Al die pollen die tegen uw helm aanvliegen, niezen, loopneuzen, branderige ogen, de lente- en zomermaanden zijn voor de meeste mensen met hooikoorts bijzonder vervelende maanden. Vooral voor de motorrijders met hooikoorts zijn deze maanden een behoorlijke uitdaging.

Het motorrijden kan worden verstoord door vervelende symptomen van hooikoorts. Aangezien we deze mooie dagen gewoon willen blijven rijden, geven we u 5 tips voor motorrijden met hooikoorts.

 

  1. Rijd zoveel mogelijk met uw vizier dicht, zo vermijdt u direct contact met de pollen die rondvliegen.
  2. Een zonnebril tijdens het motorrijden helpt voor de meeste mensen ook heel goed. Dit om te voorkomen dat u branderige of gezwollen ogen krijgt. Wrijf zo min mogelijk in uw ogen wanneer u stilstaat. Was desnoods uw handen bij een stop.
  3. Plan uw motorroute zo, dat u de bosachtige gebieden vermijdt. Bosachtige gebieden en weilanden zijn de plekken waar de pollen vandaan komen.
  4. Een Ninja-muts over uw hoofd helpt om direct contact met de pollen te voorkomen. Vooral wanneer u de muts over uw mond en neus trekt om de lucht te filteren.
  5. Op dagen met veel wind hangt er nog meer stuifmeel in de lucht. De wind zorgt ervoor dat al het stuifmeel van bloemen wordt geblazen en van de grond opwaait. Houd er rekening mee dat er op winderige dagen dus meer kans is op hooikoortsklachten.

 

Blijf actueel op de hoogte van het pollen gehalte met behulp van de hooikoorts radar, waar u op elk moment van de dag kunt zien hoe hoog het risico op hooikoortsklachten is. https://hooikoortsradar.nl/


Gerelateerde artikelen