In de afgelopen 40 jaar heeft Kawasaki het hart van menig motorliefhebber weten te veroveren met de toonaangevende Ninja-serie. Hét toonbeeld van lef, technologische voorsprong en vooral liefde voor sportieve motoren. Geen enkele andere modelbenaming heeft wereldwijd zo’n sterke naamsbekendheid als de Kawasaki Ninja modellen.

Het vieren van 40 jaar Ninja kan natuurlijk niet zonder een eerbetoon aan de allereerste échte Ninja. Om deze reden introduceert Kawasaki nu ook 40th Anniversary Editions van de Ninja 1000SX en Ninja 650 in de kleurstelling van de wereldberoemde GPZ900R Ninja. Met deze speciale rood/zwarte kleurstelling maken nieuwe rijders kennis met het roemruchte Ninja verleden en herbeleven ervaren rijders hun mooiste herinneringen.

De onmiskenbare tweekleurige Firecracker Red/Ebony kleuren zijn geïnspireerd op de Kawasaki GPZ900R uit 1985, waarbij een zilveren lijn deze 2 kleuren scheidt. Boven op de tank bevindt zich een speciaal embleem ter ere van 40 jaar Ninja. De contouren van het ‘Ninja’-logo zijn gereproduceerd aan de hand van de originele ontwerpen. Op de zijkuipen springen de cilinderinhouds- en ‘Liquid-Cooled’-aanduidingen meteen in het oog. Aandacht voor detail is er in overvloed met de opvallende toevoeging van zilverkleurig velglint dat de textuur van de bewerkte velgranden uit de jaren ‘80 weergeeft.

Medio december zullen deze speciale uitvoeringen van de Ninja 1000SX en Ninja 650 beschikbaar zijn bij de Kawasaki dealers. Ga voor meer informatie of een Kawasaki dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl.

Noot van de redactie: Wilt u een Kawasaki verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen