Harley-Davidson® presenteerde vandaag de nieuwste toevoegingen aan de limited-edition Harley-Davidson Icons Collection en de limited-run Enthusiast Collection, met daarin premium factory custom lak, grafische behandelingen en unieke lakapplicatietechnologie. Beide collecties zijn van 2 tot 9 maart te zien tijdens de Daytona Bike Week en zijn binnenkort verkrijgbaar bij erkende Harley-Davidson dealers. Het ontwerp van het Icons-model is geïnspireerd op de motorfietsen die worden gereden in de aankomende film The Bikeriders, die de opkomst volgt van een midwesterse motorclub, gezien door het leven van de leden. De film wordt in de zomer van 2024 in de bioscoop uitgebracht.

Harley-Davidson Icons Collection: Hydra-Glide Revival
De 2024 Hydra-Glide Revival, het vierde model in de Harley-Davidson Icons Collection, viert de 75ste verjaardag van de telescopische Hydra-Glide voorvering voor Harley-Davidson® E- en F-modellen, die in 1949 geïntroduceerd werd. Toen de met Hydra-Glide uitgeruste modellen werden geïntroduceerd, was het zadel van een soepel rijdende Harley-Davidson® FL voor veel Amerikanen de ultieme manier om het land te ontdekken, over het toen gloednieuwe netwerk van Interstate Highways. Eigenaren van een 2024 Hydra-Glide Revival kunnen hun eigen route naar vrijheid en avontuur uitstippelen op een motorfiets die geïnspireerd is op dit klassieke tijdperk, terwijl ze toch genieten van alle comfort en features van een moderne Harley-Davidson®.

De Icons Collection is een jaarlijks programma voor de beperkte release van een nieuw model dat een hedendaagse interpretatie biedt van een iconisch Harley-Davidson model. Het is een gelimiteerde collectie, elk model is individueel genummerd en wordt slechts één keer geproduceerd. De wereldwijde productie van de Hydra-Glide Revival is maximaal 1.750 stuks.

Exclusieve styling
De Hydra-Glide Revival is afgewerkt in custom Redline Red lak met een Birch White paneel op de zijkanten van de brandstoftank, hetzelfde ontwerp als op de modellen uit 1956. Details zijn onder andere chromen Harley-Davidson V-tankbadges geïnspireerd op de tankbadges uit 1955/56 en Hydra-Glide script badges op het voorspatbord. Het genummerde Hydra-Glide Revival-inzetstuk op de stuurverhogingskap en de Icons Motorcycle Collection-graphic op het achterspatbord maken onmiskenbaar duidelijk dat dit het limited-production model betreft.

Extra stylingfeatures zijn onder andere grafische instrumenten die geïnspireerd zijn op die van de snelheidsmeter uit 1954/55. Het two-tone, afneembare windscherm is 53,3 cm hoog en het onderste gedeelte is meegespoten in Redline Red. Een verchroomde ronde luchtfilterkap en verchroomde stalen spaakwielen dragen bij aan de nostalgische look. De voor- en achterspatbordafwerking, valbeugels, voorvork covers, aandrijflijn en uitlaat zijn afgewerkt in schitterend chroom.

Het solozadel is afgewerkt met franjes en gedecoreerd leer, witte naadbiezen en rode contraststiksels, en een chromen rail voor een nostalgische look. De bijpassende zwarte leren tankriem is versierd met studs en een concho. De zadeltassen van leer en vinyl zijn gedetailleerd met chromen concho’s met rode kernen, chromen studs en leren franjes, witte naadbiezen en rode contraststiksels. De zadeltassen zijn waterbestendig, hebben sloten met sleutels voor de veiligheid en een stevige voering om seizoen na seizoen hun vorm te behouden.

Nostalgische look, moderne performance
De motor is voorzien van een uitgebalanceerde Milwaukee-Eight® 114 V-Twin motor die is getuned met een Screamin’ Eagle® High-Flow luchtfilter om indrukwekkend vermogen te leveren. Performance-gerichte rijders kunnen deze motor upgraden met alle toepasselijke Harley-Davidson® Screamin’ Eagle® Stage Upgrade kits.

Het Softail®-chassis verbergt de verstelbare monoshock achtervering onder het zadel, voor dynamisch bochtenwerk en rijcomfort, met behoud van het klassieke hardtail profiel. De elektronische cruise control houdt de snelheid constant voor comfort tijdens lange ritten. De LED-koplamp en hulpverlichting zorgen voor uitstekende verlichting. Het standaard ABS biedt betrouwbare controle in uiteenlopende rijomstandigheden.

Tobacco Fade Enthusiast Collection
De beat van rock ’n roll en het roffelende ritme van een V-Twin motor brengen wereldwijd de harten van Harley®-rijders in vervoering. De 2024 Tobacco Fade Enthusiast Collection viert de uitbarsting van collectieve energie die vrijkomt bij live muziek in de kroeg op de hoek, tijdens een rally met je chapter of op het hoofdpodium van het Harley-Davidson Homecoming Festival. Tobacco Fade lak en graphics, geïnspireerd op de klassieke sunburst rock ‘n roll gitaren, basgitaren en drums uit de jaren ‘60, maken dit een unieke motorfiets voor elke muziekliefhebber.

Enthusiast Collection-modellen vieren Harley-Davidson-rijders en zijn geïnspireerd door hun verhalen en legacies. Deze collectie Harley-Davidson® motorfietsen is verkrijgbaar in beperkte oplage – niet meer dan 2.000 per model – in een zorgvuldig samengestelde selectie van drie modellen.

De Tobacco Fade lakbehandeling is aangebracht door Harley-Davidson met behulp van ultramoderne precisielaktools die speciaal zijn ontworpen om de faded panel detailing mogelijk te maken. Een rijke karamelkleurige pinstripe accentueert de toon van het metallic gouden paneel dat net buiten de sunburst fade zweeft. Het medaillon van de brandstoftank is geïnspireerd op de vorm en groeven van een vinylplaat, terwijl de plectrum-vormige graphic op het voorspatbord, geïnspireerd op logo’s van rockbands en instrumenten, rechtstreeks verwijst naar de details in het tankmedaillon.

De Tobacco Fade Enthusiast Collection bestaat uit:

Low Rider® ST
Rugzak om en rijden maar. De Harley-Davidson® Low Rider® ST is een Amerikaanse V-Twin sport-touring machine voor de rijder die houdt van een strakke West Coast-stijl en hunkert naar de indrukwekkende performance van de Milwaukee-Eight® 117 V-Twin aandrijflijn. De Low Rider® ST biedt deze rijders pure Harley-Davidson attitude. Mechanische features zijn identiek aan de 2024 Low Rider® ST.

Ultra Limited®
Ervaar compromisloze, premium Touring-performance tijdens eindeloze kilometers in het zadel. Klassieke Batwing-kuip, 4-speaker audio, Tour-Pak® bagagedrager, ultiem comfort voor rijder en passagier. Mechanische features zijn identiek aan de 2024 Ultra Limited®.

Tri Glide® Ultra
Een premium Touring-trike met alle koppel, stijl, infotainment en laadruimte die drie wielen kunnen bevatten. Het ultieme in two-up comfort, voor avonturiers die niet van ophouden weten. De mechanische features zijn identiek aan die van de 2024 Tri Glide® Ultra.

Speciale stylingfeatures op elk model

  • Tobacco Fade premium lak
  • Op vinylplaten geïnspireerd tankmedaillon
  • Gestileerde plectrum graphic op voorspatbord
  • Enthusiast Collection-logo op Tour-Pak® bagagedrager of achterspatbord

Over Harley-Davidson
Harley-Davidson, Inc. is het moederbedrijf van Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. Onze visie: Onze legende uitbouwen en voorop lopen in de branche middels innovatie, evolutie en emotie. Onze missie: Meer nog dan machines bouwen, staan wij voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid van geest. Sinds 1903 geeft Harley-Davidson de motorcultuur vorm met een groeiende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen, rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Harley-Davidson Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en andere oplossingen om Harley-Davidson-rijders op weg te helpen. Ontdek meer op www.harley-davidson.com.

Over The Bikeriders

Harley-Davidson® presenteerde vandaag de nieuwste toevoegingen aan de limited-edition Harley-Davidson Icons Collection en de limited-run Enthusiast Collection, met daarin premium factory custom lak, grafische behandelingen en unieke lakapplicatietechnologie. Beide collecties zijn van 2 tot 9 maart te zien tijdens de Daytona Bike Week en zijn binnenkort verkrijgbaar bij erkende Harley-Davidson dealers. Het ontwerp van het Icons-model is geïnspireerd op de motorfietsen die worden gereden in de aankomende film The Bikeriders, die de opkomst volgt van een midwesterse motorclub, gezien door het leven van de leden. De film wordt in de zomer van 2024 in de bioscoop uitgebracht.

Voor meer informatie kun je de film volgen op social media:

Official Site | Facebook | X | Instagram | Threads| #TheBikeriders

Noot van de redactie: Wilt u een Harley-Davidson verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen