Populaire modellen en uitmuntend dealernetwerk zijn pijlers onder het succes

Al vele jaren is Yamaha onder consumenten het grootste motormerk van Nederland. Maar met trots maakt het merk nu bekend dat het in 2023 overall het meest verkochte motormerk van ons land was. Dit betekent dat Yamaha na dertien jaar BMW van de troon gestoten heeft en opnieuw de onbetwiste marktleider van Nederland is, met de meeste verkochte motorfietsen in zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Publiekslievelingen

Een belangrijke pijler onder het succes van Yamaha is het brede, zeer populaire modellenaanbod. Zo staan er maar liefst 4 Yamaha’s in de lijst van 10 bestverkochte motorfietsen in Nederland. De Ténéré 700, Tracer 9, MT-09 en MT-07 zijn al jaren publiekslievelingen en ook in 2023 rolden ze veelvuldig de showrooms uit. Een andere drager van het succes is het zeer professionele en servicegericht dealernetwerk van het merk. De 18 Nederlandse Yamaha-dealers worden bovengemiddeld goed beoordeeld door rijders, vanwege vak- en productkennis enerzijds en service en betrokkenheid anderzijds.

Loon naar werken

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, Branche Benelux, is opgetogen. Hij vertelt: ‘Mijn collega’s in Japan en bij Yamaha Motor Europe en onze geweldige dealers werken iedere dag keihard om onze klanten geweldige producten en ervaringen te bieden. Dat dit harde werk zich nu uitbetaalt in de nummer 1-positie op de Nederlandse markt is een prachtig resultaat en wat mij betreft loon naar werken!’

Welkom in de Yamaha-familie

Als geen ander motormerk weet Yamaha rijders en fans bij het merk te betrekken. Zo organiseert Yamaha jaarlijks onder andere de drukbezochte Yamaha Experience Days op TT Assen en Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet, een Demo Ride Tour bij meer dan 35 dealers in de Benelux en de avontuurlijke Ténéré Travel Trophy. Mario Janssen zegt daarover: ‘Yamaha is wereldwijd een familie van mensen die de liefde voor hoogwaardige motorfietsen en het leven daar omheen delen. En wij zijn altijd aan het kijken hoe we nog meer mensen kunnen verwelkomen in onze Yamaha-familie.’

Goede vooruitzichten

Het gevaar voor een marktleider is dat hij op zijn lauweren gaat rusten, maar dat gaat bij Yamaha niet gebeuren. De vooruitzichten voor 2024 zijn zeer gunstig. Niet alleen staan alle bovengenoemde evenementen weer op de kalender, ook wordt de nu al zeer complete line-up dit jaar verder uitgebreid met een aantal opwindende nieuwe modellen. Zo scoorde de nieuwe, race-gestylede XSR900GP hoge ogen bij pers en publiek, staat er een volledig nieuwe MT-09 op de rol en werd de line-up van de veelzijdige Ténéré 700 uitgebreid met de Extreme en Explorer. Meer weten over deze en andere modellen, of direct de winnende Yamaha-familie binnenstappen? Ga naar www.yamaha-motor.eu.

Bekijk de video: https://youtu.be/WYo98UZB560

Noot van de redactie: Wilt u een Yamaha verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen