Iedereen in Nederland die een motor bezit, is wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Zelfs als u ervoor kiest om de motor niet te gebruiken, dient u minimaal een verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) af te sluiten voor de motorfiets in kwestie. Uw motor verzekeren doet u vaak voor een onbeperkte tijd, waarbij de verzekering doorloopt totdat u deze opzegt. Maar er zijn ook verzekeringen voor motorfietsen voor een kortere periode beschikbaar: dagverzekeringen. Voor welke situaties is deze soort verzekering interessant en hoe werkt een dagverzekering precies? U leest het in dit blog!

Zo werkt een dagverzekering

Net als bij verzekeringen voor langere tijd moet een dagverzekering worden afgesloten op het kenteken van de motorfiets. In bepaalde gevallen dient u een speciaal, tijdelijk kenteken aan te vragen voor de dag waarvoor u de motorfiets met een dagverzekering wilt verzekeren. Dit zogeheten eendagskenteken vraagt u eenvoudig online aan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Een eendagskenteken is bedoeld als tijdelijk identificatiemiddel voor de motor als de motor (nog) niet op de traditionele wijze is verzekerd. Zodra u dit tijdelijke kenteken succesvol heeft aangevraagd, kunt u een dagverzekering afsluiten. Behalve het eendagskenteken heeft u ook het chassisnummer nodig om de dagverzekering af te sluiten. Sluit u de dagverzekering af voor meer dan één dag? Dan betaalt u per dag dat de motorfiets is verzekerd een dagpremie. Houdt er rekening mee dat dit ruim vooraf wordt aangevraagd, het is niet mogelijk om op dezelfde dag als de aanvraag te gaan rijden.

Wanneer moet ik een dagverzekering voor motorfiesten afsluiten?

Een veel voorkomende situatie waarvoor een dagverzekering wordt afgesloten, is bij de keuring van de motor. Wanneer u een motor uit het buitenland laat importeren moet u hiervoor een Nederlands kenteken aanvragen. Een Nederlands kenteken wordt echter alleen afgegeven na een keuring bij het RDW. Om motorrijders toch de mogelijkheid te geven met hun motor naar de keuring te rijden, zonder dat zij onverzekerd de weg op gaan, is er de dagverzekering.

Er zijn natuurlijk ook andere redenen om een dagverzekering af te sluiten. Wat dacht u van het (uit)lenen van een motor? Wanneer u beslist uw motor uit te lenen aan een vriend of familielid en deze schade veroorzaakt, is de kans groot dat de verzekeraar deze schade niet vergoedt. U verliest bovendien uw schadevrije jaren, waardoor uw premie kan stijgen. Om zulke vervelende situaties te voorkomen, kunt u een dagverzekering afsluiten voor de dag(en) waarop u de motor uitleent. Toch is dit geen gangbare oplossing; u kunt in dit geval ook denken aan een oplossing in de richting van bijvoorbeeld MotoShare.

Dagverzekeringen vergelijken

Wilt u een dagverzekering afsluiten, maar weet niet goed bij welke verzekeraar u dit het beste kan doen? Bij Combi Motors Verzekeringen helpen wij u hier graag bij. Een dagverzekering is telefonisch bij ons af te sluiten; bel hiervoor op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur met onze adviseurs. Ons telefoonnummer is 0172-427035.

Bij Combi Motors Verzekeringen kunt u eenvoudig elk type motorverzekering vergelijken op basis van premie, dekking en voorwaarden. Wanneer u extra vragen heeft, kunt u altijd terecht bij het team van Combi Motors Verzekeringen. Onze onafhankelijke specialisten helpen u graag om een verzekering te vinden die bij u past. U sluit de dagverzekering eenvoudig af bij Combi Motors Verzekeringen. Met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van motorverzekeringen is het vinden van de snelle dagverzekering voor uw motor bij Combi Motors Verzekeringen een fluitje van een cent!