geavanceerde technologie, verbeterd rijcomfort en dynamische prestaties, aangedreven door de krachtige nieuwe Milwaukee-Eight® VVT 121 motor. Exclusieve, indrukwekkende designs presenteren een volledig nieuwe ontwerptaal voor het Harley-Davidson® Grand American Touring platform.

“Met de nieuwe CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® modellen bouwen wij voort op onze missie om elk aspect van de Grand American Touring rijervaring te verbeteren”, aldus Jochen Zeitz, Chairman, President en CEO van Harley-Davidson. “Deze modellen zetten een nieuwe standaard voor de performance, technologie en stijl van Harley-Davidson en versnellen de evolutie van ’s werelds meest gewilde motormerk.”

Iconisch ontwerp, opnieuw gedefinieerd

De nieuwe CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® hebben een indrukwekkend nieuw design dat duidelijk is geëvolueerd uit de vertrouwde vormen van de vorige Harley-Davidson® Grand American Touring motorfietsen. Beide modellen hebben een kuip met geïntegreerde ventilatie en LED-verlichting met geïntegreerde LED-richtingaanwijzers. Extra designelementen zijn onder andere een ingekort voorspatbord, een nieuwe 22,7 liter brandstoftank met een kenmerkende onderrand en zadeltassen met een nieuwe driedimensionale vorm die matcht met de kuip en brandstoftank. De nieuwe gegoten spaakwielen maken een stevig custom statement met een zwarte gefreesde gietaluminium velg en spaken. Elk model is leverbaar in twee zeer gedetailleerde lak- en afwerkingsopties.

Ultieme performance

De nieuwe 121-cubic inch (1983 cc) V-Twin Milwaukee-Eight® VVT 121-motor vormt een nieuwe maatstaf voor fabrieksgeïnstalleerd koppel en cilinderinhoud van een Harley-Davidson® Touring-motorfiets. De motor is voorzien van geoptimaliseerde vloeistofgekoelde cilinderkoppen met een nieuw koelsysteem, variabele kleptiming (VVT), een nieuw inlaattraject en een performance-gericht uitlaatsysteem.

Bij de ontwikkeling van de CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® is zorgvuldig gekeken naar elk aspect van het ontwerp dat invloed kan hebben op de algehele prestaties en het comfort. Het drooggewicht is aanzienlijk verlaagd – met 14 kg voor de CVO™ Street Glide® en 16 kg voor de CVO™ Road Glide® – in vergelijking met de modellen die ze vervangen. Krachtige SHOWA-veercomponenten voor en achter bevorderen het vertrouwenwekkende rijgedrag en zorgen voor een drastische verbetering van het rijcomfort in vergelijking met vorige CVO™-modellen, waarbij de veerweg achter met 50 procent is vergroot. Premium Brembo™ remcomponenten bieden een uitstekend remgevoel en premium remprestaties voor extra vertrouwen.

Voor het eerst bieden de CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® selecteerbare rijmodi – Road, Sport en Rain – die elektronisch een specifieke combinatie van vermogensafgifte, motorrem, Cornering-Antilock Braking System (C-ABS) en Cornering-Traction Control System (C-TCS) instellingen regelen.

 Aerodynamisch en thermisch comfort worden geleverd door volledig nieuwe kuipdelen met een ‘zwevend’ windscherm en door verstelbare luchtrichtelementen. In windtunneltests zijn turbulenties rond de helm met gemiddeld 60 procent verminderd ten opzichte van gelijkwaardige modellen uit 2022. Het nieuwe motorkoelsysteem zorgt voor nog meer thermisch comfort voor de rijder in vergelijking met eerdere CVO-modellen.

Volledig nieuw infotainment aangedreven door Skyline™ OS

De CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® introduceren een volledig nieuw pakket infotainmenttechnologie, aangedreven door het nieuwe Skyline™ OS. Een 12,3-inch TFT-kleurentouchscreen vervangt alle analoge instrumenten en de meeste schakelaars. Dit premium display heeft drie verschillende weergaveopties en is compatibel met Apple- en Android-apparaten. Wi-Fi-connectiviteit maakt een draadloze verbinding met de smartphone van de rijder mogelijk en een Bluetooth®-ontvanger voor draadloze headsets is in het systeem ingebouwd. Beide modellen zijn voorzien van uitgebreide media-opslagvakken met een USB-C-aansluitpunt. Een premium, high-performance, vier-speaker Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate® Stage II audiosysteem wordt aangedreven door een nieuwe 500-watt RMS versterker.

Lakopties

De nieuwe CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® modellen worden aangeboden met twee lakopties. Standaard Dark Platinum met Bright Smoked Satin pinstriping en color-matched binnenkuip. De aandrijflijn en het luchtfilter zijn Gloss Black met Scorched Chrome accenten op de motorinzetstukken. Optioneel tegen meerprijs, Whiskey Neat/Raven Metallic two-tone met color-matched binnenkuip. Dit complexe lakwerk wordt met de hand aangebracht. Raven Metallic panelen worden over de deep orange Whiskey Neat basis aangebracht, met airbrush accenten en een bright orange pinstripe bij de kleuronderbreking. Beide kleurenschema’s worden benadrukt door Adversary™ Collection-accessoires die op de motorfietsen zijn aangebracht.

De CVO™ Street Glide® en CVO™ Road Glide® zullen hun publieksdebuut maken in Boedapest, Hongarije tijdens het 120th Anniversary Festival van 22 tot 25 juni, en in Milwaukee tijdens het Harley-Davidson Homecoming™ Festival, van 13 tot 16 juli 2023. Beide modellen zullen vanaf augustus wereldwijd aankomen in de showrooms van erkende Harley-Davidson® dealers.

Harley-Davidson staat voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid voor de ziel. Ga naar H-D.com voor meer info over de complete lijn van 2023 Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser en Trike motorfietsen, Harley-Davidson Certified™ pre-owned motorfietsen, Harley-Davidson® onderdelen & accessoires, Harley-Davidson® MotorClothes® kleding en accessoires, en Harley-Davidson Financial Services.

Over Harley-Davidson
Harley-Davidson, Inc. is het moederbedrijf van Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. Onze visie: Onze legende uitbouwen en voorop lopen in de branche middels innovatie, evolutie en emotie. Onze missie: Meer nog dan machines bouwen, staan wij voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid van geest. Sinds 1903 geeft Harley-Davidson de motorcultuur vorm met een groeiende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen, rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Harley-Davidson Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en andere oplossingen om Harley-Davidson-rijders op weg te helpen. Ontdek meer op www.harley-davidson.com.

Noot van de redactie:

Wilt u een Harley-Davidson verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen