Vespa GTS

Het ontstaan van de GTS-serie

Vier jaar nadat de laatste versie werd gelanceerd, wordt de Vespa familie patriarch nog eleganter, trouw blijvend aan zichzelf, in overeenstemming met de traditie van een van de meest geliefde Italiaanse merken in de wereld.

De Vespa GTS klasse is verrijkt met elektronica en technologie, waardoor het comfort en de veiligheid toenemen: nieuwe remmen en ophanging, nieuw instrumentarium, sleutel loos  systeem en een nieuw design dat zijn unieke en tijdloze stijl benadrukt.

Er zijn vier verschillende versies: GTS, GTS Super, GTS SuperSport en GTS SuperTech, aangedreven door twee ultra moderne vloeistof gekoelde motoren met elektronische injectie: de 125 I-GET en de 300 HPE, die meer dan 23 pk leveren, de krachtigste in de geschiedenis van Vespa.

De Vespa GTS wordt uitsluitend in Italië geproduceerd en is nu al verkrijgbaar in de showrooms van de Piaggio-groep.

 

Vormgeving & specificaties

Pontedera, 5 oktober 2022 – De geboorte van een nieuwe Vespa is altijd een epische gebeurtenis, omdat het een ongelooflijk succesvolle geschiedenis voortzet, gebaseerd op waarden van hoogwaardige stijl en technologie.

De nieuwe Vespa GTS zet de erfenis voort van de legendarische “Vespone”, zoals alle Vespa’s met de grootste behuizing werden gedoopt. Vespa’s waarmee u elegant in de stad kunt rijden, maar die ook klaar zijn om te reizen of zelfs op avontuur te gaan dankzij hun steeds royalere motoren en superieur comfort.

De stijl van Vespa is een icoon van modern design en de nieuwe GTS familie benadrukt dit, mede dankzij een reeks van veertien verschillende beschikbare kleurstellingen. De elegantie is het resultaat van een magisch evenwicht tussen traditie en moderniteit dat tot uiting komt in de lijnen van de GTS, nauwgezet verfijnd tot in het kleinste detail en een constructiekwaliteit die tot ongekende hoogte is opgevoerd.

De nieuwe Vespa GTS-serie zit vol standaard uitrusting en omvat vier versies, die elk hun eigen specifieke geest hebben: de klassieke en super elegante Vespa GTS, de hedendaagse GTS Super, de sportieve GTS SuperSport en de ultra technologische Vespa GTS SuperTech.

Alle series zijn verkrijgbaar met twee supermoderne motoren: de technologische 125 I-GET eencilinder en de 300 HPE (High Performance Engine), vrucht van de nieuwste Piaggio Group technologie, die het doel heeft motoren te creëren die steeds meer technologisch en efficiënter zijn in termen van beperking van uitstoot en verbruik.

De behuizing van de nieuwe GTS familie, zoals altijd het geval is geweest in de geschiedenis van Vespa, is strikt gemaakt van staal: een duurzaam materiaal omdat het 100% recyclebaar is, dat een ongeëvenaarde sterkte en een werkelijk unieke veiligheid en dynamiek garandeert. Deze body, die een Vespa wereldwijd exclusief maakt, is nu gekoppeld aan een volledig nieuwe voorvering. Met behoud van de traditionele, eenarmige lay-out, is het systeem opnieuw ontworpen in termen van functionaliteit om een grotere stabiliteit te garanderen, vooral bij hoge snelheden en om het comfort en de besturing te verbeteren.

 

Gebruiksgemak

Ontworpen, zoals altijd, rondom het menselijk lichaam, beschikt Vespa over een ideale ergonomie en een natuurlijke zithouding die hem uiterst comfortabel, plezierig om te rijden en toegankelijk voor iedereen maakt. Het nieuwe zadel met een superieur comfort niveau, ook voor de passagier heeft dit een ergonomisch optimale samenstelling. Tevens zorgt dit met precisie en zorg ontworpen zadel voor een gemakkelijke voet op de grond bij stilstand voor de bestuurder.

En met de Vespa GTS, neemt gebruiksgemak nog een stap voorwaarts met de introductie van het sleutel loze systeem om het contact te activeren zonder de traditionele sleutel, het vereenvoudigen van de handeling van het starten van de motor, het openen van het zadel, en het vergrendelen van het stuurslot. Dit kan worden gerealiseerd door een handige afstandsbediening, die gemakkelijk in je zak past.

De SuperTech-versie is voorzien van het ultramoderne TFT-kleurenscherm, terwijl de nieuwe display zijn intrede doet op alle andere versies. Ongewijzigd in stijl en elegantie, maar completer en in staat om het potentieel van het VESPA MIA-connectiviteitssysteem volledig te benutten. De standaard uitrusting is op de SuperTech en de SuperSport beschikbaar en als optioneel accessoire voor de andere pakketten.

Alle versies van de nieuwe Vespa GTS zijn reeds beschikbaar bij de dealers van Piaggio Group.

Noot van de redactie:

Wil jij een Vespa GTS verzekeren? Bereken dan hier je premie!