TOEGANKELIJKHEID  GERICHT OP DE WEG

AVONTUURLIJKE VEELZIJDIGHEID

De introductie van de perfecte combinatie van een toegewijd Tiger driecilinder blok, afgestemde hoog gespecificeerde onderdelen en technologie voor (dagelijks) gemakkelijke rijeigenschappen.

Ontwikkeld op basis van het nieuwste generatie Tiger-platform, met de dynamische houding en wendbaarheid waar de Tiger om bekend staat, gecombineerd met ‘op maat gemaakte’ prestaties en specificaties, ontworpen om een nog hanteerbaarder, toegankelijker en intuïtiever op de weg gericht avontuurlijk rijgedrag te leveren.

ALLES VAN DE LAATSTE GENERATIE TIGERS:

 • Een opwindend, toegankelijk driecilinder motorkarakter en responsieve prestaties, met innovatief T-Plane triple crank.
 • Benchmark-setting voor wendbaar en dynamisch rijgedrag.
 • Overheersende houding en stijl.
 • 2 jaar onbeperkte kilometergarantie en een toonaangevend onderhoudsinterval van 10.000 km of 1x per jaar

AFGESTEMD OP NOG HANTEERBAARDERE EN TOEGANKELIJKE RIJEIGENSCHAPPEN:

 • Standaard uitgerust met onderdelen en technologie met hoge specificaties. Inclusief:
 • Brembo Stylema remmen, met dubbele 320mm schijven.
 • Marzocchi upside down cartridge voorvork en gasdrukregelbare, preload instelbare  RSU achtervering.
 • 5″ TFTdisplay.
 • Road- en Rain rijmodi, voor gasklep- en traction control regeling.
 • Volledige  LED-verlichting, inclusief onderscheidend dagrijlicht (DRL)
 • Slip & assist koppeling
 • Verstelbaar scherm
 • ABS en schakelbare traction control
 • Twee spannende nieuwe eigentijdse Tiger 850 Sport kleurenschema’s, met een categorie-leidend niveau van eersteklas afwerking en detaillering.
 • 60+ originele Triumph-accessoires, voor stijl en veiligheid, inclusief bagage.
 • De meest toegankelijke Tiger in het assortiment, vanaf BE: € 11.550,- en              NL: € 12.950,-

VANAF EIND JANUARI VERKRIJGBAAR BIJ ONZE DEALERS

EXCLUSIEF 850 DRIECILINDER BLOK

De nieuwe Tiger 850 Sport heeft dezelfde innovatieve T-plane krukas van de nieuwste generatie Tiger 900, met zijn eigen unieke 850 geluid. De nieuwe 850 is ontworpen voor een meer toegankelijke en beheersbare levering van bruikbaar vermogen en koppel en biedt een verbeterde allround, gemakkelijk te rijden veelzijdigheid voor woon-werkverkeer, touren of gewoon voor plezier in het weekend.

De T-plane krukas en zijn 1-3-2 ontstekingsvolgorde geven de 850 triple een uitstekende wendbaarheid bij lage toerentallen, wat zich vertaalt in een verbeterde verbinding tussen de rijder, het vermogen op het achterwiel en in responsieve en intuïtieve rijprestaties op de weg. Deze nieuwe en unieke motorconfiguratie heeft een ongelooflijk onderscheidend geluid, met de gasresponse en het gevoel van een tweecilinder, gecombineerd met de rijke en responsieve koppelafgifte van een driecilinder in het midden- en in het topgebied.

Het topvermogen komt op 85 pk bij 8.500 tpm en het piekkoppel is 82 Nm bij 6.500 tpm, met een soepele en lineaire vermogens- en koppelafgifte vanaf lage toerentallen en over het hele toerentalbereik.

Het reactievermogen van het blok wordt aangevuld door de slip- en assistkoppeling, die de inspanning voor het inknijpen van de koppelingshendel vermindert en extra comfort biedt op zowel lange ritten als in de stad.

In Europa is een voor dealers geschikte A2-rijbewijs kit verkrijgbaar, die een speciale APS-gashendel en motorafstelling bevat. Het volledige vermogen kan eenvoudig door de dealer worden hersteld zodra de rijder zijn volledige rijbewijs heeft behaald.

HOGE SPECIFICATIE ONDERDELEN  

De nieuwe Tiger 850 Sport is voorzien van een specifiek, hoogwaardig chassis en uitrustingspakket, specifiek afgestemd op de veelzijdigheid en toegankelijkheid van de nieuwe Tiger 850 Sport. Van de toonaangevende Brembo Stylema-remmen tot de hoogwaardige Marzocchi-vering, het instelbare scherm en het uitgebreide elektronicapakket, met 5″ TFT-display, volledige LED-verlichting, 2 rijmodi, ABS en schakelbare traction control, is de nieuwe Tiger 850 Sport geoptimaliseerd voor toegankelijk, op de weg gericht avontuur.

Brembo Stylema remmen
De Tiger 850 Sport is voorzien van de toonaangevende Brembo Stylema®-remmen voor een superieure remkracht. Dit zijn lichte, compacte, zorgvuldig gevormde en goed presterende remklauwen, met minder volume rond de zuigers en remblokken, waardoor de interne ruimte die door de remvloeistof wordt ingenomen, wordt verminderd en een directere remrespons wordt geleverd. Een grotere luchtstroom rond de remblokken helpt de remklauwen ook om sneller te koelen.

Hoge specificatie Marzocchi vering

De Tiger 850 Sport heeft een hoogwaardige set-up van de vering, met hoogwaardige Marzocchi voor- en achtervering. 45 mm dikke Marzocchi upside down cartridge voorvork, met een veerweg van 180 mm, gecombineerd met een monoshock achterwielophanging met een manueel instelbare preload en een veerweg van 170 mm, voor een sportieve en toch comfortabele rit.

KLASSEBEPALENDE ERGONOMIE  

Met een smal zadel, een ergonomisch geoptimaliseerde voetsteunpositie en een in hoek verstelbaar stuur heeft de nieuwe Tiger 850 Sport een comfortabele rechte zitpositie die is ontworpen voor een hoge mate van vertrouwen en controle voor de rijder, zowel bij stilstand als tijdens het rijden. Hij beschikt ook over een ingebouwd, eenvoudig in twee standen verstelbaar zadelhoogtemechanisme, waardoor de rijder de hoogte van het zadel met 20 mm kan aanpassen aan de gewenste instelling.

De Tiger 850 Sport is uitgerust met een grote brandstoftank van 20 liter en een verstelbaar scherm, waardoor de Tiger 850 Sport een superieure windbescherming biedt met een eenvoudige, met één hand te bedienen verstelling.

Lichtgewicht modulair frame

Met het modulaire frame  van de nieuwe generatie Tiger is het aluminium achterframe met bouten bevestigd aan het hoofdframe evenals de passagiers voetsteunen. Deze nieuwe combinatie van een lichtgewicht blok, hoog gespecificeerde vering en premium Brembo remmen, verzekeren exeptionele rijeigenschappen in alle rijomstandigheden.

HOGE SPECIFICATIE TECHNOLOGIE

De nieuwe Tiger 850 is standaard uitgerust met  hoge specificatie technologie, geselecteerd voor gebruiksvriendelijkheid, vertrouwen en veiligheid tijdens het rijden.  

5″ volledig TFT-display

De Tiger 850 Sport heeft een hoog contrast 5″ volledig TFT-display, voor een uitstekende zichtbaarheid in alle lichtomstandigheden. Belangrijke informatie wordt op een duidelijke en intuïtieve manier aan de rijder gepresenteerd.

Twee rijmodi

De twee rijmodi, Road en Rain, stellen de gasresponse en de traction control in voor een betere controle in alle rijomstandigheden. De traction control is schakelbaar en kan desgewenst onafhankelijk via de instrumentmenu’s worden gedeactiveerd.

Volledige LED-verlichting

De koplamp, het achterlicht en de richtingaanwijzers van de Tiger 850 Sport zijn voorzien van LED’s voor een onderhoudsvrije actieve veiligheid. De koplamp is voorzien van de kenmerkende DRL-voor verbeterde zichtbaarheid in alle lichtomstandigheden.

12V-aansluiting

De Tiger 850 Sport is ook uitgerust met een 12V-aansluiting waarmee mobiele apparaten tijdens het rijden kunnen worden opgeladen.

HERKENBARE TIGER UITSTRALING

Met alle toonaangevende afwerkingsniveaus en details van de nieuwste generatie Tiger, is de nieuwe 850 Sport verkrijgbaar in twee spannende lakvarianten: Graphite en Diablo Red.

of Graphite en Caspian Blue, elk met eigentijdse nieuwe Tiger 850 Sport grafische details.

GEMAAKT OM TE PERSONALISEREN

Voor de nieuwe Tiger 850 Sport is een reeks van meer dan 60 originele Triumph-accessoires beschikbaar, die gelijk met de motorfiets zelf zijn ontworpen om een naadloze integratie te garanderen en die voldoen aan dezelfde strenge normen op het gebied van productiekwaliteit en afwerking.

Er zijn twee baggage opties beschikbaar, beide gemaakt in samenwerking met Givi, met de Trekker zijwaarts openende koffers met 52 liter dubbele helm topkoffer, en de Expedition

aluminium koffers die aan de bovenkant openen, met bijpassende 42 liter topkoffer. Daarnaast biedt het Tiger 850 Sport accessoireprogramma opties voor extra comfort, bescherming, mogelijkheden, stijl en veiligheid. Voor nog meer zekerheid wordt het volledige assortiment originele Triumph-accessoires geleverd met de Triumph-garantie van 2 jaar met onbeperkt aantal kilometers.

Note van de redactie: Voor het verzekeren van een Triumph Tiger 850 Sport bent u bij Combi Motors aan het juiste adres! We maken graag een vrijblijvende offerte voor u!