De nieuwe sportieve versie van de bestseller uit Mandello is onthuld in Mandello in het bijzijn van duizenden fans die kwamen voor het open huis 2023. De motor doet sterk denken aan de legendarische V7, een tijdloze sportiviteit en de magische sfeer van de races van vroeger. Het V7 Stone gamma wordt ook vernieuwd met de komst van het Verde Camo kleurenschema.

De Moto Guzzi V7, al bijna zeventig jaar een symbool van de Italiaanse motorfiets, blijft zichzelf opnieuw uitvinden met behoud van zijn onmiskenbare kenmerken en een authenticiteit die hem uniek maken. De meest recente interpretatie van de legendarische V7, de nieuwe Moto Guzzi V7 Stone Corsa, werd als verrassing onthuld tijdens Moto Guzzi Open House 2023 en trok de aandacht van de duizenden fans die in Mandello aanwezig waren voor het evenement waar Guzzisti over de hele wereld reikhalzend naar uitkeken.

Klassieke sportiviteit: Moto Guzzi V7 Stone Corsa

De Moto Guzzi V7 Stone Corsa is een gedurfde terugkeer naar klassieke sportiviteit. De zachte lijnen vallen meteen op, vloeiend vanaf de topkuip en het zadel in de stijl van eenzitter, die beide doen denken aan de opwindende sfeer van races uit vervlogen tijden.

Vibraties die voortkomen uit authentiek motorrijden, bezield door echte passie, en die sinds 2019 weer tot leven komen in de Moto Guzzi Fast Endurance, de trofee voor één merk die veel rijders de kans geeft om op het circuit te racen, plezier te beleven aan hun eigen V7-machine en de onverwachte race-eigenschappen ervan te ontdekken.

Tweekleurig

De nieuwe V7 Stone Corsa valt op door zijn gloednieuwe tweekleurige kleurstelling, dat ook een eerbetoon is aan de gouden eeuw van de motorracerij. Het metallic grijze kleurenschema wordt opgefleurd door een agressieve rode streep die verticaal langs de topkuip loopt en vervolgens doorloopt langs het onderste deel van de brandstoftank en op de zijpanelen. De harde hoes voor het achterste gedeelte van het zadel is verkrijgbaar als accessoire en past qua kleur bij de carrosserie, waardoor het een echte eenzitter in pure racestijl wordt.

Tankdop

Het uitrustingspakket omvat ook “bar end” achteruitkijkspiegels, die de V7 Stone Corsa een nog slanker en dynamischer profiel geven, evenals de billet black geanodiseerde aluminium tankdop. In lijn met de minimalistische look, het onderscheidende kenmerk van alle V7-versies, heeft de voorvork geen balgen, terwijl een plaatje op de stuurverhoging de speciale editie identificeert.

Prijs in Nederland

De nieuwe Moto Guzzi V7 Stone Corsa is nu al verkrijgbaar via het Moto Guzzi dealernetwerk voor een prijs van € 11.799 (Verkoop adviesprijs: €12.199).

De Moto Guzzi V7 Stone zal tijdens Open House 2023 ook worden gepresenteerd in de nieuwe Verde Camo kleurstelling, die vanaf oktober verkrijgbaar zal zijn naast de Rosso Rovente, Grigio Alluminio, Giallo Metallico en Nero Ruvido kleurstellingen.

Noot van de redactie: Wilt u een Moto Guzzi verzekeren? Bereken hier uw premie!


Gerelateerde artikelen