De zomervakantie komt er weer aan! En wij Nederlanders gaan graag met de camper of caravan op vakantie. Deze wilt u natuurlijk wel goed verzekerd hebben. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Verschil tussen camperverzekering en caravanverzekering

Voor een zorgeloze vakantie is een goede verzekering belangrijk. Vooral als u de caravan meeneemt of met de camper op reis gaat. Er zit een belangrijk verschil tussen de camper- en een caravanverzekering. Een camper kan zelf rijden en wordt als motorvoertuig beschouwd, hierdoor lijkt de verzekering op die van een autoverzekering. Bij een camperverzekering heeft u de keuze uit de volgende dekkingen:

  • WA (minimale dekking)
  • WA + Beperkt Casco (oa brand en diefstal)
  • WA + Volledig Casco (Allrisk)

Daarnaast zijn er natuurlijk nog verschillende aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld een inzittendeverzekering, een rechtsbijstandsverzekering en een pechhulpverzekering. Een camper kent verder geen aanschafwaarde dekking.

Caravanverzekering

Bij een caravan werkt het iets anders. Een caravan wordt altijd getrokken door een auto en is niet in staat om zelf te rijden, daarom is het geen motorvoertuig. Om te beginnen is een aparte caravanverzekering niet verplicht, maar wel sterkt aan te raden. Als de caravan aan de auto is gekoppeld en u veroorzaakt schade aan een ander in het verkeer, is dit gedekt via de WA-autoverzekering. U kunt er ook voor kiezen om een aparte caravanverzekering af te sluiten. Hierbij heeft u de optie om uw caravan Beperkt Casco of Volledig Casco te verzekeren. Afhankelijk van de verzekeraar is daar een aanschafwaardedekking aan toe te voegen.

Wat als mijn caravan is losgekoppeld van de auto?

U heeft een leuk plekje gevonden en de vakantie kan echt beginnen. U koppelt de caravan los van uw auto en u heeft geen aparte caravanverzekering. Is uw caravan dan nog verzekerd? Vanaf het moment dat uw caravan los wordt gekoppeld van uw auto, is uw caravan niet meer verzekerd. U kunt wel iemand aansprakelijk stellen als bijvoorbeeld iemand tegen uw caravan aanrijdt. Schade zoals stormschade aan uw caravan wordt niet vergoed. Hiervoor dient u een aanvullende caravanverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de verzekeraar kunnen de polisvoorwaarde verschillen, let goed op welke voorwaarde van toepassing zijn.

Camper of caravan verzekeren bij Combi Motors Verzekeringen

Combi Motors Verzekeringen is al 30 jaar dé specialist in motorverzekeringen, maar wij helpen u maar al te graag ook met uw andere verzekeringen. Ook uw camper- of caravanverzekering hoort hier bij, neem dus gerust contact op als u informatie wilt, vragen heeft of direct uw camper- of caravanverzekering af wilt sluiten. Telefonisch kunt u ons bereiken via 0172- 427 035 of per mail via info@combimotors.nl.


Gerelateerde artikelen