Sinds de start van de productie in 2009 staat de BMW S 1000 RR synoniem voor het hoogste niveau van rijynamiek onder de superbikes – zowel op de weg als op het circuit. Dankzij een constante en ontwikkeling heeft de BMW S1000 RR de leidende rol in dit segment tot op de dag van vandaag kunnen verdedigen.

Met het accessoire programma M Performance Parts gaat BMW Motorrad nu een stap verder. Voor de nieuwe BMW S 1000 RR wordt een zorgvuldig afgestemd arsenaal van speciale onderdelen aangeboden, vergelijkbaar met het aanbod voor BMW M auto’s. Deze onderdelen zijn ontwikkeld op basis van de uitgebreide race-ervaring van het merk – met als doel de rijynamiek van de nieuwe BMW S1000 RR niet alleen op de weg, maar vooral ook op het circuit verder te verbeteren. Zo omvat het accessoire programma van de M Performance Parts niet alleen onderdelen om het gewicht van de motor te verminderen, maar ook een aantal specialistische functionele onderdelen.

Voor de carrosserie en de kuipen zijn bijzonder lichte en robuuste onderdelen van koolstofvezel beschikbaar: M Carbon airbox cover, M Carbon kettingkast in combinatie met M Carbon achterwiel cover, M Carbon voorwiel cover, M Carbon tandwiel cover, M Carbon brandstoftank cover links/rechts, M Carbon kuip zijpaneel linksboven/rechtsboven. De nieuwe BMW S 1000 RR kan ook ergonomisch worden aangepast aan de grootte van de rijder dankzij drie verschillende zadelvarianten; een sport- , hoog- en laagzadel.

Het assortiment BMW M Performance Parts omvat ook verschillende versies van de voetsteunen. Het standaard voetsteunsysteem van de BMW S1000 RR kan worden uitgebreid met de voetsteunen voor zowel passagier als bestuurder. Ook wordt een voetsteun aangeboden die speciaal is ontworpen voor het circuit.

De verstelbare en inklapbare M handremgreep werd ook toegepast op de uitgebreide race-ervaring. Voor gebruik op het circuit biedt de M afstandsversteller voor de voorrem de rijder ook de mogelijkheid om de hendelafstand tijdens het rijden vanaf het linkeruiteinde van het stuur te verstellen. Aan de linkerzijde van het stuur is de inklapbare M-koppelingshendel de overeenkomstige tegenhanger van de handremgreep. De M-hendelbeschermer en de M-koppelingshendelbeschermer zijn voor beide hendels verkrijgbaar. Bovendien kan de standaard stuuruitvoering van de S 1000 RR worden vervangen door de M vorkklem voor het stuur links/rechts voor individuele ergonomische aanpassingen.

Twee verschillende M Performance-wielsets optimaliseren de acceleratie, de vertraging, het rijgedrag en de veer- en dempingsrespons. Terwijl het gesmede wiel van hoogwaardig gesmeed aluminium zowel voor als achter al voordelen biedt, benutten het M Carbon voorwiel en M Carbon achterwiel van lichtgewicht koolstofvezel vrijwel perfect alle mogelijkheden om onafgeveerde en rotatiemassa’s te reduceren. Het onderdelenprogramma voor de wielen is ook voorzien van de M-as-protectie.

M Performance Parts bevatten ook andere lichtgewicht onderdelen zoals de M kettingspanner en de M lichtgewicht accu. Het nieuwe assortiment voor de S 1000 RR wordt gecompleteerd door de montagestandaard-adapterset en de M-afdekset.

Note van de redactie:

Heeft u een BMW S1000 RR of een andere BMW? Een BMW verzekeren is zeer eenvoudig bij Combi Motors! U kunt eenvoudig en snel uw motorverzekering vergelijken en direct online af te sluiten.