Een nieuw model in Icons Collection combineert unieke lak met indrukwekkende performance

MILWAUKEE (1 september 2022) – Harley-Davidson weet wereldwijd weer de aandacht te trekken met de introductie van de Low Rider® El Diablo, het nieuwste model in zijn limited-edition Icons Collection. Met een knik naar een custom stylingtrend van de Amerikaanse westkust, combineert de Low Rider® El Diablo strakke prestaties en sportieve touring-veelzijdigheid met fantastische, met de hand aangebrachte lak en indrukwekkende Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®.

“De Low Rider El Diablo is een moderne kijk op de iconische Harley-Davidson FXRT uit 1983 en een reflectie van het creatieve tijdperk waarin hij werd geboren”, vertelt Brad Richards, Vice President of Design en Creative Director – Motorcycles bij Harley-Davidson. “Deze machine belichaamt de Zuid-Californische ‘counter culture’ uit de jaren ’80, maar dan in een eigentijds pakket met zorgvuldig vervaardigde custom lak, inclusief pinstripes, als hele diepe buiging naar de originele FXRT.”

De Icons Collection

De Icons Collection is een unieke serie motorfietsen, geïnspireerd op enkele van onze meest herkenbare en gewilde modellen. Elke Icon in de collectie is een hommage aan H-D’s signature kleuren, ontwerpen en onderdelen, maar dan gecombineerd met de nieuwste technologie. Elk limited-edition model wordt individueel genummerd en slechts één keer geproduceerd. Elk jaar worden er minimaal één en maximaal twee nieuwe Icons gepresenteerd.

Low Rider® El Diablo

De Low Rider® El Diablo is gebouwd om de grenzen van stijl en sportieve touring-performance tot het uiterste te pushen. De Low Rider® El Diablo combineert harde zadeltassen en een op het frame gemonteerde kuip met de strakke rijeigenschappen van het Harley-Davidson® Softail®-chassis en het V-Twin-vermogen van een Milwaukee-Eight® 117-aandrijflijn. De wereldwijde productie van het model zal worden beperkt tot een eenmalige productierun van 1.500 genummerde exemplaren, die naar verwachting in de herfst van 2022 bij geautoriseerde Harley-Davidson®-dealers zullen worden afgeleverd.

Kunstwerk op wielen

De basis van de Low Rider® El Diablo is de Harley-Davidson® Low Rider® ST. De Low Rider® El Diablo- transformeert de look van de Low Rider® ST dankzij een gedetailleerd lakschema dat is aangebracht door Gunslinger Custom Paint. De kleurstelling begint met een basis van El Diablo Bright Red en een tweede laag Bright Red Sunglo. De rode pinstripes zijn gemaskeerd en een laag El Diablo Dark Red en Dark Red Pearl is vervaagd rond de paneeloppervlakken om diepte te geven. Na het maskeren wordt een laag El Diablo Dark Red Metallic aangebracht om de El Diablo Bright Red-kleur te omringen, met een vervagingseffect waar de kleuren samenkomen, voor extra diepte. Door vervolgens de maskering te verwijderen, worden El Diablo Bright Red-krijtstrepen zichtbaar op de zadeltassen, tank, spatborden en kuip. Pale Gold pinstriping wordt vervolgens met de hand aangebracht op de El Diablo Bright Red-panelen. De El Diablo Bright Red Sunglo is geformuleerd met een getint helder element om een ​​“candy”-effect te creëren.

Zwarte afwerkingen op de aandrijflijn, voorkant en uitlaat accentueren de El Diablo-kleurstelling. Gegoten aluminium Radiate wielen zijn afgewerkt in contrasterend Matte Dark Bronze.

De lak op de Low Rider® El Diablo wordt met de hand aangebracht door de ambachtslieden van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado. Het Gunslinger-team van vermaarde spuiters, ontwerpers, kunstenaars en productieteamleiders heeft tientallen jaren ervaring als leverancier van custom gelakte onderdelen voor Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations™ motorfietsen en Limited Edition lakafwerkingen.

High-performance audio

De Low Rider® El Diablo heeft een in de fabriek geïnstalleerd audiosysteem dat garant staat voor uitmuntende prestaties en een ideale pasvorm in de kuip. Een krachtige, intelligente versterker met digitale signaalverwerkingstechnologie (DSP) die gezamenlijk is ontwikkeld door Harley-Davidson en Rockford Fosgate®, is ontworpen om te presteren in de veeleisende motorfietsomgeving. Het systeem maakt via Bluetooth verbinding met een mobiel apparaat om opgeslagen of gestreamde audio af te spelen via een paar ingebouwde tweeweg-speakers.

 • Speakers bevatten een paar 5,25-inch woofers en twee externe tweeters voor geweldige audioprestaties.
 • Bluetooth 4.2 biedt een krachtige draadloze verbinding met de meeste apparaten, met minimale compressie voor een optimale geluidskwaliteit.
 • Een compacte 250 watt, in de kuip gemonteerde versterker levert een heldere, strakke geluidskwaliteit op elk volume.
 • Connectiviteit met de Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®-app biedt unieke features zoals Automatic Volume Control (AVC) voor handsfree volumeregeling op basis van de snelheid, instelbare 7-bands EQ, firmware-updates en stapsgewijze systeemconfigurator.
 • Meer info over Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®.

Low Rider® El Diablo highlights

 • De vorm van de op het frame gemonteerde kuip is geïnspireerd op de klassieke FXRT Sport Glide®-kuip, favoriet bij West Coast-customizers.

o Aerodynamische prestaties zijn ontwikkeld door middel van CFD-analyse (computational fluid dynamics) en praktijktests.

o Een enkele centrale en Softail® triple splitstream-ventilatieopeningen verminderen turbulenties rond de helm bij hogere snelheden.

o Het 6-inch hoge windscherm heeft een Dark Smoke tint.

o Enkele 5,75-inch LED-koplamp.

 

 • De Milwaukee-Eight® 117 V-Twin-motor met precisie-olie-/luchtkoeling biedt het toppunt aan koppel en cilinderinhoud in een in de fabriek geïnstalleerde, in reguliere productie geproduceerde Harley-Davidson®-aandrijflijn. Deze motor levert uitmuntende prestaties in alle omstandigheden.

o 1.917 cc motorinhoud.

o 169 Nm koppel bij 3500 TPM.

o Hoogwaardige nokkenas is afgestemd op cilinderinhoud en luchtstroom, bedoeld om de prestaties te maximaliseren.

o High-performance, getunede Heavy Breather-inlaat met naar voren gericht blootgesteld filterelement laat meer lucht de motor in stromen om een ​​opwindend koppel in het middenbereik te produceren. Geeft de motorfiets bovendien een hot rod-look.

o High-performance 2-in-2 offset shotgun-uitlaat is afgesteld om een ​​soepel en breed koppel in het middenbereik te bieden en tegelijkertijd een opwindende, rauwe roffel te produceren.

o Dubbele balansassen helpen de primaire trillingen bij stationair toerental te verminderen, voor meer rijcomfort.

 

 • Afsluitbare clamshell-zadeltassen kunnen in enkele seconden worden verwijderd met een intern quick-release mechanisme, waardoor de motor in een oogwenk om te bouwen is van sport-touring naar urban cruising. (De gecombineerde inhoud van de zadeltassen is 53,8 liter).
 • Hoge enkelvoudige schokdemper verhoogt de achterkant van de motorfiets om het rijcomfort te verbeteren en de hellingshoek te vergroten.
 • 43 mm upside-down voorvork.
 • Dubbele schijfremmen voor.
 • Premium Michelin® Scorcher® 31-banden (voor 110/90B19, achter 180/70B16) verbeteren de handling.
 • Digitale “tech gauge” instrumenten in de stuurverhoger geven een minimalistische “no gauges” look.
 • Een diep solozadel houdt de rijder op zijn plek tijdens agressief accelereren en snel bochtenwerk.
 • Een 1-inch motorcross-stuur, gemonteerd op 4-inch pull-back verhogers, is een West Coast-stijlelement dat de rijder in een agressieve houding op de motorfiets plaatst.
 • Low-profile tankconsole.
 • Heldere LED rem-/achterlichten.
 • USB-oplaadpoort.
 • Standaard ABS en cruise control.

Noot van de redactie:

Wil jij een Harley Davidson Low Rider El Diablo verzekeren? Bereken dan hier je premie!  

Niet alle motoren zijn verkrijgbaar in Nederland, wil je een motor importeren vanuit het buitenland? In dit proces kan je hierop letten!