HUSQVARNA MOTORCYCLES´ VITPILEN 701 AERO CONCEPT BEHAALT HOOGSTE ONDERSCHEIDING IN INTERNATIONALE ONTWERPCOMPETITIE

Husqvarna Motorcycles is verheugd om het succes in de Best of Best Automotive Brand Contest aan te kondigen met het VITPILEN 701 AERO-concept dat de hoogste onderscheiding behaalde in de categorie Motorfietsen 2019.

De Best of Best Automotive Brand Contest is een onafhankelijke, internationale Duitse Design Council-competitie voor automotive merken en wordt algemeen erkend als een belangrijk wereldwijd evenement in de sector. De wedstrijd eert uitstekend product- en communicatieontwerp en vestigt de aandacht op het fundamentele belang van merk- en merkontwerp in de automotive-industrie.

Vorig jaar onthuld op EICMA (Milaan), is het VITPILEN 701 AERO-concept een samenwerking tussen Husqvarna Motorcycles en het Oostenrijkse ontwerpbureau KISKA. Het concept borduurt voort op de unieke ontwerpbenadering van de VITPILEN-serie. Als concept geeft het de evolutie in de ontwikkeling van Husqvarna Motorcycles weer en blijft het voldoen aan de wensen van toegewijde en veeleisende rijders.

De VITPILEN 701 AERO-concept is een moderne sportmotor met een innovatieve ontwerpbenadering met respect voor het verleden. Gebouwd rond een moderne eencilindermotor met een verhoogd vermogen, heeft het een sportieve uitstraling die wijst op het potentieel voor een meer prestatiegerichte toekomst voor de straatrange van Husqvarna Motorcycles. Met een lagere en meer compacte positie biedt het VITPILEN 701 AERO-concept een intense rijervaring. Het combineert een aantrekkelijk klassiek ontwerp met opwindende prestaties met als doel de pure opwinding van motorrijden weergeven.

Dit is niet de eerste keer dat een concept gebouwd door Husqvarna Motorcycles en KISKA een industriële waardering ontvangt. Het VITPILEN 701-concept heeft een iF Design Award gewonnen tijdens de 2016 iF Product Design Awards Competitie. Een jaar later werden de VITPILEN 701- en VITPILEN 401-modellen formeel geïntroduceerd door Husqvarna Motorcycles.

De prijs Best of Best Automotive Brand Contest voor het VITPILEN 701 AERO-concept onderstreept de voortdurende stijgende lijn van Husqvarna Motorcycles, met een recordgroei van jaar op jaar sinds 2014.