Wanneer u kiest voor de winterstop, dan kiest u ervoor om in de wintermaanden niet te rijden. De winterstop loopt, afhankelijk bij welke maatschappij uw motor verzekerd is, van 15 december tot 1 maart of van 1 december tot 1 maart. U vindt de winterstop terug op het polisblad van uw verzekeraar.

Voorbeeld van een polisblad van Quakel Assuradeuren B.V.

Tijdens de winterstop blijft de normale dekking (WA) van kracht, alleen de schade die is ontstaan doordat u bent gaan rijden is niet gedekt (dus niet All Risk). Bijvoorbeeld: heeft u diefstal meeverzekerd, dan is dit tijdens de winterstop gewoon verzekerd. Loopt uw verzekering via Unigarant, dan mag u tijdens de winterstop ook niet rijden. Wij raden te allen tijde af om te gaan rijden tijdens de winterstop. Het is onze taak ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk verzekerd bent, als u toch besluit te rijden als u een winterstop heeft kunnen hoge kosten voor eigen rekening zijn.

Aan de winterstop hangt een korting van 10% tot 15%. Dit wil dus niet zeggen dat u in de maanden dat u niet rijdt geen premie betaalt; de korting wordt uitgesmeerd over het hele jaar. Het gehele jaar betaalt u dus een lagere premie, als u voor de winsterstop heeft gekozen.

Het is mooi weer voor de tijd van het jaar, dus wij krijgen veel vragen over de winterstop. Wilt u uw winterstop stopzetten? Dat kan uiteraard, houd dan wel rekening met het verliezen van de hierboven genoemde korting. Voor  het stopzetten van uw winterstop, bel ons tijdens kantooruren op 0172-427035 of stuur een email naar info@combimotors.nl.

Wilt u meer over de winterstop weten? Dat kan uiteraard! U kunt ons bellen tijdens kantooruren op 0172-427035 of stuur een email naar info@combimotors.nl.


Gerelateerde artikelen