BMW R 1250 R

De nieuwe BMW R 1250 R Roadster is de meest geavanceerde versie van de populaire roadster van BMW Motorrad tot nu toe, fijn geslepen tot op het kleinste detail. De machine biedt nog meer roadster plezier voor het rijden op bochtige landwegen, solo of met passagier.

Zolang er al BMW motorfietsen bestaan, zijn BMW Motorrad en puristische roadsters met boxermotoren onlosmakelijk met elkaar verbonden, met succes ook. Of het nu gaat om bochtige landwegen, over hoge Alpenpassen, of een korte, ontspannen rit richting het werk, de BMW R 1250 R blinkt uit met zijn sportieve wendbaarheid, comfort en de van origine zeer dynamische prestaties van de boxermotor. BMW Motorrad geeft de BMW R 1250 R nu een aantal nieuwe standaardfuncties en optionele extra’s, voor nog meer rijplezier. De BMW R 1250 R kent een consumentenadviesprijs vanaf €17.700,-.

Net als voorheen is de machine uitgerust met een krachtige 2-cilinder boxermotor. De krachtbron heeft een cilinderinhoud van 1.254 cc en levert een vermogen van 100 kW (136 pk), uiteraard conform de EU5-emissienorm. Dankzij BMW ShiftCam-technologie met variabele kleptiming en kleplichthoogte aan de inlaatzijde is er over het complete toerenbereik riant vermogen beschikbaar, maar is er ook sprake van een extreem rustige en stille loop en uitstekende brandstofverbruiks- en emissiewaarden.

Dynamic Traction Control en rijmodus ECO standaard.
Dynamic Traction Control (DTC) en de nieuwe rijmodus ECO zijn in het vervolg standaard. In de nieuwe standaard ECO-modus is de actieradius met elke volle tank maximaal. In de ECO-modus wordt de rijder aangemoedigd om zo zuinig mogelijk te rijden met een zachte gasreactie en een gematigde begrenzing van het motorkoppel.

Het TFT-kleurendisplay toont in de ECO-modus een efficiëntieweergave in de bovenste statusregel. Wie maximale prestaties wenst – bijvoorbeeld bij het inhalen met een zwaar beladen motorfiets of tijdens het rijden bergop – schakelt met de rijmodusknop snel en eenvoudig over naar een andere rijmodus.

Rijmodi Pro met MSR.
Rijmodi Pro met configureerbare rijmodi en nieuwe motorsleepmomentregeling (MSR) is optioneel verkrijgbaar. MSR zorgt als onderdeel van rijmodi Pro voor meer stabiliteit en een eenvoudige beheersing van de motorfiets en voorkomt dat het achterwiel bij krachtig afremmen gaat slippen of stuiteren.

BMW Integral ABS Pro en Dynamic Brake Control standaard.
De BMW R 1250 R is in zijn nieuwste vorm standaard uitgerust met BMW Integral ABS Pro. Naast de noodzakelijke gegevens die een conventioneel systeem meet, let ABS Pro ook op de hellingshoek van de motorfiets in de bocht. Op grond van deze meting kan de remdruk optimaal gedoseerd worden.

De ABS-regelkarakteristiek past zich nog nauwgezetter aan de betreffende rijmodus. Als onderdeel van de optie rijmodi Pro ondersteunt Dynamic Brake Control (DBC) de berijder bovendien bij noodremmanoeuvres. DBC verhoogt de veiligheid bij het remmen, zelfs in moeilijke situaties, door onbedoelde activering van het gashendel te voorkomen. Het motormanagement vermindert tijdens het remmen het aandrijfkoppel om de remkracht aan het achterwiel volledig te benutten. Dit zorgt voor meer stabiliteit en een kortere remweg.

Standaard uitgerust met nieuw ontworpen LED-richtingaanwijzers en herkenbare dagrijverlichting. Nieuwe full LED-koplamp met adaptieve bochtverlichting optioneel verkrijgbaar.
BMW Motorrad rust de nieuwe BMW R 1250 R standaard uit met een full LED-koplamp die de weg optimaal verlicht. De adaptieve bochtverlichting – optioneel af fabriek verkrijgbaar – wordt bij overhellen automatisch ingeschakeld en verlicht bochten afhankelijk van het hellingshoek en de belading optimaal – duidelijk een stukje meer veiligheid en comfort. Het wordt geactiveerd vanaf een helling van meer dan 7° en een snelheid van meer dan 10 km/u. Het extra lichteffect kan perfect worden ervaren tot een hellingshoek van 25°.

De multifunctionele LED-richtingaanwijzers – standaard aanwezig – bieden een opvallende lichtsignatuur en zorgen samen met de herkenbare dagrijverlichting voor nog meer zichtbaarheid.

TFT-kleurendisplay met ‘Sport’ Core Screen.
Net als voorheen is de nieuwe BMW R 1250 R uitgerust met een TFT-kleurendisplay met geïntegreerde pijlnavigatie en uitgebreide connectiviteit. Het systeem biedt uitstekende leesbaarheid, duidelijke menustructuur en een slim, geïntegreerd bedieningsconcept. De rijder kan kiezen tussen aangepaste schermweergaven voor verschillende doeleinden, waaronder het ‘Sport’ Core Screen, dat realtime informatie geeft over de huidige en maximale hellingshoek, evenals controle-interventies van bijvoorbeeld ABS Pro of DTC.

Standaard USB-aansluiting en Intelligent Emergency Call. Zadelverwarming voor berijder en bijrijder optioneel verkrijgbaar.
De nieuwe BMW R 1250 R biedt standaard twee verschillende oplaadpunten: een 12 volt boordstopcontact plus een extra USB-A-stopcontact met een 5 volt voeding. Dit meest gebruikte type USB-aansluiting met nieuw ontwikkelde oplaadtechnologie stelt de berijder in staat om tijdens het rijden een smartphone op te laden via een kabeladapter. Er is tot 2.400 mA laadstroom beschikbaar, waardoor snel opladen mogelijk is, afhankelijk van het type smartphone dat wordt gebruikt. Ook de Intelligent Emergency Call (eCall) is onderdeel van de standaarduitrusting, voor snelle hulp bij noodgevallen.

Zadelverwarming voor berijder en bijrijder – af fabriek optioneel verkrijgbaar – verhoogt het comfort aanzienlijk bij lage temperaturen. Deze optie wordt uitsluitend geleverd in combinatie met verwarmbare handvatten. Voor de voorzijde van het zadel zijn er vijf verwarmingsstanden. De verwarmingsstanden van de handvatten – in combinatie met de zadelverwarming met vijf in plaats van twee standen – worden bediend via een menu. De zadelverwarming achter heeft twee standen die zijn in te stellen met een tuimelschakelaar linksonder op het achterframe.

Aantrekkelijke basiskleurstelling voor BMW R 1250 R evenals twee stijlvarianten Triple Black en Sport. Nieuwe solo-uitrusting achter met buddyseatcover.
Zelfs in de basisversie oogt de nieuwe BMW R 1250 bijzonder aantrekkelijk dankzij de kleurstelling Icegrey in combinatie met een zwart frame. Bij de stijlvarianten Triple Black en Sport is te kiezen uit twee bijzondere expressieve kleurconcepten

Stijlvariant Sport.
Racingblue metallic bodypanelen, frame in wit, goudkleurige remklauwen voor/achter, zwart sportstuur zwart, blauwe voorspoiler, solo-uitrusting achter (alternatief duopakket).

Stijlvariant Triple Black.
Blackstorm metallic bodypanelen, frame in agaatgrijs, goudkleurige remklauwen voor/achter, roestvrijstalen radiatorgrille, roestvrijstalen motorspoiler, Pure tankafwerking, solo-uitrusting achter (alternatief duopakket).

De nieuwe optionele solo-uitrusting onderstreept de sportieve stijl van de nieuwe BMW R 1250 R en maakt hem bijzonder licht en dynamisch. Het duozadel wordt vervangen door een in kleur gespoten buddyseatcover. De voetsteunen en handgrepen achter worden verwijderd.

Indien de berijder de BMW R 1250 R volledig geschikt wil houden voor duogebruik is het duopakket verkrijgbaar bij de stijlvarianten. Het bevat alle componenten die bij de solo-uitrusting worden weggelaten.

Highlights nieuwe BMW R 1250 R:

 • Krachtige boxermotor met BMW ShiftCam-technologie met variabele kleptiming en kleplichthoogte aan de inlaatzijde.
 • Soepele vermogensopbouw over het complete toerenbereik, geoptimaliseerd brandstofverbruik en lagere emissies.
 • Vermogen en koppel: 100 kW (136 pk) bij 7.250 tpm en 143 Nm bij 6.250 tpm.
 • Standaard uitgerust met Dynamic Traction Control (DTC), BMW Motorrad ABS Pro (deelintegraal), Dynamic Brake Control (DBC), drie rijmodi, ECO modus voor bijzonder zuinig rijden, ‘Sport’ display, nieuwe LED richtingaanwijzers en dagrijverlichting, boordnetaansluiting en USB aansluiting en Intelligent Emergency Call.
 • Optioneel rijmodi Pro met configureerbare rijmodi en nieuwe motorsleepmomentregeling.
 • Optioneel nieuwe full LED koplamp met adaptieve bochtverlichting.
 • Optioneel zadelverwarming voor berijder en bijrijder voor meer comfort.
 • Nieuwe speciale solo-uitrusting.
 • Nieuwe speciale uitrusting spaakwielen.
 • Aantrekkelijke basiskleur en twee stijlvarianten Triple Black en Sport.
 • Uitgebreid assortiment opties en originele BMW Motorrad accessoires. 

 

Optionele uitrusting en originele BMW Motorrad accessoires.
Voor het personaliseren van de nieuwe BMW R 1250 R is een uitgebreid programma opties en originele BMW Motorrad accessoires beschikbaar. Opties worden af ​​fabriek geleverd en zijn geïntegreerd in het productieproces. Originele BMW Motorrad accessoires worden door de BMW Motorrad dealer of door de klant zelf gemonteerd. Deze items kunnen ook achteraf worden geleverd.

Nieuwe individuele speciale uitrusting voor de BMW R 1250 R:

 • Adaptieve bochtverlichting.
 • Zadelverwarming.
 • Duopakket.
 • Spaakwielen. 

 

Andere opties:

 • Dynamic pakket: motorsleepmomentregeling (MSR), Dynamic ESA, Shift Assistant Pro, Rijmodi Pro.
 • Comfort pakket: Keyless Ride, design uitlaatdemper, verchroomd spruitstuk, verwarmbare handvatten, bandenspanningscontrole.
 • Touring pakket: voorbereiding voor navigatiesysteem, cruisecontrol, middenstandaard, kofferhouder.

Daarnaast zijn er diverse andere individuele speciale uitrustingsopties beschikbaar voor de nieuwe BMW R 1250 R, evenals een breed scala aan originele BMW Motorrad accessoires op het gebied van opbergruimte, design, ergonomie en comfort, navigatie en communicatie, veiligheid evenals een onderhoud- en technologieprogramma zodat de berijder de motorfiets kan individualiseren volgens zijn of haar persoonlijke smaak.

Noot van de redactie:

Wil jij een BMW R 1250 R verzekeren? Bereken dan hier je premie!

Ook helpen wij je graag bij het verzekeren van een tweedehands BMW, hierop kan je letten.

BMW R 1250 R – RACING BLUE
BMW R 1250 R – TRIPLE BLACK
BMW R 1250 R – ICE GREY