De Piaggio MP3 blijft nog steeds immens populair onder bestuurders rondom de grote steden. Wat maakt deze scooter echter zo populair? Wat betekent dat vervolgens voor het verzekeren van een zo’n voertuig? Combi Motors Verzekeringen geeft onder andere daarop antwoord in deze blog. De Piaggio MP3 is namelijk een beetje een vreemde eend in de bijt van de motorwereld. Desondanks heeft dit voertuig een aantal unieke eigenschappen waardoor hij wel heel interessant is voor met name het stadsverkeer. We bespreken daarom eerst wat voordelen van deze scooter. Vervolgens lichten we toe hoe het nou precies zit met het verzekeren van een Piaggio MP3.

Voordeel 1: het rijbewijs

De Piaggio MP3 LT 350 is te besturen met een autorijbewijs. Hierdoor hoeft u geen motorrijbewijs te bezitten om toch het motorgevoel te ervaren. Dit type heeft namelijk een ingebouwd rempedaal. Dit zorgt ervoor dat deze scooter ook geschikt is voor het autorijbewijs. Let echter wel goed op voordat u een Piaggio MP3 koopt. Zit er namelijk wel echt een rempedaal op het voertuig? Controleer dit ook bij de verkoper.

Voordeel 2: afgeschermd en stuurverwarming

Ook in de koudere dagen biedt de Piaggio MP3 een aantal interessante voordelen ten opzichte van een motorfiets. Zo is het mogelijk om een beenkleed te installeren op de MP3. Hierdoor heeft u geen tank tussen de benen en is er ruimte genoeg om uzelf voor de rijwind af te schermen met een beenkleed. Verder biedt Piaggio de optie van stuurverwarming aan. Dat is wel zo lekker warm als u toch nog even snel een boodschap moet halen.

Voordeel 3: wendbaar en eenvoudig te parkeren

De Piaggio MP3 is net zo wendbaar als een motorfiets. Hierdoor kunt u met deze scooter eenvoudig manoeuvreren door het stadsverkeer. Daarnaast is parkeren met dit voertuig tevens goed te doen. Er is namelijk geen parkeervergunning nodig. De motorscooter kan profiteren van de voordelen die ook een motorfiets geniet, namelijk gratis parkeren! In steden zoals Amsterdam en Rotterdam scheelt dat aanzienlijk.

  • Aan elkaar, zonder streepjes. Nog geen kenteken? Klik hier

Een Piaggio MP3 verzekeren

Het verzekeren van een Piaggio MP3 is echter wel een kostbare aangelegenheid. Dat zit hem enerzijds in het feit dat er relatief veel schade wordt gereden met dit type scooter. Anderzijds zit er vaak iemand achterop een motorscooter. Hierop is de WA-premie ook berekend: op het dekken van een eventuele passagier. Daardoor is de verzekering van zo’n voertuig in de basis al duurder dan een motorfiets. Gelukkig heeft Combi Motors een passende verzekeraar gevonden die ook een Piaggio MP3 verzekerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan uw kenteken in en bereken binnen één minuut uw verzekeringspremie.


Gerelateerde artikelen