Bij Combi Motors krijgen we regelmatig de vraag of wij ook oldtimers kunnen verzekeren. In de basis kunnen wij dit, echter is dit wel als een volwaardige motorverzekering. Dit houdt in dat u een WA, WA-Beperkt Casco of WA Volledig Casco (allrisk) dekking kunt aanvragen op de motor. Bij een schade kunt u dan ook bijvoorbeeld aanspraak maken op een vergoeding voor kleding of het vervangen van sloten bij (een poging tot) diefstal. De premie hiervan ligt veelal hoger dan bij een specialistische verzameloldtimerpolis. Een verzamelpolis biedt namelijk vaak alleen WA-dekking en houdt er rekening mee dat u slechts enkele malen per jaar op de motor rijdt én maar op 1 motor tegelijk kan rijden. Een standaard motorverzekering doet die niet, dit gaat er vanuit dat u het hele jaar gebruik maakt van de motor.

De definitie van een oldtimer is in 2014 veranderd; in het verleden werd een motor van 25 jaar of ouder al voor de wegenbelasting als oldtimer gezien. Vanaf 2014 is dit opgeschroefd naar 40 jaar. Dit dient u aan te tonen door middel van een bewijs van eerst inschrijving. Voor de verzekering is deze definitie doorgaans iets anders; de motor is 25 jaar of ouder. De motor wordt hobbymatig gebruikt en er wordt maximaal 10.000 kilometer per jaar mee gereden.

Oldtimer verzamelpolis, wat zijn de voor- en nadelen?

Wat zijn de voordelen van een oldtimer verzamelpolis?

U kunt bij sommige verzekeraars zelfs tot 7 oldtimers op 1 polis laten lopen. U betaalt een hele lage premie, echter kunt u hier ook niet veel voor terug verwachten bij schade of diefstal.

Wat zijn de nadelen voor een oldtimer verzamelpolis?

Schade aan uzelf is nooit meeverzekerd op een oldtimer verzamelpolis. Ook biedt een oldtimerpolis geen dekking als het gaat om diefstal of schade door eigen schuld. Een oldtimerpolis houdt ook geen rekening met de werkelijke waarde van een motor, indien u een bijzonder exemplaar in de schuur heeft staan dan zal deze tegen de dagwaarde worden berekend, dat is vaak niet meer dan oneerbiedig gezegd: de oud-ijzerprijs. Via een normale motorverzekering is de motor te verzekeren tegen taxatiewaarde; hierdoor krijgt u bij schade of diefstal de getaxeerde waarde van de motor uitgekeerd.

Heeft u interesse in het verzekeren van uw oldtimer via Combi Motors Verzekeringen? Bel ons gerust via 0172-427035 en wij denken graag met u mee!

 


Gerelateerde artikelen