Yamaha Motor Co., Ltd, opgericht op 1 juli 1955 vierde dit jaar zijn 65e verjaardag. In de afgelopen zeven decennia heeft het bedrijf enkele van de meest iconische modellen in de branche ontwikkeld en was het verantwoordelijk voor de introductie van een reeks innovatieve technologieën die de rijervaring hebben veranderd.

Machines zoals de XT500, XS650 en RD350LC, tot en met de VMAX en YZF-R1, hebben allemaal een legendarische cultstatus bereikt in de motorwereld en zijn een integraal onderdeel geworden van het Yamaha-verhaal. Hoewel Yamaha terecht trots is op de prestaties in het verleden, ligt de focus op de toekomst. Tegen het einde van het eerste decennium van deze eeuw hadden de productontwikkelingsteams van het bedrijf zich ten doel gesteld om een nieuwe generatie iconen van de toekomst te creëren.

Om het verschil te kunnen maken, is het nodig om risico’s te nemen. Sommige van de beste ontwerpen van het bedrijf zijn motorfietsen geweest die tradities doorbraken en anders durfden te zijn. Dus toen de ontwerpers en ingenieurs van Yamaha begonnen met het creëren van een nieuw soort motorfiets voor de 21e eeuw, namen ze de bewuste beslissing om alle regels overboord te gooien en een compleet nieuwe richting in te slaan. In plaats van op zeker te spelen door een nieuwere en betere versie te maken van wat er al op de markt was, besloot Yamaha helemaal opnieuw te beginnen.

De volgende belangrijke beslissing bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie motorfietsen was dat ze duidelijk Japans zouden worden, met een unieke look-and-feel waardoor ze duidelijk te onderscheiden zouden zijn van alle andere merken. Door te spelen met een verscheidenheid aan Japanse invloeden, waaronder Tokio’s motor-subcultuur, was het ontwikkelingsteam vrij om elke mogelijkheid te verkennen.

De focus zou liggen op het maken van een motorfiets met een unieke, opwindende en plezierige rijervaring, die voornamelijk bereikt zou worden door het leveren van lineair koppel en gemakkelijke wendbaarheid.

De nieuwe motorfiets moest zeer prijsgericht zijn en gemakkelijk te besturen voor alle soorten klanten, ook dames.
De uitstraling moest puur en mechanisch zijn om dit nieuwe ras van typisch Japanse motorfietsen een rauw en gespierd imago te geven. En elk stukje technologie zou er zijn om de rijder van dienst te zijn en om een boeiende, lonende en aangename rijervaring te creëren.

Geïnspireerd door de Japanse subcultuur en gecreëerd door enkele van de meest visionaire ontwerpers in de branche, arriveerde de MT-07 kort na de introductie van de allereerste MT-09. Het jaar 2014 markeerde het echte begin van het nieuwe Hyper Naked-segment dat is uitgegroeid tot een dominante verschijning in de straten van Europa.

De motorwereld veranderde en Yamaha liep voorop met twee van de belangrijkste nieuwe modellen die het bedrijf in zijn lange en illustere geschiedenis op de markt bracht. Met tot nu toe meer dan 250.000 verkochte exemplaren is de MT-lijn de meest succesvolle serie die ooit door Yamaha is geproduceerd.

Yamaha MT-07: de motorfiets voor iedereen

Toen de MT-07 voor het eerst in 2014 arriveerde, realiseerden maar weinig mensen zich de immense impact die deze 690 cc tweecilinder Naked zou hebben op de Europese markt. Maar zodra de eerste machines op straat verschenen, was het duidelijk dat dit geen gewone motorfiets was. Het enige dat de klant nodig had, was één proefrit om te beseffen dat de MT-07 echt een ander soort machine was.

MT staat voor ‘Master of Torque’ en de uitstekende motor met crossplane-technologie deed zijn naam eer aan. Het lineaire koppel van de MT-07 maakt hem een genot om onder verschillende rijomstandigheden de weg op te gaan. Zijn compacte chassis gaf hem een ideale mix van behendigheid en stabiliteit, en de aangename ergonomie en natuurlijke zitpositie maakten deze motorfiets tot een groot succes bij motorrijders van alle leeftijden en ervaringsniveaus. Simpel gezegd is de MT-07 een motorfiets voor iedereen – en met zijn concurrerende prijs weet deze motorfiets in zijn klasse echt de beste balans te bieden tussen prestaties en waarde.

Europese motorrijders weten wat ze willen en ze beseften al snel dat deze toegankelijke Hyper Naked iets heel bijzonders was. Met meer dan 125.000 verkochte exemplaren van de MT-07 (volledig vermogen en 35 kW) sinds de lancering is dit verreweg één van de bestverkochte motorfietsen van Yamaha en sinds 2014 is het elk jaar het nummer 1-model in de Naked-klasse, met bijna twee keer zoveel verkochte eenheden als zijn naaste rivaal.

De volgende generatie Yamaha MT-07: progressieve evolutie

Als het bestverkochte Naked-model in zijn categorie vanaf dag één is het duidelijk dat de MT-07 klanten van Yamaha precies geeft wat ze willen van hun motorfiets. De 2021 MT-07 heeft opvallend nieuw kuipwerk dat het pure MT-DNA van de volgende generatie weerspiegelt. Deze motor vertegenwoordigt de progressieve evolutie van Europa’s favoriete Naked-motoren. Het kuipwerk versterkt de kernwaarden van deze buitengewoon succesvolle en geliefde middenklasser.

Diverse verbeterde eigenschappen, waaronder een aantrekkelijke en karakteristieke motor die voldoet aan de EU5-norm en krachtigere voorremmen bevestigen de toonaangevende rijervaring van de MT-07. Het algehele gevoel van kwaliteit wordt onderstreept door de uitrusting met een nieuwe LED-koplamp met LED-richtingaanwijzers en -contourverlichting, en een LCD-instrumentenpaneel. Een conisch stuur en een nieuwe tank en zadel dragen bij aan een comfortabelere rechte zitpositie, terwijl de nieuwste Michelin-sportbanden niet alleen een zelfverzekerde wegligging bieden, maar ook de funfactor nog net iets groter maken.

Nieuwe kleuren en verfijnde details versterken het DNA van de MT-familie. En met een extreem concurrerende prijs staat de MT-07 klaar om zijn leidende positie te behouden als de motorfiets voor iedereen, door de beste balans tussen prestaties en waarde in zijn segment te bieden.  

Het ontwerp van de volgende generatie: puur Hyper Naked DNA

Het futuristische kuipwerk van het nieuwe model weerspiegelt de voortdurende evolutie van de MT-serie en geeft de MT-07 2021 een verfijndere en opvallendere uitstraling met een gevoel van kwaliteit.

Het ontwerpconcept was om van de nieuwe MT-07 het ‘knappere jonge broertje’ van de Yamaha Hyper Naked-familie te maken. Deze futuristische uitstraling werd bereikt door een krachtige en opvallende nieuwe stijl te creëren die zowel organischer als volwassener is

De sleutel tot de nieuwe uitstraling is een compacte en minimalistische nieuwe LED-koplampconstructie waarvan de contourverlichting en koplamp in het vooraanzicht een Y lijken te vormen. Zo ontstaat een kenmerkende look die de volgende generatie van de MT-serie symboliseert. Met minimale overhang onderstreept de nieuwe LED-koplamp het gevoel van lichtheid en wendbaarheid vanuit het oogpunt van de rijder. En door het nieuwe kuipwerk, de radiateur en het zadel dicht rond de CP2-motor van de machine aan te brengen, straalt de lay-out met een laag zwaartepunt een echt gevoel van koppel en kracht uit.

Nieuwe winglets aan de zijkanten van de tankafdekkingen van de nieuw ontworpen brandstoftank van 14 liter zijn voorzien van scherp gevormde luchtkanalen die visueel duidelijk maken hoe de lucht de motor instroomt. Dit geeft de motorfiets een dynamischere uitstraling en benadrukt het pure Hyper Naked DNA van het nieuwe model. De hoek van de vleugelachtige onderdelen aan de achterkant van het kuipwerk benadrukt de harmonie van het algehele ontwerp. Van bovenaf gezien contrasteren de naar buiten uitstekende luchtkanalen met het slanke zadelgedeelte om een gevoel van wendbaarheid en bewegingsvrijheid voor de berijder over te brengen.

De nieuw ontwikkelde brandstoftankafdekkingen zijn gemaakt van spuitgegoten kunststofhars om het gewicht te verminderen. Er is bovendien een 3D-gegoten textuur aangebracht zodat de motorrijder maximale grip met de knieën heeft tijdens het rijden. Dit verbetert de bestuurbaarheid, voor een sportiever karakter. Veel andere veranderingen in de kleur en afwerking van vorkkappen, voetsteunen, motorsteunen en motorafdekkingen versterken het algehele gevoel van kwaliteit en onderstrepen de winnende combinatie van de MT-07: een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding met superieure specificaties.

LED-projectorverlichting: compact en krachtig

De nieuwe bifunctionele LED-koplamp is modern, compact en lichtgewicht, met een centraal geplaatste projectorlamp voor groot- en dimlicht die het karakter van dit futuristische model transformeert. De koplamp onderstreept het pure MT-DNA dat deze motorfiets deelt met de geheel nieuwe MT-09. De compacte projectorkoplamp geeft de MT-07 niet alleen een gedurfde en opvallende nieuwe uitstraling, maar produceert ook een krachtige lichtbundel met goed gedefinieerde randen die een uitstekend zicht naar voren biedt tijdens nachtelijke ritten. Nieuwe dubbellaagse, doorschijnende LED-contourverlichting links en rechts geeft de MT-07 een kenmerkend Y-vormig uiterlijk dat de nauwe familieband met de MT-09 bevestigt.

Nieuwste 690 cc CP2-motor conform EU5: meer lineaire respons

De nieuwste 690 cc 2-cilinder CP2-motor heeft een herzien ontwerp van het luchtinlaatkanaal met geoptimaliseerde instellingen voor de brandstofinjector, naast een nieuwe 2-in-1 uitlaat en een nieuwe ECU.
Deze veranderingen zorgen voor een meer lineaire motorrespons, terwijl de karakteristieke prestaties behouden blijven.

De motor voor 2021 levert een soepelere vermogenscurve voor een uitstekende topsnelheid en opwindende acceleratie. Met een maximumkoppel van 67,0 Nm/6,8 kg-m dat al beschikbaar is bij slechts 6.500 toeren en een maximumvermogen van 73,4 pk/54 kW bij 9.000 toeren is dit de ultieme middengewicht krachtbron.

Een nieuwe elektrische ontluchtingsklep en lichtgewicht accu zorgen voor een gegarandeerd makkelijke start, zelfs als de machine langere tijd heeft stilgestaan. De motorfiets voor 2021 is daarnaast ook voorzien van nieuwe Crystal Graphite-motorkappen, plus een nieuwe zilverkleurige uitlaatpijp, een nieuwe uitlaatdemper en uitlaatbeschermers.

De krukas van 270 graden van de crossplane-concept motor biedt een onregelmatig ontstekingsinterval met een karakteristieker uitlaatgeluid dat het gevoel van koppel tijdens het accelereren benadrukt. Daarnaast zorgt de meer lineaire koppelafgifte van de motor voor 2021 voor een uitstekende respons bij alle toerentallen. Hierdoor is de MT-07 één van de meest plezierige en toegankelijke motorfietsen in elke categorie.

Dubbele schijven voor met een grotere diameter van 298 mm: meer remkracht

Één van de belangrijkste technische upgrades van de MT-07 is het nieuwe, hoogwaardige voorremsysteem. De grootte van de dubbele schijf vooraan is vergroot van 282 mm op het vorige model tot 298 mm op de nieuwe motorfiets, wat meer remkracht en meer controle biedt zonder gewichtstoename. Samen met de 245 mm remschijf achter biedt het nieuwe systeem betere prestaties. In combinatie met de nieuwe banden is de verhoogde remkracht vooral merkbaar onder natte omstandigheden.

Breder conisch aluminium stuur: een assertievere en rechtere rijhouding

De MT-07 wordt nu al beschouwd als de motorfiets voor iedereen, dankzij zijn natuurlijke rechte zitpositie en ontspannen ergonomie die deze machine zo populair maakt bij motorrijders van alle leeftijden en ervaringsniveaus.

Na talloze evaluaties van kleimodellen en vele testritten met bestuurders met een verschillende lichaamsbouw hebben de Yamaha-ontwerpers de zitpositie van de nieuwe MT-07 verfijnd om meer comfort en betere bestuurbaarheid te bereiken. Het model voor 2021 is uitgerust met een nieuw aluminium conisch stuur dat 32 mm breder is voor een assertievere rijpositie en een beetje extra mogelijkheden voor gemakkelijker manoeuvreren bij lage snelheden.

Nieuw LCD-instrumentenpaneel: lichter en eenvoudiger af te lezen

Het model voor 2021 is voorzien van een hoogwaardig LCD-instrumentenpaneel met steunkleuren. Het omgekeerde dashboard is vergelijkbaar met de eenheid die op de Tracer 700 is gemonteerd. Het compacte en lichtgewicht multifunctionele scherm met grotere displays voor de klok, versnelling, dagtellers en toerenteller geeft duidelijke informatie. Het gebruik van steunkleuren biedt een accent voor de belangrijkste displays. Een nieuwe stuurschakelaar stelt de motorrijder in staat om de meters gemakkelijker en efficiënter te bedienen.  

LED-knipperlichten: accentuering van de premium look-and-feel

Naast de nieuwe LED-koplamp is de 2021 MT-07 ook uitgerust met nieuwe richtingaanwijzers met grote lichtsterkte voor en achter. Ze zijn zowel lichter als compacter en vormen een aanvulling op de futuristische stijl van de motorfiets. Ze benadrukken de premiumspecificaties van deze best verkochte Hyper Naked.

Nieuwste generatie banden: veel grip met uitstekend weggedrag

Michelin Road 5-banden met nieuwe specificaties – 180/55-17 aan de achterkant en 120/70-17 aan de voorkant – bieden uitstekende grip, sportieve rijeigenschappen en uitstekende rijeigenschappen in nat weer. Daardoor is de MT-07 de ideale keuze voor zowel nieuwe als ervaren motorrijders.

Nieuwe kleuren, graphics en afwerking: versterking van het MT-DNA

Voor 2021 is de nieuwe MT-07 leverbaar in de nieuwste kleurstellingen en graphics die de MT-familieband versterken en een premiumgevoel geven aan dit uitstekende middengewicht. Nieuwe zwarte hendels geven een verfijnde uitstraling en de bedrading van de cockpit is omgeleid voor een verbeterde look. 

 Nieuwe kenmerken  Berijders voordeel
Ontwerp van de volgende generatieDynamischer en onmiskenbaar Hyper Naked uiterlijk
LED-projectorverslichtingVerbeterd zicht, verminderd gewicht, kenmerkend MT ‘Y-vormig’ uiterlijk
690 cc 2-cilinder EU5 conforme CP2 motorConform EU5, meer lineaire respons, gedurfd uitlaatgeluid
Dubbele remschijven voor met een grotere diameter van 298 mmMore powerful braking with no additional unsprung weight
Breder conisch aluminium stuurAssertievere rijhouding en gemakkelijker manoeuvreren bij lage snelheden
Nieuw LCD-instumentenpaneelDuidelijke informatie, nu via stuurschakelaar te bedienen
LED-richtingaanwijzersVerhoogde zichtbaarheid en onmiskenbare stijl
Michelin Road 5 bandenUitstekende grip in natte en droge omstandigheden, meer vertrouwen van de berijder, sportieve rijeigenschappen
Nieuwe kleuren, graphics en afwerkingBehoud van toonaangevende focus en premium stijl van de MT-07, omvat nieuwe zwarte componenten en Crystal Graphite motorafdekkappen

Technische kenmerken

 • Kuipwerkontwerp van de volgende generatie met puur MT-familie-DNA
 • Luchtinlaten met winglets creëren de kenmerkende MT-07-stijl
 • Nieuwe LED-projectorkoplamp met kenmerkend Y-vormig logo
 • 690 cc CP2-motor met crossplane-technologie
 • Conform EU5
 • 270 graden krukas voor lineaire koppelafgifte
 • Maximaal koppel van 67,0 Nm/6,8 kg-m geproduceerd bij 6.500 toeren
 • Nieuwe 298 mm dubbele wave-remschijven voor
 • Nieuw, breder conisch aluminium stuur
 • Comfortabelere en assertievere rijpositie
 • Omgekeerd LCD-instrumentenpaneel met steunkleuren en afstandsbediening
 • Nieuwe LED-richtingaanwijzers
 • Michelin Road 5-banden van de nieuwste generatie
 • Nieuwe kleuren en graphics
 • Compact buizenframe met zithoogte van 805 mm

Note van de redactie: Ook de nieuwe Yamaha MT-07 verzekeren wij graag voor u! Ook voor het verzekeren van een andere Yamaha kunt u ons altijd bellen: 0172-427035