Husqvarna Motorcycles is vol verwachting voor de langverwachte presentatie van hun nieuwste en krachtigste straatmotor, de Svartpilen 801 uit 2024, die op 19 maart zal plaatsvinden. Het geheel nieuwe middelzware model is ontworpen om een krachtige combinatie van prestaties, wendbaarheid en eigentijdse stijl te leveren om het rijden naar nog grotere hoogten te brengen.

Met een gewicht van slechts 181 kg en aangedreven door een compacte paralleltwin-motor die 105 pk levert, biedt de Svartpilen 801 een dynamische vermogen-gewichtsverhouding. De veelzijdigheid van de Svartpilen 801 wordt verder versterkt door geavanceerde elektronische rijhulpmiddelen, waaronder Easy Shift voor naadloze versnellingswisselingen, als standaard. Een toonaangevend technologiepakket maximaliseert ondertussen de rijervaring en veiligheid bij elke rit. Als onderdeel van een uitgebreid testproces werd het prototype van de Svartpilen 801 zowel op een flat-track ovale baan als op een ijsbaan gereden. Dit gevarieerde programma van zijwaartse actie en verbazingwekkende ijsritten op gespijkerde banden speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van een werkelijk veelzijdige motorfiets die je aanmoedigt om het gewone te ontvluchten.

De onderscheidende en minimalistische stijl van de nieuwe Svartpilen 801 wordt bereikt door een selectie van opvallende componenten die samen een unieke, scrambler-geïnspireerde motorfiets vormen. Slanke ergonomische carrosserie omsluit netjes de motor en het frame voor onbeperkte beweging, terwijl de stuurdemper en verstelbare WP-vering uitzonderlijk comfort bieden bij elke rit.

De volledige specificaties, afbeeldingen en technische gegevens voor de nieuwe Svartpilen 801 worden vrijgegeven op 19 maart 2024.

Noot van de redactie: Wilt u een Husqvarna verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen