Reserveringen mogelijk vanaf 15 maart, leveringen worden verwacht in april 2023.

LiveWire® kondigt zijn intrede op de Europese markt aan, een cruciale stap in de expansiestrategie van het bedrijf en de elektrificatie van motorrijden over de hele wereld.

Vandaag, 15 maart, introduceert het bedrijf de LiveWire ONE in vier Europese markten: Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Reserveringen van LiveWire ONE voor €100 garanderen prioritaire levering vanaf april 2023.

LiveWire ONE wordt gelanceerd in drie kleuren en is beschikbaar in Nimbus Gray, Nightfall Blue en Liquid Black. Reserveringen worden beheerd door het team van LiveWire Europe, dat een digital-first-model biedt waarbij consumenten rechtstreeks met het merk kunnen communiceren en kleur, accessoires, leveringstijdstip en hun voorkeursretailer kunnen kiezen.

Met meer dan dertig retailers in heel Europa, elk uitgerust met gespecialiseerde EV-mogelijkheden om de LiveWire-klant te ondersteunen, organiseert LiveWire deze zomer evenementen en demomogelijkheden rond de LiveWire ONE. Verdere informatie zal worden gecommuniceerd via e-mail en socials. Specifieke locaties per land zijn te vinden op www.livewire.com.

De LiveWire ONE zal een belangrijke rol spelen bij het promoten van schonere, duurzamere rijervaringen in Europa en tegelijkertijd de groei van het merk LiveWire versnellen.

“We zijn verheugd om LiveWire One naar Europa te brengen als onderdeel van onze wereldwijde expansiestrategie”, aldus Jochen Zeitz, voorzitter en CEO van LiveWire. “Na onze succesvolle lancering in de Verenigde Staten hebben onze vier Europese lanceringsmarkten de perfecte mix van EV-infrastructuur en EV-consumentenadoptie om de volgende fase van LiveWire’s ontwikkeling aan te jagen.”

LiveWire ONE

De elektrische LiveWire ONE heeft een soulvol ontwerp en biedt een nieuwe ervaring van snelheid en geluid, met een actieradius van meer dan 224 km in de stad en meer dan 144 km gemengd bereik op de snelweg en in de stad. Het 15,4 kWh-pakket stuwt de motorfiets in 3,0 seconden van 0-100 km/u. LiveWire ONE is uitgerust met een volledige reeks geavanceerde veiligheidshulpmiddelen voor tractiecontrole en ABS met behulp van een 6-assige IMU, om zich aan te passen aan verschillende vaardigheidsniveaus en rijstijlen. LiveWire ONE is standaard uitgerust met twee oplaadmethoden en biedt het gemak van ’s nachts opladen met behulp van Level 1 en snelladen via DC-snelladen, met slechts 30 minuten voor een oplaadscenario van 20% tot 80%.

Iedere LiveWire ONE wordt geassembleerd bij Harley-Davidson Vehicle Operations in York, PA.

LiveWire ONE consumentenprijs incl. BTW:

  • Duitsland €24.990
  • Frankrijk €25.290
  • Nederland €25.390
  • K. £22.990

Over LiveWire

LiveWire heeft een speciale focus op de categorie elektrische motorfietsen. LiveWires meerderheidsaandeelhouder is Harley-Davidson, Inc. LiveWire stamt af van Harley-Davidson en profiteert van tien jaar ervaring in de EV-sector. Met een speciale focus op EV, is LiveWire van plan om de technologie van de toekomst te ontwikkelen en te investeren in de capaciteiten die nodig zijn om voorop te gaan in de transformatie van motorrijden. www.livewire.com

Noot van de redactie:

Wilt u een LiveWire ONE verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen