Suzuki heeft de Burgman 400 verder verfijnd. Met LED-verlichting, standaard tractiecontrole, nieuwe kleuren en een lager verbruik is de populaire motorscooter klaar voor 2022. Vanaf augustus staat de vernieuwde Burgman 400 bij de Nederlandse Suzuki-dealer.

  • 400 cm3-eencilinder voldoet aan Euro5-eisen
  • Standaard met tractiecontrole
  • Nieuwe kleurstellingen
  • Leverbaar vanaf augustus voor € 8.999,-

Koppel en Euro5

Betere prestaties in het lage en middelhoge toerenbereik en tegelijkertijd ook aan de Euro5-emissieeisen voldoen. Dat was het doel bij de ontwikkeling van de vernieuwde Burgman 400. De 400 cm3-eencilinder levert 21,5 kW (29 pk) bij 6.300 toeren en 35,2 Nm bij 4.900 toeren. Het verbruik is nog lager geworden: gemiddeld verbruikt de Burgman 400 slechts 4 liter op 100 kilometer. Ook beschikt de motorscooter nu over een tweede bougie en is tractiecontrole standaard, net als het Suzuki Easy Start System: met een korte druk op de knop start de motor, wanneer de rem wordt vastgehouden.

LED en matte kleuren

Met zijn twee scherpe LED-koplampen en de nieuwe LED-achterlichtunit is de Burgman 400 weer up-to-date. Ook de kleurstellingen geven de Burgman een moderner uiterlijk. Hij wordt leverbaar in mat zilvergrijs metallic, mat donkergrijs en mat zwart metallic. Alle nieuwe kleuren worden gecombineerd met contrasterende blauwe velgen. Het display is iets aangepast en laat nu onder meer het resterende bereik en het actuele brandstofverbruik zien. Ook is er een indicator voor de tractiecontrole, zodat de berijder kan zien of ze tractiecontrole is geactiveerd. Met één druk op de knop is de tractiecontrole desgewenst uit te schakelen. Het display geeft ook aan wanneer het tijd is voor een oliewissel en of de berijder economisch aan het rijden is.

Praktisch

Onveranderd zijn de praktische eigenschappen van de Burgman 400. Onder het comfortabele zadel is plaats voor 42 liter aan bagage (voor bijvoorbeeld twee helmen) en ook onder het stuur zijn twee opbergvakken (2,8 liter en 3,5 liter), waarvan de grootste van de twee is voorzien van een 12V-aansluiting.

Augustus

Vanaf augustus staat de vernieuwde Burgman 400 bij de Nederlandse Suzuki-dealer. Hij is te bestellen voor € 8.999,- en krijgt net als elke Suzuki motorfiets standaard 3 jaar garantie.

 

Note van de redactie: Deze Suzuki Burgman of een andere motorscooter is eenvoudig te verzekeren via Combi Motors Verzekeringen. Binnen een aantal minuten meerdere motorverzekeringen vergelijken is een fluitje van een cent. Bel gerust voor advies of hulp: 0172-427035.