Veel motorrijders besteden de nodige tijd en aandacht aan het kopen van een goede motoruitrustig; beschermende kleding, helm, handschoenen en goed schoeisel. Minstens zo belangrijk is goede gehoorbescherming en dat schiet er op de één of andere manier vaak bij in. Onterecht vinden wij.

Het gebruik van oordoppen tijdens het motorrijden is belangrijk om uw gehoor te beschermen. Zonder gehoorbescherming is de kans groter op gehoorbeschadiging en dit kan leiden tot tinnitus of oorsuizen.

Bij geluiden vanaf 80 decibel of meer is er al kans op gehoorbeschadiging.
Hoe harder u rijdt, hoe harder het geluid en hoe eerder er gehoorbeschadiging kan ontstaan. Zo kan in een motorhelm het geluid van windgeruis al snel oplopen tot maar liefst 115 dB. Bovendien kunt u erg vermoeiend raken van het alle geluiden en geruis.

Oordoppen zijn wat ons betreft dus een slimme investering en kunt u net zo duur maken als u zelf wilt of belangrijk vindt. Zo heeft u kant en klare oordoppen in allerlei soorten en maten of u kunt een set op maat laten aanmeten.

Op maat gemaakte oordoppen bieden hoe dan ook de beste bescherming. Wat u ook kiest, kies in elk geval voor oordoppen die passen bij uw gebruik en met een goede demping.

Merken motor oordoppen

Er zijn meerdere bekende producenten voor oordoppen.  Twee van deze bekende merken zijn:

  • Alpine: Alpine oordoppen zijn speciaal gemaakte oordoppen voor motorrijders. Deze oordoppen dempen precies genoeg voor motorrijders. Alpine oordoppen zijn in bijna elke motorzaak te koop.
  • Pluggerz earplugs Road: Deze Pluggerz zijn comfortabele oordoppen met een uniek filter. Deze oordoppen filtert de schadelijke geluiden weg tijdens het motorrijden.

Ons advies:
Heeft u nog geen gehoorbescherming? Koop deze dan alsnog.
U moet heel uw leven met uw gehoor doen. U kunt er dus maar beter zuinig op zijn.


Gerelateerde artikelen