‘OMDAT DE WEG NOOIT EINDIGT…’

 

RIJSWIJK (16 mei 2023) – Al 120 jaar is Harley-Davidson het merk van eindeloze motoravonturen, waar ook ter wereld. Wat H-D betreft kent echt avontuur geen grenzen. En laat het zich zeker niet beperken door het einde van de verharde weg. Daarom heeft het merk onlangs in het Belgische Balen het H-D Pan America Adventure Centre geopend. Op dit 13 hectare grote offroad-terrein leren gecertificeerde instructeurs je de technieken en geheimen van probleemloos en veilig offroad rijden. En zoals de naam al aangeeft staat in het Adventure Centre de veelzijdige Pan America 1250, het eerste Adventure Touring model van Harley-Davidson, centraal.

 

Slim doordacht lesprogramma

In de visie van Harley-Davidson eindigt de weg nooit. Verhard of onverhard; asfalt, gravel of zand, er is altijd een route die jij kunt kiezen op weg naar de horizon. In het H-D Pan America Adventure Centre leer je in een volle en slim doordachte lesdag hoe je die route altijd kunt blijven rijden. De training is toegankelijk voor iedereen, of je nu een offroad-veteraan bent of nog nooit op onverharde ondergrond hebt gereden. Na de ontvangst met koffie en thee volgt een half uur theorie. Vervolgens ga je onder begeleiding van de offroad-instructeurs deze theorie in de praktijk brengen. Na de lunch volgt een rondrit door de omgeving, waarin je het geleerde in echte offroad-situaties toepast. De rit duurt zo’n 2,5 uur. Na terugkomst op het terrein ontvang je een officieel H-D Pan America Adventure Diploma en ben jij klaar voor alles wat de natuur je voor de wielen gooit. De kosten voor de gehele training zijn EUR 299,- (incl. BTW), inclusief gebruik van de H-D Pan America, lunch en koffie.

 

Pan-America 1250: multitool op wielen

Tijdens de trainingen en de rondrit rijd je op de veelzijdige Harley-Davidson Pan America 1250. De Pan America is niets minder dan een multitool op wielen, die zowel op asfalt als op onverharde ondergrond zijn mannetje staat. Het zonder gereedschap verstelbare achterrempedaal, de standaard valbeugels, de aluminium skidplate en de gegoten aluminium spaakwielen (19-inch voor, 17 achter) zijn maar enkele van de features die bewijzen dat serieuze offroad-capaciteit centraal stond bij het ontwikkelen en bouwen van Harley’s eerste Adventure Touring model. En dat is gelukt: de Pan America is in korte tijd een niet te negeren benchmark in het Adventure Touring segment geworden.

 

13 hectare offroad-veelzijdigheid

Het gloednieuwe H-D Pan America Adventure Centre ligt in Balen (België), op ongeveer 20 kilometer van de Nederlandse grens. Dit unieke, 13 hectare grote offroad-terrein is de perfecte locatie om te leren rijden op onverharde ondergrond. Van single tracks tot gravelpaden en hellingen, het terrein heeft alles om jou te helpen een betere rijder te worden. Bovendien liggen er in het prachtige Kempense landschap nog talloze mooie offroad-wegen door de bossen, zodat jouw 2,5 uur durende offroad-rit je alles biedt wat je hoopt (en meer).

Meer weten of direct jouw training boeken? Ga naar www.hdadventurecentre-benelux.com.

 

Over Harley-Davidson
Harley-Davidson, Inc. is het moederbedrijf van Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. Onze visie: Onze legende uitbouwen en voorop lopen in de branche middels innovatie, evolutie en emotie. Onze missie: Meer nog dan machines bouwen, staan wij voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid van geest. Sinds 1903 geeft Harley-Davidson de motorcultuur vorm met een groeiende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen, rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Harley-Davidson Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en andere oplossingen om Harley-Davidson-rijders op weg te helpen. Ontdek meer op www.harley-davidson.com.

 

Noot van de redactie:

Wilt u een Harley-Davidson verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen