De nieuwe Piaggio MP3 maakt zijn debuut in Parijs, de originele en meest populaire driewielige scooter, een echt icoon in de grootstedelijke mobiliteit en onbetwiste marktleider.

De nieuwe Piaggio MP3 is de eerste scooter met geavanceerde assistentiesystemen voor de bestuurder, ontwikkeld door Piaggio Fast Forward – de technologie stijgt tot ongekende hoogten, wat de Piaggio MP3 bevestigt als ’s werelds veiligste scooter.

Een nieuw sportief design, een verbeterde standaarduitrusting met onder meer het keyless systeem, connectiviteit met navigatie met maxi kleureninstrumentenpaneel, en – op de exclusive 530 versie – cruise control en achteruitversnelling met videocamera.

Nu al verkrijgbaar in drie versies met twee motoren: de 400 HPE met meer dan 35 PK en de gloednieuwe 530 HPE met meer dan 44 PK

Parijs (Frankrijk), 29 juni 2022 – De nieuwe Piaggio MP3-modellen hebben vandaag hun debuut gemaakt in Parijs, de stad die symbool staat voor het succes van de originele, ’s werelds eerste driewielige scooter, die het beste, meest tastbare antwoord vormt op een steeds groeiende vraag naar gemakkelijke, leuke en uiterst veilige voertuigen om zich in het grootste comfort te verplaatsen in de stad en in de steeds groter wordende grootstedelijke gebieden. Dit succes blijkt uit de meer dan 230.000 voertuigen die in zestien jaar wereldwijd zijn verkocht. Gedurende deze periode was de MP3 altijd de onbetwiste leider op de markt die het voor zichzelf creëerde, als voorbeeld van de technologische uitmuntendheid van de Piaggio Groep toegepast op scooters. De Piaggio MP3, die beschouwd wordt als de schakel tussen de wereld van de auto’s en die van de scooters en die het beste van beide belichaamt, is veiliger, meer hightech, luxueuzer en leuker dan ooit tevoren.


De modellen van het nieuwe Piaggio MP3-gamma, die in de Piaggio-fabrieken in Pontedera (Italië) worden gemaakt, zijn lichter, hebben betere prestaties en zijn technisch grondig herzien. Ze zijn uitgerust met de moderne motoren van de hpe-familie: de Piaggio MP3 400 hpe en Piaggio MP3 400 hpe Sport delen de 400 cc-variant met meer dan 35 pk, terwijl de topper in het gamma, de Piaggio MP3 530 hpe Exclusive, voorzien is van de volledig nieuwe 530 hpe-eenheid, met een recordvermogen voor deze klasse van meer dan 44 pk.


Het design is nu sportiever dan ooit en heeft nog meer automotive inspiratie, dankzij unieke afwerkingsniveaus en aandacht voor detail; het volledige LED-verlichtingssysteem is nieuw, net als het voorscherm, dat het resultaat is van uitgebreid onderzoek naar een maximale bescherming tegen lucht. De rijpositie is nu comfortabeler dankzij de vernieuwde driehoeksverhouding zadel-voetsteun-stuur; de opbergruimte onder het zadel met elektrische opening is toonaangevend in zijn categorie, met ruimte voor twee integraalhelmen. Om op het vlak van veiligheid aan de spits te blijven, zijn alle modellen uitgerust met ABS en ASR; de uitrusting omvat ook het keyless systeem en het maxi kleuren instrumentenpaneel, met de mogelijkheid om een smartphone aan te sluiten via de Piaggio MIA app.

In overeenstemming met zijn rol als grote innovator is de nieuwe Piaggio MP3, 530 Exclusive-versie, ’s werelds eerste scooter met ARAS Advanced Rider Assistance Systems, met een innovatief pakket rijhulpfuncties op basis van Imaging Radar 4D-technologie ontwikkeld door Piaggio Fast Forward, de robotica-dochteronderneming van de Piaggio-groep. Het is de eerste keer dat deze geavanceerde sensoren ontwikkeld zijn voor gebruik op een scooter. De ARAS-apparaten spelen een fundamentele rol in de actieve veiligheid en garanderen de functies van het Blind Spot Information System (BLIS) en het Lane Change Decision Aid System (LCDAS). Het BLIS maakt de bestuurder attent op de aanwezigheid van voertuigen in de dode hoek van de achteruitkijkspiegel door middel van specifieke meldingen op het TFT-display. Het LCDAS bewaakt voortdurend de zone achteraan op een afstand tot 30-35 meter en kan ook snel naderende voertuigen aan de zijkant identificeren, waardoor bij rijstrookwisselingen een potentiële risicosituatie ontstaat. In deze situatie wordt de bestuurder ook gewaarschuwd via een specifieke melding op het instrumentenpaneel.


De achteruitversnelling is een ander uniek kenmerk van de Piaggio MP3 530 Exclusive en hij omvat nu een videocamera achteraan die een nog gemakkelijker en veiliger gebruik mogelijk maakt. De rijkdom aan standaarduitrusting wordt gecompleteerd met een cruise control die gemakkelijk kan worden bediend met de nieuwe elektrische stuurbediening en de drie rijmodi Eco, Comfort en Sport, waarmee de respons van de Ride-by-Wire-gasklepregeling kan worden aangepast en de kalibratie van het ASR antislipsysteem kan worden bepaald.

Noot van de redactie :

Wil jij deze nieuwe Piaggio MP3 verzekeren? Bereken dan hier de premie !