KTM onthulde op de eerste dag van de EICMA-motorshow in het Italiaanse Milaan zijn nieuwste innovaties. Het bedrijf presenteerde drie gloednieuwe modellen, de KTM 1290 SUPER DUKE R, de KTM 890 DUKE R en de KTM 390 ADVENTURE, en stelde bij de drukbezochte beursstand het volledige aanbod motoren voor 2020 tentoon. De ereplaatsen waren gereserveerd voor KTM’s indrukwekkende prestaties op racegebied, met op de meest zichtbare plaatsen de KTM 450 RALLY, KTM 250 SX-F, KTM 300 EXC TPI en de KTM RC16 (MotoGP™).

De Beast-uitvoering van de KTM 1290 SUPER DUKE R is nu nog beestachtiger. De meest bekende motor van KTM wordt bejubeld omdat deze aansluit bij de voorkeuren en vaardigheden van een grote verscheidenheid aan motorrijders. Dit model wordt nu voor 2020 radicaal gemoderniseerd. De KTM 1290 SUPER DUKE R is lichter geworden door het volledig nieuwe chassis en de vernieuwde styling en elektronica en krijgt nog meer vermogen door de gereviseerde LC8-motor.

Ook heeft KTM zijn aanwezigheid in het middensegment versterkt met de nieuwe KTM 890 DUKE R. De KTM 890 DUKE R levert iets in op de uitstekende mogelijkheden voor dagelijks gebruik van zijn jongere broer, de KTM 790 DUKE, maar is daardoor een sportievere, gedurfdere naked bike voor intensief gebruik.

De nieuwe motor levert meer vermogen en koppel en verder biedt het model racewaardiger ergonomie, betere remmen en volledig aanpasbare WP APEX-schokdempers. De KTM 890 DUKE R is ideaal voor motorrijders die een extremere ervaring willen of meer adrenalinetoeren en wendbaarheid willen dan een model met een grotere cilinderinhoud biedt. De nieuwe KTM 390 ADVENTURE vormt een combinatie van de kenmerken en het DNA van de populaire en gewaardeerde KTM 790 ADVENTURE en de ontwikkelingsresultaten van bijna twee decennia aan succes in de Dakar-rally. Deze motorfiets is een lichte, wendbare en ideale instapervaring voor rijders die de sensatie van avontuur willen ontdekken en biedt de flexibiliteit voor afstandsritten en licht offroad-gebruik. De KTM 390 ADVENTURE bouwt voort op elementen van de KTM 390 DUKE en benadert het gevoel en de prestaties die de kern vormen van de allesveroverende KTM 450 RALLY, maar met het cruciale verschil dat dit model voldoet aan de eisen voor een A2-rijbewijs en de huidige Euro-emmisierichtlijnen.

KTM noteert het negende opeenvolgende jaar groei en een nieuw verkooprecord in 2019. Tegelijkertijd blijft KTM werken aan een groter aandeel van de wereldmarkt, een versterking van de positie als Europese topleverancier en een verdere uitbreiding van de kracht van het dealernetwerk en de internationale strategische samenwerkingen.

Deze zomer is de nieuwe Motohall van KTM groots geopend in Mattighofen, waar het werk, de innovatie en de geschiedenis van het merk prachtig op visuele en interactieve wijze worden gepresenteerd. De heer Trunkenpolz heeft, samen met KTM Motorsport Director Pit Beirer, ook aandacht besteed aan de invloed en het belang van MotoGP™ en de aanwezigheid van het bedrijf in de hoogste regionen van de motorsport, nu het derde seizoen van de Grand Prix ten einde loopt.

Er was veel interesse in een aantal andere motorfietsen, waaronder de nieuwe KTM SX-E 5, een aanpasbare en veelzijdige elektrische motor voor junioren, die kansen biedt om een enorme nieuwe generatie kennis te laten maken met het genot van motorrijden.

Ook vierde KTM op inmiddels gebruikelijke wijze de wedstrijdprestaties van het afgelopen jaar. Het Red Bull KTM Factory Racing-team heeft zijn 18e Dakar-succes behaald en heeft met twee verschillende rijders een geweldige prestatie neergezet in het FIM Cross Country Rallies World Championship. De KTM 450 SX-F vormde de basis voor de winst van het AMA 450SX Championship door nieuwkomer Cooper Webb en de overwinningen van Tony Cairoli, Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff in de MXGP. De Spaanse sensatie Jorge Prado wist met de KTM 250 SX-F een recordaantal Grand Prix-holeshots te behalen en won zijn tweede opeenvolgende MX2-titel. Om hun prestaties te eren heeft KTM recent in beperkte oplages de KTM 450 SX-F CAIROLI en KTM 250 SX-F PRADO uitgebracht.

Met de nieuwe banden heeft Red Bull KTM Factory Racing ook fantastisch gepresteerd in de MotoGP™, met vier motoren in het klassement in de eerste klasse, tal van top 10-resultaten in de eerste 19 rondes van een seizoen dat nog loopt en twee kansen om in de eerste rij te starten. De overwinningen in de Moto2™ en Moto3™ werden genoemd en gevierd.

KTM kondigde verder aan dat de vierde editie van de unieke Europese KTM ADVENTURE RALLY in juni 2020 in Griekenland zal plaatsvinden. De KTM ADVENTURE RALLY is het KTM-programma voor Adventure-rijders die de instelling KTM READY TO RACE volledig omarmen, waarin zij offroad-ervaringen kunnen delen in geweldige omgevingen, om zo een onvergetelijke ervaring op te doen met gelijkgezinde motorrijders, waaronder Ambassadors, Factory-rijders en medewerkers van KTM.

KTM kijkt met veel optimisme uit naar 2020. Het momentum van bijna tien jaar groei lijkt nog niet af te nemen, terwijl het bedrijf de R&D-activiteiten en het assortiment voor zowel STREET- als OFFROAD-markten blijft uitbreiden, gemotiveerd door hun ongeëvenaarde raceprestaties. KTM blijft zich verder inzetten om zijn positie als grootste producent van het continent te verstevigen, zonder daarbij groeimogelijkheden elders ter wereld uit het oog te verliezen.

Voor meer nieuws over de KTM 2020-modellenreeks kun je terecht op www.ktm.com of bij de dichtstbijzijnde officiële KTM-dealer.

 

Note van de redactie: KTM’s verzekeren doe je natuurlijk bij Combi Motors Verzekeringen!