Kawasaki onthult een compleet vernieuwde KX450. Krachtiger, betere handling en geavanceerder. Klaar om het circuit te domineren en van jou de volgende kampioen te maken.

Krachtiger motorblok

De motor van de KX450 is altijd al een sterk punt geweest, maar de Kawasaki engineers hebben een manier gevonden om hem nóg krachtiger te maken. Een downdraft inlaatlay-out en symmetrisch uitgelijnde in- en uitlaat zorgen voor meer vermogen over het hele toerenbereik. De nieuwe inlaat heeft een veel rechtere aanvoer voor het lucht-brandstofmengsel naar de cilinder toe. Een centraal geplaatste uitlaatpoort, welke op één lijn ligt met de inlaat, zorgt voor een hoge luchtstroomefficiëntie. Gekoppeld aan het krachtige blok zijn een hydraulische koppeling, elektrische starter en launch control. Alle drie bewezen features voor betere circuitprestaties.

Power Modes en Traction Control

De nieuwe KX450 is het eerste KX-model met Power modi en Kawasaki Traction Control. Met de Mode-knop op de linkerstuurhelft kunnen rijders snel en gemakkelijk switchen tussen twee motormappings (Normal en Mild response) die in de ECU zijn opgeslagen welke rijders kunnen aanpassen via hun smartphone.

De Traction Control is eveneens gemakkelijk te selecteren middels een knop op de linkerstuurhelft. Rijders kunnen kiezen uit Zwak, Sterk of het systeem uitschakelen.

Frame

Het nieuwe frame biedt plaats aan de updates van het inlaat- en uitlaatsysteem. De geoptimaliseerde stijfheidsbalans draagt bij aan een beter gevoel aan de voorkant, wat zich vertaalt in betere handling op een breed scala aan circuits.

Remmen

De verbeterde remcomponenten omvatten geperforeerde Braking/Sunstar-schijven (ø270/240 mm) gekoppeld aan een Brembo remklauw en hoofdremcilinder aan de voorzijde en een Nissin remklauw en hoofdremcilinder achter. Het krachtige systeem geeft meer controle over de remmen, wat bijdraagt aan een verbetering bij het ingaan van de bochten.

Bodywork

Nieuw ontworpen kuipdelen, zijkappen en achterspatborden zijn steviger en sluiten nog beter op elkaar aan waardoor de rijder zich nog gemakkelijker kan bewegen. De zijkappen kunnen verwijderd worden zonder gereedschap, voor gemakkelijk toegang tot het luchtfilter.

Rideology App

Met RIDEOLOGY KX app hebben rijders gemakkelijk toegang tot de motormappings van hun KX450. Zo kunnen brandstoftoevoer en ontstekingstiming worden aangepast via een smartphone en kunnen onderhoudslogboeken bekeken worden.

De 2024 KX450 zal dit najaar beschikbaar zijn bij de officiële Kawasaki dealer. Prijzen worden later bekend gemaakt. Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl.

Noot van de redactie:

Wilt u een Kawasaki verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen