Hoe de BMW R 18 met zijn 1.800 cc boxermotor rijdt, valt nauwelijks te beschrijven. Dat moet je zelf beleven. Daarom gaat de R 18 op Roadshow. In de periode van 7 april tot en met 19 juni kunnen geïnteresseerden bij bijna alle BMW Motorrad dealers liefst 45 minuten lang kennismaken met hun favoriete BMW R 18 model.

De beste manier om een BMW motorfiets te leren kennen, is door hem zelf te ervaren. Dat geldt vooral voor de BMW R 18 met 1.800 cc boxermotor. Daarom gaan de nieuwe BMW R 18 modellen van 7 april tot en met 19 juni op tournee langs vrijwel alle BMW Motorrad dealers. Wie zich vooraf online inschrijft, krijgt dan de kans om liefst 45 minuten lang kennis te maken met zijn favoriete BMW R 18 model. Inschrijven kan via bmw-motorrad.nl/r18-roadshow. Daar is ook de volledige toerkalender met data en locaties te vinden.

BMW R 18

De BMW R 18 brengt de traditie van historische BMW motorfietsen weer tot leven en betekent een grootse terugkeer van BMW in het cruisersegment. Zowel de techniek als de imposante stijl heeft talrijke verwijzingen naar fameuze voorgangers. De R18 staat voor de essentie van een motorfiets: puristisch, met ongecompliceerde technologie en een boxermotor als epicentrum van rijplezier, gecombineerd met ‘good vibrations’.

BMW R 18 Classic

De BMW R 18 Classic is de meer op toeren gerichte variant van de R 18. De BMW R 18 Classic is een nostalgisch ogende toermotorfiets die doet denken aan de geweldige toer-cruisermodellen van weleer. De R 18 Classic is voorzien van onder meer een groot windscherm, een buddyseat voor een passagier en zadeltassen.

BMW R 18 B

De BMW R 18 B is een stijlvolle Bagger, een vooral in de Verenigde Staten populair genre. Met een karakteristieke ‘stroomlijn’ weerspiegelt de R 18 B de iconische stijl van de geweldige tourers en cruisers van weleer. De R 18 B is een echte rijdersmachine, met zinnenprikkelend rijplezier, gericht op cruisen als op een Amerikaanse highway.

BMW R 18 Transcontinental

De BMW R 18 Transcontinental is de ultieme Grand American Tourer voor luxueus reizen. De R 18 Transcontinental is gebaseerd op de R 18 B, maar biedt meer luxe en is met onder meer een extra topkoffer speciaal ontworpen voor het afleggen van lange afstanden in Amerikaanse stijl, zowel solo als met passagier en bagage.

Noot van de redactie :

Bent u benieuwd wat het kost om deze nieuwe BMW modellen te verzekeren? Klik hier om de premie te berekenen voor deze motoren.