Bent u opzoek naar een motorverzekering die uw motor verzekerd bij diefstal? Dan bent u hier op het juiste adres. Uw motor is natuurlijk een kostbaar bezit. Daarom is het belangrijk om deze goed te verzekeren, ook bij diefstal. Met de juiste motorverzekering is de motor verzekerd bij diefstal. 

Motorverzekering met diefstal

Wettelijk gezien is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) dekking verplicht. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u aan andere weggebruikers aanbrengt. Wilt u de motor ook verzekeren bij onder andere diefstal? Voor een diefstalverzekering motor heeft u een WA plus Beperkt Casco verzekering of WA plus Volledig  Casco (all-risk) motorverzekering nodig. Vaak gelden er ook nog eisen vanuit de verzekeraar. Zo kunnen verzekeraars u bijvoorbeeld verplichten om een bepaald ART-slot te gebruiken. Stichting ART test, keurt en certificeert sloten op diefstal bestendigheid. Een goed slot verkleint de kans op diefstal van een motor. Zo zijn er meer tips om diefstal te verkleinen:

  • Installeer een alarmsysteem op de motor.
  • Stal uw motor als het kan zoveel mogelijk in een afgesloten ruimte, zo staat hij uit het zicht.
  • Een volgsysteem op uw motor kan ook erg handig zijn, mocht de motor toch gestolen worden. Zo kunt u de motor traceren en de kans vergroten om uw motor terug te vinden.

Motor toch gestolen: wat te doen?

Is uw motor toch gestolen? U kunt de diefstal bij ons melden. Wij zullen voor u contact opnemen met de verzekeraar om de uitkering zo spoedig mogelijk te laten plaatsvinden. Zodra u merkt dat uw motor is gestolen moet u zo snel mogelijk aangifte bij de politie doen. Bij diefstal dient u alle originele sleutels van het slot en de motor te kunnen overhandigen. 

Motorverzekeringen bij diefstal vergelijken  

Combi Motors is al 25 jaar dé specialist in motorverzekeringen. Vergelijk motorverzekeringen gemakkelijk en vind de beste dekking, ook bij diefstal. Bij Combi Motors vergelijk je makkelijk en snel motorverzekeringen. Het enige wat u hoeft te doen is de beste optie selecteren uit de motorverzekering vergelijking. Wilt u graag hulp om uw motoren te verzekeren precies zoals u wilt? In dat geval kunt u telefonisch contact opnemen via 0172-427035, wij helpen u graag.


Gerelateerde artikelen