BMW Motorrad breidt zijn productaanbod van touring enduro’s in het middensegment uit met de nieuwe BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS. Dankzij nog geavanceerdere offroad-, toer- en avontuurmogelijkheden zorgen deze drie motorfietsen voor puur rijplezier. De marktintroductie vindt plaats in het tweede kwartaal van 2024.

De nieuwe BMW F 800 GS is de ideale motorfiets, met name voor beginnende rijders. Aan het andere kant van het spectrum is de nieuwe BMW F 900 GS Adventure zeer geschikt voor avontuurlijke reizen, hoe veeleisend die ook mogen zijn. De drie modellen zijn aanzienlijk geüpdatet en bieden nu – behalve een nieuwe aandrijflijn – ook een rijkere standaarduitrusting. De BMW F 900 GS beschikt over veel verregaande innovaties. De capaciteiten van de motorfiets zijn aanzienlijk uitgebreid dankzij de verbeterde offroad-kwaliteiten in combinatie met een drastische gewichtsvermindering van 14 kg ten opzichte van het voorgaande model, waardoor het een bijzonder sportief model uit de F-serie is.

Geavanceerde tweecilinder lijnmotor met groter slagvolumehoger vermogen
In de nieuwe BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS zorgt de geavanceerde tweecilinder lijnmotor –  in 2018 geïntroduceerd in de BMW F 850 ​​GS – voor meer rijdynamiek. De belangrijkste reden hiervoor is het grotere slagvolume van 895 cc (voorheen 853 cc). Met een ontstekingsinterval van 270/450 graden genereert de motor een bijzonder aansprekend geluid. In de BMW F 900 GS en BMW F 900 GS Adventure levert deze krachtbron een vermogen van 77 kW (105 pk) en in de BMW F 800 GS een vermogen van 64 kW (87 pk). Naast de toename van het piekvermogen van elk 10 pk kenmerken de nieuwe motoren zich ook door een veel vollere koppelcurve, meer trekkracht en snellere acceleratie.

Twee rijmodi, standaard ABS Pro en DTC. Rijmodi Pro met extra rijmodi en rijmodusvoorkeuze als fabrieksoptie.
De nieuwe GS-modellen uit de F-serie beschikken standaard al over de rijmodi ‘Rain’ en ‘Road’, maar ook over Dynamic Traction Control DTC, het voor bochten geoptimaliseerde ABS Pro en een dynamisch remlicht. De optionele ‘rijmodi Pro’ tilt de dynamische kwaliteiten van de nieuwe BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS naar een nog hoger niveau dankzij extra rijmodi, rijmodusvoorkeuze, engine drag torque control en Dynamic Brake Control DBC.

BMW F 900 GS met nieuwe, lichtere kunststof brandstoftank en achterdeel. Nieuwe, volledig verstelbare upside-down telescopische vork voor BMW F 900 GS en
BMW F 900 GS Adventure.
De nieuwe BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS vertrouwen op een brugvormig frame van aan elkaar gelaste, diepgetrokken plaatstalen onderdelen, waarin de tweecilinder lijnmotor als ondersteunend element is geïntegreerd. De BMW F 900 GS beschikt over een nieuwe kunststof brandstoftank met een inhoud van 14,5 liter. Het nieuwe tankontwerp bespaart liefst 4,5 kg gewicht ten opzichte van de stalen tank van het vorige model.
De BMW F 900 GS beschikt ook over een volledig opnieuw ontworpen achterdeel, resulterend in een gewichtsbesparing van 2,4 kg en een nog dynamischer uitstraling. De Akrapovič-achterdemper bespaart nog eens 1,7 kg aan gewicht. Zowel de BMW F 900 GS als de
BMW F 900 GS Adventure beschikt over een nieuwe, volledig verstelbare telescopische upside-down voorvork van Showa.

Nieuw Enduro Pro-pakket voor BMW F 900 GS. BMW F 900 GS Adventure en
BMW F 800 GS optioneel verkrijgbaar met Dynamic ESA.
De offroad-capaciteiten van de nieuwe BMW F 900 GS zijn nog verder te verbeteren dankzij het optionele Enduro Pro-pakket met volledig verstelbare telescopische upside-down voorvork met titaniumnitride-coating, een volledig verstelbare centrale veerpoot, stuurverhogers en een M Endurance-ketting. De elektronische ophanging Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) is optioneel verkrijgbaar op de nieuwe BMW F 900 GS Adventure en
BMW F 800 GS.

Ergonomie van BMW F 900 GS geoptimaliseerd voor offroad-gebruik, met enduro-voetsteunen en aluminium zijstandaard. Geoptimaliseerde verstelbare versnellingshendel en nieuwe voetremhendel voor BMW F 900 GS.
De verbeterde offroad-kwaliteiten van de nieuwe BMW F 900 GS komen tot uiting in de ergonomische driehoek (stuur – stoel – voetsteunen) die is geoptimaliseerd voor offroad-gebruik. Lagere voetsteunen in combinatie met de hogere stuurpositie en het nieuwe ontwerp van de brandstoftank bieden talloze voordelen, vooral bij staand rijden op ruw terrein. De drie nieuwe modellen beschikken standaard al over een verstelbare versnellingshendel. In combinatie met een geoptimaliseerde lagering en nieuwe kinematica zijn de schakelacties van de zesversnellingsbak nog verder geoptimaliseerd. De BMW F 900 GS beschikt ook over een nieuwe voetrempedaal in een hogere positie.

Nieuwe LED-koplamp voor BMW F 900 GS. Alle modellen met krachtige LED-lichtunits.
Ten opzichte van het voorgaande model biedt de LED-koplamp van de nieuwe BMW F 900 GS een grotere openingshoek voor het dimlicht en dus een betere verlichting direct voor de motorfiets. Ook de nieuwe BMW F 900 GS Adventure en de BMW F 800 GS zijn standaard voorzien van LED-koplampen. Bovendien zijn de richtingaanwijzers en controlelichten van de drie nieuwe modellen ook voorzien van LED-technologie.

Topconnectiviteit met groot, perfect afleesbaar 6,5-inch TFT-scherm. Nieuwe BMW F 900 GS standaard voorzien van multifunctionele houder voor navigatieapparatuur, action cams en meer.
De nieuwe GS-modellen uit de F-serie beschikken standaard al over een groot 6,5-inch TFT-scherm. Deze voorziening valt vooral op bij de nieuwe BMW F 800 GS, die voorheen een analoog instrumentarium had. De informatiediversiteit, grafische interface en gebruiksvriendelijkheid zijn ongeëvenaard in dit segment. Bellen, muziek luisteren en navigeren tijdens het rijden is allemaal mogelijk. De nieuwe BMW F 900 GS heeft daarbij standaard een 12 mm houder voor het eenvoudig monteren van action cams of andere apparaten. Voor het installeren van de BMW Motorrad Connected Ride Navigator of de
BMW Motorrad Connected Ride Cradle is de optionele ‘navigatievoorbereiding’ vereist.

BMW F 900 GS met nieuwe afmetingen, clean design en stijlvol kleurenschema dat offroad-kwaliteiten, sportiviteit en dynamische prestaties benadrukt.
De nieuwe BMW F 900 GS is volledig opnieuw ontworpen. Het dynamische ontwerp benadrukt niet alleen de verhoogde offroad-kwaliteiten en sportiviteit van het model, maar ook het verlaagde gewicht van 14 kg. Een van de hoogtepunten van het design is de nieuw ontworpen kunststof brandstoftank, die een veel slanker en ergonomisch gunstiger ontwerp mogelijk maak met slechts 0,5 liter minder inhoud dan het vorige model. Nieuwe, strak sluitende zijpanelen van de tank en de nieuwe radiatorafwerking geven de BMW F 900 GS een strakke, sportieve en offroad-gerichte look. De offroad-kwaliteiten, sportiviteit en dynamische prestaties komen ook tot uiting in het gehele achterwielgedeelte, dat aanzienlijk smaller en dynamischer is dan het voorgaande model. Het dynamische uiterlijk van de nieuwe BMW F 900 GS wordt verder versterkt door de sportieve Akrapovič-einddemper. De nieuwe BMW F 900 GS is verkrijgbaar als basisversie in Blackstorm metallic, als Passion-modelversie in São Paulo Yellow effen lak en als GS Trophy-versie in Lightwhite effen lak/Racing Blue metallic.

Aansprekende varianten en kleurenschema’s voor BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS.
De nieuwe BMW F 900 GS Adventure is verkrijgbaar als basisvariant in Blackstorm metallic en als Ride Pro-modelvariant in mat White Aluminium. De nieuwe BMW F 800 GS is verkrijgbaar als basisvariant in Lightwhite, als Sport-modelvariant in Racing Blue en als Triple Black-versie in Blackstorm metallic.

Gemeenschappelijke highlights nieuwe BMW F 900 GS, BMW F 900 GS Adventure en BMW F 800 GS:

 • Geavanceerde tweecilinder lijnmotor met groter slagvolume van 895 cc (voorheen 853 cc).
 • Hoger vermogen en koppel: BMW F 900 GS en F 900 GS Adventure met 77 kW (105 pk) bij 8.500 tpm en 93 Nm bij 6.750 tpm. BMW F 800 GS met 64 kW (87 pk) bij 6.750 tpm en 91 Nm bij 6.750 tpm.
 • BMW F 800 GS ook verkrijgbaar voor A2-rijbewijshouders met 35 kW (48 pk).
 • Extra verfijning dankzij twee tegengesteld draaiende balansassen.
 • Rijmodi ‘Rain’ en ‘Road’ standaard, evenals ABS Pro en DTC.
 • Rijmodi Pro met twee aanvullende rijmodi en Dynamic Brake Control (DBC), engine drag torque control verkrijgbaar als fabrieksoptie.
 • B ridge-type frame.
 • Geoptimaliseerde, verstelbare versnellingshendel.
 • Geavanceerde ergonomie en talrijke zadelopties.
 • Praktische bescherming tegen wind en weer.
 • Krachtige LED-verlichting.
 • Groot, perfect afleesbaar 6,5-inch TFT-scherm met rijke informatieweergave en functionaliteit.
 • Intelligente noodoproep voor snelle hulp in noodsituaties optioneel af fabriek verkrijgbaar.
 • Keyless Ride voor eenvoudige activering van vergrendelingsfuncties, optioneel af fabriek verkrijgbaar.
 • Rijke kleuren en stoere modelvarianten benadrukken onmiskenbare Enduro-eigenschappen.
 • Uitgebreid assortiment optionele uitrusting, originele BMW Motorrad accessoires en rijdersuitrusting.

Highlights nieuwe BMW F 900 GS:

 • Gewichtsreductie van 14 kg.
 • Aanzienlijk lichtere kunststof brandstoftank en nieuw achterwielgedeelte.
 • Nieuwe bodypanelen.
 • Nieuwe, volledig verstelbare telescopische upside-down voorvork.
 • Lichtere swingarm.
 • Enduro Pro-pakket optioneel af fabriek verkrijgbaar.
 • Akrapovič-uitlaatdemper.
 • Ergonomie voor off-road gebruik geoptimaliseerd.
 • Enduro voetsteunen.
 • Verwarmde handvatten.
 • Handkappen.
 • Aluminium zijstandaard.
 • Nieuwe voetremhendel.
 • Nieuwe LED-koplamp.
 • Multifunctionele houder.

Highlights nieuwe BMW F 900 GS Adventure:

 • Nieuwe, volledig verstelbare telescopische upside-down voorvork.
 • LED-koplamp.
 • Nieuwe zijpanelen.
 • Verwarmde handvatten.
 • Aluminium motorbescherming.
 • Nieuwe Rijmodi Pro onderdeel van optioneel uitrustingspakket.


Highlights nieuwe BMW F 800 GS:

 • TFT-scherm standaard.
 • Verwarmde handvatten.
 • LED-koplamp.
 • Handkappen.
 • Variocase-drager.


Vanaf prijzen:

BMW F 800 GS: €12.950,- euro

BMW F 900 GS: €16.950,- euro

BMW F 900 GS Adventure: €17.750,- euro

Noot van de redactie: Wilt u een BMW verzekeren? Bereken hier uw premie!