In Nederland bouwt u schadevrije jaren op per voertuig. Voor ieder jaar dat u een voertuig verzekerd, bouwt u 1 schadevrij jaar op. Dit schadevrije jaar zorgt er voor dat u een no-claim korting opbouwt, afhankelijk per verzekeraar kan deze oplopen tot 80%. Indien u uw voertuig verkoopt blijven deze schadevrije jaren 3 jaar lang geldig.

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om de reeds opgebouwde schadevrije jaren over te zetten op een ander type voertuig.

Van auto naar motor

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om de schadevrije jaren van uw autoverzekering over te zetten naar uw motorverzekering. Hiervoor dient u dan wel de autoverzekering te beëindigen. Indien de autoverzekering beëindigd is, worden deze schadevrije jaren vrijgegeven in het landelijke systeem Roy Data. Indien u geen auto verkoopt óf de termijn van 3 jaar overschrijdt; dan zult u opnieuw moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Er is echter 1 verzekeraar die ook de korting van de schadevrije jaren van de auto overneemt op de motorverzekering; dit is Quakel Assuradeuren. Vraag ons vooral naar de mogelijkheden.

Van motor naar auto

Andersom is het ook mogelijk om schadevrije jaren van de motor over te zetten naar de auto. U dient dan wel de motorverzekering te beëindigen.

Auto en motor samen verzekeren

Indien u een auto en motor op naam hebt staan, dan kunt u de schadevrije jaren per voertuig niet zomaar overzetten; de schadevrije jaren zijn voertuig gebonden. De meeste verzekeraars bieden een extra korting aan bij het verzekeren van beide voertuigen. Let op dat deze korting niet altijd voordeliger is dan het los verzekeren van beide voertuigen bij een andere verzekeraar.  Heeft u geen schadevrije jaren op de motor? Verzeker uw auto mee! Heeft u hier vragen over of wilt u kijken of u kunt besparen op uw autoverzekering? Dit bespreken wij het liefst telefonisch met u, dus bel ons gerust op via 0172-427035, u kunt ook een mailtje sturen naar info@combimotors.nl.


Gerelateerde artikelen