U heeft zich in de wintermaanden georiënteerd op een mooie motorreis in Europa; er is een mooie route uitgestippeld of heeft dit een reisorganisatie laten doen. De motorkoffers zijn gepakt, de navigatie is ingesteld, de bandenspanning is op orde, niets kan u gebeuren. Echter vergeet U een belangrijke voorbereiding; het controleren van uw verzekering. Hoe bent u verzekerd onderweg en wat kunt u van u van uw verzekeraar verwachten in het geval van diefstal, schade of pech?

Pech:

Er zit een groot verschil tussen verzekeraars en bijbehorende dekking. Quakel Assuradeuren heeft bijvoorbeeld pechhulp binnen Europa vanaf beperkt casco standaard in de polis zitten. Hierdoor bent u verzekerd van het transport van uw motor naar Nederland, u heeft recht op vervangend vervoer en zelfs een verlengd verblijf wordt in een aantal gevallen vergoed. Bij verzekeraars als ASR, Nationale Nederlanden, Allianz en Unigarant is pechhulp niet automatisch inbegrepen! Om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan, check dit voor vertrek!

Schade:

Schades opgelopen in het buitenland zijn, indien het land waar de schade is opgelopen op de groene kaart staat, gedekt conform de dekking in Nederland. Een WA Volledig Casco dekking, zal dus ook de schades door eigen toedoen dekken.

Diefstal:

Ook voor diefstal geldt dat de dekking die in Nederland wordt geboden, van toepassing is op alle landen die op de groene kaart vermeld staan. Let daarbij goed op de stallingseis. Indien een verzekeraar eist dat de motor in Nederland, niet op het stallingsadres, aard- en nagelvast wordt gestald, dan geldt dit ook in het buitenland. In een aantal gevallen nemen verzekeraars genoegen met een ART4 goedgekeurd slot.

Advies:

Controleer uw polis goed op de geboden dekking voor schade, diefstal en pechhulp in het buitenland. Een aanvullende pechhulpverzekering is namelijk zo geregeld! Indien u twijfelt of advies wilt over het verzekeren van u en uw motor op reis, bel ons van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 op 0172-427035 of stuur een mail naar info@combimotors.nl.

Gaat u buiten de EU op vakantie?

Neem contact met ons op om te kijken of uw verzekeraar daar ook dekking biedt.


Gerelateerde artikelen