Gloednieuwe Indian Scout-line-up voor 2025 levert unieke combinatie van iconisch Amerikaans ontwerp, legendarische balans tussen kracht en controle en nieuwe, op de rijder gerichte technologie

• Vijf modellen, waaronder Scout Bobber, Sport Scout, Scout Classic, Super Scout en 101 Scout, en drie verschillende uitrustingsniveaus bieden een robuuste reeks met verschillende prijspunten
• De Indian Scout-reeks voor 2025 introduceert geheel nieuwe SpeedPlus-motor – een 1250cc Liquid- Gekoelde V-Twin met een vermogen tot 82 kW
• Nieuw stalen buizenframe zorgt voor een tijdloze stijl en maakt aanpassingen eenvoudiger
• Lichtgewicht, wendbaar rijgedrag en lage zithoogte zorgen voor een gebalanceerd rijgedrag en wekken vertrouwen
• Volledige lijn van meer dan 100 accessoires uit de Scout-familie bieden handige personalisatie voor het hele assortiment

Indian Motorcycle, America’s First Motorcycle Company, introduceert vandaag de volgende evolutie van de iconische Indian Scout. De geheel nieuwe Indian Scout-serie voor 2025 maakt gebruik van authentiek Scout-DNA en bouwt voort op zijn ongeëvenaarde geschiedenis met vijf modellen, drie uitrustingsniveaus en meer dan 100 Scout-familieaccessoires voor eindeloze personalisatie. Met wortels die de rijke geschiedenis van Indian Motorcycle vieren, levert de nieuwe Scout-familie een unieke combinatie van iconisch Amerikaans design, een legendarische balans tussen kracht en controle, en nieuwe, op de rijder gerichte technologie.

De Indian Scout is ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek en inzichten voor rijders en biedt vertrouwenwekkende prestaties, bruikbare technologie en toonaangevende voorzieningen voor rijders. Met de laagste zithoogte in de sector biedt de Indian Scout een zelfverzekerde rijpositie en een sportief en stabiel rijgedrag. ABS in het hele assortiment wekt het vertrouwen van de rijder en verhoogt het remvermogen, terwijl Traction Control en Ride Modes op bepaalde modellen een op maat gemaakte rijervaring bieden met één druk op de knop.

“Scout is de meest iconische Amerikaanse cruiser aller tijden en is synoniem met het merk Indian Motorcycle”, aldus Mike Dougherty, president van Indian Motorcycle. “Als ons best verkopende platform is Scout al lang een belangrijk onderdeel van ons assortiment. En hoewel rijders over de hele wereld dol zijn op het huidige Scout-aanbod, zijn we verheugd om het naar een hoger niveau te tillen en de evolutie ervan voort te zetten met een robuust aanbod van modellen om aan de uiteenlopende behoeften van onze wereldwijde rijgemeenschap te voldoen.”

“Het is een droom die uitkomt om leiding te mogen geven aan de ontwerpinspanningen voor de volgende evolutie van Scout”, zegt Ola Stenegärd, directeur Product Design voor Indian Motorcycle. “Onze topprioriteit was om de iconische naamgever van Scout hoog te houden en ervoor te zorgen dat de nieuwe line-up net zo tijdloos is als al zijn voorgangers. Voor ons was het absoluut noodzakelijk om het schoon te houden, de iconische lijnen van Scout te volgen en een pakket te creëren dat naadloos maatwerk bood. Om dit te bereiken begon het allemaal met het stalen buizenframe en de geheel nieuwe V-Twin-motor.”

Het hart van de geheel nieuwe Indian Scout wordt gevormd door een volledig opnieuw ontworpen vloeistofgekoelde V-Twin-motor van 1250 cc – de SpeedPlus 1250. Met een vermogen tot 82 kW en een koppel van meer dan 109 Nm biedt elke Indian Scout scherpe acceleratie en superieure passkracht. Elektronische brandstofinjectie zorgt voor een consistente brandstoftoevoer voor een soepele gasrespons, terwijl een responsieve zesversnellingsbak al het vermogen gemakkelijk binnen handbereik houdt voor sportief rijden.

“Scout is een geliefd model en het meest iconische en historische model uit ons assortiment, dat weerklank vindt bij alle soorten rijders, mannen en vrouwen, van over de hele wereld”, aldus Ben Lindaman, Product Director van Indian Motorcycle. “Sinds de lancering van de huidige Scout tien jaar geleden is het segment van de middelgrote cruisers geëvolueerd. Na veel onderzoek te hebben gedaan, hebben de inzichten van de rijders geleid tot onze ontwikkelingen die prioriteit gaven aan de iconische styling van de Scout, zijn toonaangevende prestaties en nieuwe, op de rijder gerichte technologie.”

Om een ​​Amerikaans icoon als Indian Scout te ontwikkelen, concentreerde Indian Motorcycle zijn inspanningen op drie gebieden. Eerst en vooral moet de nieuwe Scout zijn legendarische design-DNA behouden. De rijders zijn unaniem dol op het uiterlijk en de stijl van de Indian Scout. Vervolgens heeft Indian Motorcycle de line-up ontwikkeld om aan de behoeften van de diverse groep rijders te voldoen. Het lichte gewicht en de lage zithoogte van 680 mm zorgen voor een wendbaar rijgedrag en wekken het vertrouwen van de rijder. De derde prioriteit bij het ontwikkelen van de geheel nieuwe Indian Scout was technologie. Terwijl op de rijder gerichte technologie tien jaar geleden geen prioriteit was voor rijders, is dat vandaag de dag wel het geval. De nieuwe line-up voor modeljaar 2025 biedt een verscheidenheid aan technologiepakketten, waardoor rijders een breed prijsbereik krijgen en de mogelijkheid krijgen om een ​​rit te kiezen met de meest geavanceerde technologie in de branche.

Het Indian Scout-assortiment voor 2025 is een compleet nieuw platform, vanaf de basis opgebouwd en bestaat uit vijf modellen met drie uitrustingsniveaus – waardoor er een stijl en prijs is voor de gevarieerde mix van rijders.

Modelopstelling

Indiase scoutbobber uit 2025

Uitgekleed met een agressieve houding en brute kracht, is de Scout Bobber de perfecte uitdrukking van de iconische bobberstijl. Van voor tot achter zwart, met gehakte bobber-spatborden en koplampgondel, leunt hij hard over in een gemene bobber-uitstraling. Een solozadel in bobberstijl versterkt de minimalistische bobber-esthetiek – zonder dat dit ten koste gaat van comfort – en zorgt ervoor dat rijders de controle stevig in handen hebben bij harde acceleraties. De verlaagde ophanging van 51 mm zorgt voor een lage houding voor een agressieve, op maat gemaakte look. Bar-end spiegels geven de fiets een strakke en strakke uitstraling met verbeterd zicht.

2025 Indiase sportscout

Indian Scout-klassieker 2025


Gerelateerde artikelen