Gezinsuitbreiding is vaak een spannende periode in het leven voor een gezin. Of het gaat om een kind krijgen, adopteren of een kind in huis nemen. Het brengt vaak veel veranderingen met zich mee in het dagelijkse leven. Het is van belang om uw verzekeringspakket aan te passen aan de veranderde omstandigheden.

Denk hierbij aan uw inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering. In onderstaande alinea’s leest u meer over het belang van deze verzekeringen.

Woonhuis-, opstal en Inboedelverzekering

Het is belangrijk om te realiseren dat babyspullen doorgaans niet goedkoop zijn. Denk onder andere aan de kosten van een wandelwagen, wieg en de inrichting van de babykamer. De kans is groot dat de waarde van de inboedel stijgt. Een verzekeraar rekent met een gemiddelde waarde van bezittingen naar de grootte van uw huishouden; u hoeft daar zelf niet actief lijstjes voor bij te houden. Daarnaast hebben veel verzekeraars ook nog een garantie tegen onderverzekering, met andere woorden; stel dat de waarde van uw inboedel toch hoger uitvalt dan de verzekeraar heeft ingeschat, dan is dit niet in uw nadeel. Het enige wat u hoeft te doen is aan de verzekeraar door te geven dat uw gezinssamenstelling is gewijzigd; dit kan zijn omdat er een kind is bijgekomen, maar ook als een kind uit huis gaat bijvoorbeeld.

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zorgt ervoor dat u gedekt bent voor ongelukken die veroorzaakt worden door u of door leden van het gezin. Bij komst van uw kind is het belangrijk om uw gezinssamenstelling te laten aanpassen bij de verzekeraar. Indien er sprake is van gezinsuitbreiding, biedt de aansprakelijkheidsverzekering alleen volledig dekking wanneer de juiste gezinssamenstelling is opgenomen in de verzekering.

Door uw verzekering aan te passen naar een gezinsdekking, zorgt u ervoor dat schade door toedoen van uw kind gedekt is.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering biedt dekking voor juridische kosten in het geval van een conflict. Dit kan gaan over bijvoorbeeld de verkoop van een woning of conflicten met uw werkgever. Met de komst van een kind kan een rechtsbijstandverzekering goed tot zijn recht komen. Er kunnen verschillende situaties ontstaan zoals met de kinderopvang, problemen op school of betrekking tot de voogdij. Dit kan leiden tot juridische kwesties.

Een rechtsbijstandsverzekering ontzorgt u als soort gelijke situaties zich voordoen. Als uw kind geboren is kunt u de gezinssamenstelling in uw polis aanpassen.

Het Combi Motors Woonpakket (Inboedelverzekering, Aansprakelijkheidsverzekering, Rechtsbijstandverzekering )

Combi Motors Verzekeringen is al 30 jaar dé specialist in motorverzekeringen, maar wij helpen u maar al te graag met uw andere verzekeringen. Ook uw woonpakket hoort hier bij, neem dus gerust contact op als u informatie wilt, vragen heeft of direct uw woonpakket af wil sluiten. Telefonisch kunt u ons bereiken via 0172 427 035 of per mail via info@combimotors.nl.


Gerelateerde artikelen