The Dark Side of Japan

Sinds 2013 is de Dark Side of Japan de inspiratie voor de ontwikkeling van Yamaha’s MT-modellen, die Europa’s sensatiezoekende rijders een compleet nieuw niveau van opwinding en dynamiek hebben gebracht. Ontworpen en gebouwd door mensen voor wie alles draait om motorfietsen, hebben Yamaha’s MT-modellen hun eigen dynamische Hyper Naked-categorie gecreëerd en een groot aantal rijders kennis laten maken met een nieuw soort ervaring op twee wielen.

Met hun koppelrijke motorprestaties, wendbare rijgedrag en pure naked uitstraling, is elke MT ontworpen om een sportieve, opwindende en aangename rit te bieden die de passie voor tweewielers van elke motorrijder versterkt. Met meer dan een kwart miljoen MT’s verkocht in Europa sinds het eerste model zeven jaar geleden op de markt kwam, helpt de Yamaha Hyper Naked-serie om van motorrijden een nog spannendere, toegankelijkere en aantrekkelijkere levensstijl te maken.

Nieuwe MT-09 SP: indrukwekkender, slimmer en exclusiever

Met zijn geheel nieuwe motor en chassis, en een radicaal, nieuw carrosserieontwerp zonder kuipafdekkingen laat deze motorfiets zijn brute en gespierde uiterlijk zien. De 2021 MT-09 is de puurste en meest opwindende Hyper Naked tot nu toe. Maar voor motorrijders die de hoogste specificaties eisen, heeft Yamaha de MT-09 SP gecreëerd: een nog indrukwekkendere, slimmere en exclusievere motorfiets met een stoere supersportafwerking met eersteklas vering.

Speciale SP-kleuren en graphics

De exclusieve nieuwe, door de R1M beïnvloede Icon Performance-kleur van de MT-09 SP heeft een blauw-zwarte kleurstelling in meerdere tinten op de brandstoftank en luchtkanalen. Daardoor krijgt deze Hyper Naked van topklasse een nog stoerder en exclusiever uiterlijk. De hoogwaardige afwerking wordt versterkt met naadloze watertransferprints en de kleuren in supersportstijl benadrukken het pure, sportieve karakter van de motorfiets. Ze onderstrepen de nauwe technologische banden met de R1M: de meest geavanceerde krachtige productiemotor die Yamaha ooit heeft gebouwd.

Cruisecontrolsysteem

Naast de uitgebreide elektronische rijhulpmiddelen op de standaard MT-09 is de premium MT-09 SP ook uitgerust met een cruisecontrolsysteem dat de algehele rijervaring verbetert.

Voor een meer ontspannen rit op de snelweg kunnen SP-rijders ervoor kiezen om dit cruisecontrolsysteem te activeren bij snelheden van minimaal 50 km/h in de 4e versnelling en hoger. Nadat de snelheid is ingesteld, kan deze worden verhoogd in stappen van 2 km/h met één druk op de schakelaar. De snelheid kan ook gestaag worden verhoogd door de schakelaar ingedrukt te houden. De werking van het systeem wordt geannuleerd wanneer de remmen, de koppeling of de gashendel worden gebruikt. De Cruise Control van de SP helpt niet alleen om het rijden van langere ritten te veraangenamen, het is ook een handige functie die rijders kan helpen om zich aan de geldende snelheidslimieten te houden zonder constant op de snelheidsmeter te moeten kijken.

Premium KYB®-voorwielophanging

Met 41 mm buizen met een sterke DLC-coating (Diamond Like Carbon) die zorgt voor een ultrasoepele en responsieve vering, is de hoogwaardige KYB®-voorvork volledig instelbaar voor voorspanning, rebound- en compressiedemping. Zo kan de SP-rijder de ultieme afstelling bereiken voor verschillende rijsituaties. Bovendien is deze ultramoderne voorvork ook uitgerust met verstellers voor lage- en hogesnelheidsdemping voor een nauwkeurige afstelling van de vering.

Öhlins achterschokdemper

Passend bij de hoogwaardige voorwielophanging is de achterwielophanging voorzien van een Öhlins achterschokdemper met premium specificaties. Deze SP-exclusieve achtervering biedt de rijder volledige instelbaarheid voor compressie- en rebound-demping – en is uitgerust met een op afstand verstelbare veervoorspanning die een snelle en eenvoudige instelling mogelijk maakt – deze SP-exclusieve achtervering brengt supersportprecisie naar de Hyper Naked-klasse.

Dubbelgestikt zadel

Het exclusieve dubbelgestikte zadel van de MT-09 SP met zijn contrasterende stiksels is ontwikkeld om elke rijder die op deze premium Hyper Naked stapt, een ongeëvenaard gevoel van eenheid met de machine te geven. De vorm van de zitting en de brandstoftank, naast de algehele ergonomie, zijn ontwikkeld via Kanno Hyoka – dat wil zeggen, motorprestaties evalueren op basis van de percepties en feedback van testrijders. Dit uitputtende proces zorgt ervoor dat het eindproduct de totale rijervaring verbetert.

Swingarm van geanodiseerd geborsteld aluminium

Een ander kenmerk dat exclusief is voor de MT-09 SP is de prachtig afgewerkte swingarm met een speciaal geborsteld en geanodiseerd oppervlak dat perfect past bij het nieuwe Crystal Graphite-frame. Samen met andere unieke details, zoals de gele veer op de Öhlins achterschokdemper en het zwarte aandrijftandwiel, versterkt de swingarm van de SP het premium gevoel en de pure sportieve looks van deze toonaangevende Hyper Naked.

SP-specifieke chassiscomponenten

SP-specifieke kenmerken, zoals het geanodiseerde zwarte stuur en de hendels, de helder getinte remvloeistofreservoirs voor en achter en een zwart aandrijftandwiel onderstrepen nogmaals de status van de MT-09 SP als de meest exclusieve Hyper Naked in zijn klasse.

 

Note van de redactie: Of u nu een nieuwe Yamaha MT-09 SP aan gaat schaffen óf een andere Yamaha; Yamaha verzekeren doet u voordelig en snel bij Combi Motors Verzekeringen!