Ieder voorjaar vliegen de aanbiedingen om de oren, rijvaardigheidstrainingen en circuitdagen zijn weer te boeken. Nu overweegt u om een rijvaardigheidstraining te volgen of misschien zelfs de eerste rondjes op een circuit te gaan rijden tijdens een circuitdag. Over het algemeen verloopt zo’n training vlekkeloos en heeft u een mooie en leerzame dag. U heeft voor dagelijks gebruik een lopende motorverzekering, dus voor de rit van en naar het circuit kunt u er vanuit gaan dat u gewoon dekking heeft. Echter zodra u op het circuit aankomt vervalt bij veel verzekeraars de dekking; zij hebben namelijk een expliciete voorwaarde in de polis opgenomen dat het gebruik van de motor op een  circuit niet verzekerd is. Dat geldt overigens ook voor puzzelritten waar een tijds- en/of wedstrijdelement van toepassing is.

Wij krijgen regelmatig de vraag of er een extra verzekering mogelijk is om het risico op een schuiver op de desbetreffende dag te verzekeren. We hebben diverse verzekeraars nagevraagd en helaas is er tot op heden geen verzekeraar bij ons bekend die dit risico wil verzekeren. Dat betekent dat het rijden op een circuit, of trainingslocatie op eigen risico is. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de oefenbaan van Politie Verkeers Instituut (PVI) Lelystad, het Midland circuit in Lelystad, Raceway Venray, Circuit de Landsard in Eindhoven maar ook de grotere circuits als Zandvoort, Assen of Zolder in België.

Wanneer u een rijvaardigheidstraining volgt op de openbare weg dan is dit veelal wel verzekerd op de motorverzekering.

Er zijn geen uitzonderingen op deze regels, wilt u het toch voor de zekerheid even controleren, stuur ons gerust een mail op info@combimotors.nl!

 


Gerelateerde artikelen