Iconische Yamaha Ténéré 700 viert dit jaar zijn 40ste verjaardag

Er zijn weinig motormodellen in de geschiedenis die zo iconisch zijn als de Yamaha Ténéré. Van adventure-trips rond de wereld tot Dakar-rally’s, voor vele generaties avonturiers en racers is één van de vele Yamaha Ténéré-modellen hun keuze geweest. Deze 40-jarige bloedlijn van grenzeloze mogelijkheden en adventure-ready veelzijdigheid komt samen in de populaire Yamaha Ténéré 700, die inmiddels in drie geweldige varianten leverbaar is. En omdat ook in 2023 de vraag naar deze middelzware globetrotter onverminderd groot is, biedt Yamaha jou opnieuw de kans de Ténéré 700 geheel vrijblijvend zelf te ervaren tijdens de Yamaha Ténéré Tour.

Hoe werkt het?

Tijdens de Yamaha Ténéré Tour kun je onder begeleiding van professionals een proefrit maken met de Ténéré 700. Natuurlijk is de Yamaha Ténéré Tour helemaal gratis. Tijdens de route rijd je zowel over asfalt als over onverharde ondergrond. Zo ervaar je de vele kanten en het onvoorstelbare gebruiksgemak van de Ténéré 700. Het leuke is: je hoeft geen offroad ervaring te hebben, de route is namelijk ook voor zeer beginnende offroad rijders goed te voltooien. De eerste stop van de Yamaha Ténéré Tour is op 12 mei bij Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet. Op 26 mei vind je de Ténéré Tour bij het befaamde TT Circuit Assen. Welke plek heeft jouw voorkeur? Schrijf je direct in op www.yamaha-tenere-tour.com want er is maar beperkt plek.

 

Welke Ténéré 700 kies jij?

De Ténéré 700 is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen, dus er is er altijd eentje die past bij jouw behoeften. De standaard Yamaha Ténéré 700 biedt gemak, veelzijdigheid en puur rijplezier tegen een superscherpe prijs. De koppelrijke 689 cc CP2-viertaktmotor is soepel en krachtig tegelijk en dankzij de instelbare upside-down voorvork en verstelbare achtervering heb je altijd je perfecte handling, met of zonder passagier of bagage. Is meer snelheid of zelfs een rally of rally raid jouw ding, dan kies je de Ténéré 700 Rally Edition. Met de witte en rode racekleurstelling, speedblock graphics en gouden velgen maakt deze machine een hele diepe buiging naar de fabrieks-Dakar-racers van weleer. En naast deze twee modellen is er nu ook de Ténéré 700 World Raid. Met zijn dubbele brandstoftanks en hoogwaardige KYB-voorvork is deze machine klaar voor eindeloze avonturen, waar ook ter wereld. Dus, welke wordt het? De Yamaha Ténéré 700 is verkrijgbaar vanaf EUR 12.899.

 

Noot van de redactie:

Wilt u een Yamaha Ténéré verzekeren? Bereken hier uw premie!